Чай на травах: який обрати

Трав'яний чай в магазині New Tea

Трав'яні відвари в Україні традиційно використовувалися для лікування недуг, тому і сьогодні часто можна почути запитання у відповідь на пропозицію випити чай із трав: «А від чого допомагає цей напій?». Ми ж у компанії New Tea радимо пити такий чай не стільки для порятунку від хвороб, скільки для насолоди, адже трав'яні та квіткові чаї – це палітра чудових ароматів і смаків.

З чого роблять фіточай

У світі використовуються сотні видів рослин, з яких готують трав'яні відвари. У діло йдуть листки, пагони, квіти і бутони. Принцип відбору компонентів для чаю: приємні смакові якості, духмяність і благотворний вплив на організм.

Це не чай у звичному розумінні, а фітозбір: у складі продукту немає головного компонента – листя чайного куща (Caméllia sinénsis). Однак трав'яні настої заварюють, як чайні листки, тому і назва прижилася.

Феєрія смаку та фарб у чашці

Трав'яний чай: усі товари

Групи трав'яних чаїв за типом компонентів:

  • Збір із висушених трав.
  • Фіточай із висушених бутонів.
  • Квітковий чай.

Як правило, основу трав'яних напоїв становить один компонент – це моночаї, але за бажання можна зробити купаж, з'єднавши квіти і трави в одному настої.

Корисний фіточай

Фіточай з сушеных трав та фруктів - справжня вітамінна бомба.

Трав'яний чай - джерело вітамінів

Чай із пелюсток польових квіток – подвійне задоволення

Чаювання зі смаком і користю для здоров'я: який чай обрати

Серед трав'яних чаїв стільки варіантів, що складно визначитись, який напій спробувати. Допоможемо впоратися з цим завданням, розділивши види чаю за впливом на організм.

Заряд вітамінів

Якщо потрібно підтримати організм після осені й зими, рекомендуємо заварити чай з плодів чорної смородини, обліпихи, горобини або суниці. Смак тільки виграє, якщо додати м'яту або мелісу. Такий напій – справжня вітамінна бомба. До речі, хороший цей відвар і влітку, тільки настій спочатку охолоджують і додають лід.

Чай-тонік

Щоб підбадьоритися, прокинутись або скинути втому, краще взяти сушені ягоди шипшини, чорниці, листя малини або ожини. Чай тонізує, а ще радує приємним смаком.

Как заваривается связанный чай

Коли чай має вигляд твору мистецтва

Що пити, щоб розслабитись і заспокоїтись

Міцні алкогольні напої – не наш варіант, а ось фіточаї на основі трав – те що треба. М’ята перцева, меліса, іван-чай, валеріана – настій із цих рослин заспокоює, допомагає заснути. Такий чай за відсутності алергії на його компоненти можна пити і дорослим, і дітям.

Смачне чаювання

Натуральні фіточаї – для спокою та гарного настрою

Трав'яний чай: усі товари

Любителям чаю, які насамперед хочуть насолодитися смаком і ароматом напою, радимо обрати моночай з бутонів жасмину чи троянди, квітів персика або османтуса, гірської лаванди або дикого лемонграса. На сайті чайного магазину New Tea представлено ці та інші види трав'яних і квіткових чаїв.

Щоб зробити смак ще більш вишуканим і оригінальним, до заварки додають бадьян, корицю, аніс, гвоздику і навіть духмяний перець. Експериментувати з компонентами трав'яних настоїв можна нескінченно, головне, щоб такі експерименти припали вам до смаку!