Готуємо сирну пасочку з матча-чаєм: рецепт від New Tea

Як готувати сирну пасочку

Хто б міг подумати, що Великдень ми будемо святкувати у чотирьох стінах, без посвяченої ковбаски, шашличків з друзями і гостин у родичів. 

Ну але раз таке діло, можна удосконалити свої кулінарні здібності та приготувати суперпасочку з матча-чаєм! І не кажіть, що у вас немає часу! ;) А потім налити собі келих кагору, запустити Zoom-трансляцію з рідними та друзями і влаштувати віртуальне застілля. Чим не свято?

Якщо такий сценарій вас влаштовує, тримайте наш фірмовий рецепт смачнющої «чайної пасочки». Пальчики оближете (але перед цим обов’язково вимийте руки)!

Рецепт сирної пасочки з матчею (без випікання)

Розуміємо, звучить незвично :) Але це дуууже смачно, чесно!

Паска виходить схожою на традиційне японське морозиво з зеленим чаєм – ніжна, вишукана, стримана. При цьому, сирна нотка приємно доповнює холодність японського десерту своєю українською щедрістю і відкритістю.

Отже, які інгредієнти?

  • 1 кг свіжого, жирного, добре віджатого домашнього сиру;
  • 250 г цукру;
  • 4 яйця;
  • 2/3 склянки вершків;
  • 50-100 г вершкового масла;
  • 150 г фісташок;
  • 3-4 ст. л. Матчі.

Готовим творожный кулич с матча-чаем: рецепт от New Tea - фото 1

Етап 1

Сир, вершкове масло (розігріте) і цукор поміщаємо в ємність і перетираємо блендером чи комбайном до однорідної маси. Кількість вершкового масла залежить від жирності сиру – якщо він дуже сухий, краще додайте трохи більше масла. 

Етап 2

В окремій кастрюльці змішайте яйця з вершками, додайте матчу, добре перетріть і поставте на мінімальний вогонь. Постійно помішуючи, доведіть до кипіння і відразу вимикайте. Остудіть до кімнатної температури.

Етап 3

У сирну масу додайте яєчно-сметанний мус і очищені фісташки. Перемеліть все в комбайні чи блендером. Але слідкуйте за тим, щоб фісташки не стали надто дрібними.  

Етап 4

Форму для сирної паски застеліть змоченою у воді марлею. Викладіть сирну масу. Закрийте марлею і сховайте в холодильник. Через 3 дні паску можна їсти. Так-так, ніякого випікання. Все максимально просто)

Якщо у вас немає спеціальної форми, можна взяти напівкругле сито. Гарно виглядають пасочки, приготовані в звичайних квіткових горщиках конусної форми (дірочка – обов'язкова: сироватка повинна витікати).

Ну що ж, смачного вам! Гарно відсвяткуйте Великдень, наберіться сил, терпіння і все буде добре!