black friday
-21%
весь пуер, білий чай і посуд

Ice, ice, baby: топ-3 холодних напоїв на основі чаю

Зізнайтеся, ви всі чекали яскравого, фруктового і сонячного літа! Ну хто не любить довгі вечори з піснями під гітару, вилазки на природу з друзями і невагомість легкого одягу? От тільки легкий одяг не рятує від пекельної спеки, а мелодія шестиструнної переривається тоненькими звуками комарів. І якщо від нав’язливих комах ми вас захистити не зможемо (хіба що можемо порадити крем від укусів), а подолати спеку – ізі! і в цьому нам допоможе наш улюблений чай.

Якщо ви думаєте, що ice tea  - це забута на ніч чашка чаю, яку випиває вранці, щоб освіжитися, то вам точно сюди. Зараз будемо очищувати мозок від стереотипів і наповнювати тіло ароматними, прохолодними напоями!

Але для початку, декілька порад, аби холодний чайний напій не перетворився на чефір 80-го левела, а справді втамував літню спрагу:

  1. Ні – пакетам!  А особливо чайним! Використовуйте лише якісне чайне листя. У прохолодній воді аромат і смак розкриватимуться гостріше, а тому недоліки чаїв з мас-маркету відчуватимуться ще більше.
  2. Чай – окремо, мінералка – окремо. Для приготування холодного чаю бажано обрати звичайну фільтровану воду. Мінеральна ж може додати небажаних гірких відтінків у напій.
  3. Розтягуйте задоволення. Заварювати чай перед охолодженням рекомендуємо досить довго, аби його характер встиг проявитися. Чорні чаї заварюйте до 5-ти хвилин, ніжніші білі та зелені – до 3-ох.
  4. Що занадто, то не здраво. 1,5-2 чайні ложки чаю на склянку води буде достатньо, аби заварити хорошу основу для холодного напою.

А тепер давайте, нарешті, почнемо дегустацію!

Персиковий ройбуш

Славнозвісний південноафриканський червоний чай ройбуш може підбадьорити не лише, коли гарячий, а й коли холодний. А сезонні фрукти доповнюють його виразне звучання у чашці.

Інгредієнти:

  • 3-4 чайні ложки ройбушу
  • 150 грамів полуниці або чорниці
  • 2 персика
  • Нектар агави – на смак

Приготування:

  1. Ройбуш залити кип’ятком (6 склянок). Заварювати 5-6 хвилин, після цього процідити.
  2. Перемішати в блендері половину персиків та ягід.
  3. В скляний глечик викласти фрукти, які залишилися, фруктове пюре і залити чаєм.
  4. Додати льоду, нектару агави, та розмішати.
  5. Подавати одразу. Для підкреслення свіжого смаку, поєднуйте напій з легким десертом або сиром.

Сенча з кавуном

Найпопулярніший зелений чай у Японії і найулюбленіша ягода українців закрутяться у пристрасному танго й вибухнуть мільйонами соковитих бомб – прямо у вашому роті!

Інгредієнти:

  • 1-2 чайні ложки зеленого чаю Сенча
  • 200 грамів кавунової м’якоті
  • 100 мл виноградного соку
  • Гілочки базиліку

Приготування:

  1. Заварити чай Сенча при температурі 80-90 градусів. Дати чаю охолонути до кімнатної температури.
  2. Перемішати в блендері кавунову м’якоть і виноградний сік. Охолодити в глечику в холодильнику.
  3. Додати прохолодний чай Сенча до фруктового міксу.
  4. Подавати одразу після приготування. Найкраще пасує до двох-трьох кульок фруктового морозива.

Чайна сангрія

Ох, ця палка і красива Іспанія! Як все-таки прекрасно, що її можна скуштувати на смак і сидячи вдома. Надбання європейської гастрокультури – сангрія – може освіжити і збадьорити, але ще й здивувати. Якщо вона доповнена якісним чаєм! Приготуйте сангрію за нашим рецептом для великої компанії – і вуаля! – вечірка вдалася!

Інгредієнти:

  • 2-3 чайні ложки чорного чаю Ерл Грей
  • 750 мл червоного сухого вина
  • 100 мл бренді
  • 2 яблука
  • 2 апельсини

Приготування:

  1. Заваріть чорний чай Ерл Грей протягом 2-4 хвилин. Охолодіть чай в холодильнику.
  2. Змішайте вино та бренді. Додайте дрібно нарізані фрукти.
  3. Повільно долийте чай у сангрію. Дайте смакам час, аби поєднатися.
  4. Пийте сангрію з хамоном та сиром, або ж – для солодкоїжок – обирайте макаруни.

Куштуйте напої за нашими рецептами, але пам’ятайте – правила існують, щоб їх порушувати! Тож експериментуйте, змішуйте різні чаї і ловіть літо за хвіст!