Какао на Новий рік та Різдво

Спосіб приготування какао на Новий рік і Різдво

Як зробити звичний смак какао новорічним і різдвяним? Якими інгредієнтами його доповнити, щоб перетворити розпивання напою на свято смаку? Про все це, з рецептами та тонкощами докладно розповість стаття від New Tea.

Какао – один із найкращих спогадів дитинства для багатьох людей, які давно стали дорослими. І як же часом хочеться повторити це відчуття, відтворити його для себе та для власної сім'ї. А особливо – на Новий рік і Різдво. Та ще й привнести в нього урочисті нотки, якими різдвяне какао особливо відрізнятиметься від повсякденного.

Рецепти приготування какао та інгредієнти

Які інгредієнти можна додати до новорічного какао, щоб воно стало унікально-святковим:

  • кардамон, імбир та мускатний горіх – для пряного смаку;
  • кава – для незвичайного напою по-румунськи;
  • ваніль і корицю – для зігріваючого ефекту;
  • ром, бренді та лікер – для дорослих.

Какао-порошок містить мало кофеїну, тож можна планувати какао-напій як на вечір 31 грудня, щоб провести Старий рік, так і як десерт новорічної ночі, а ще як приємний початок першого січневого ранку. Від того, як ви плануєте його подавати, залежить вибір рецепту.

Рецепти приготування какао та інгредієнти

Спосіб приготування какао на Новий рік і Різдво

Какао на Новий рік хочеться приготувати по-особливому. New Tea пропонує відразу три ідеальних рецепти. Можливо, ви вже пробували щось схоже, але тепер точно знатимете ці незвичайні способи створення святкового настрою.

Новорічне какао з прянощами

Класичне різдвяне какао з прянощами готується так:

  1. На 1 літр молока беруть 3 столові ложки какао високої жирності – 20–25% (саме таке брендове какао на Новий рік ви з легкістю знайдете в New Tea) і 2 столові ложки цукру.
  2. Молоко потрібно довести до кипіння, всипати сухі інгредієнти.
  3. Ретельно розмішати і варити ще 5 хвилин на невеликому вогні.
  4. Додати паличку кориці чи гвоздику, дрібку ваніліну, кардамону, імбиру чи мускатний горіх – на кінчику ножа.
  5. Розмішати, накрити кришкою й дати настоятися, щоб ваше новорічне какао стало насиченим і ввібрало аромат спецій.

Новорічна какао-кава по-румунськи

Кавове какао – дивовижне за смаком зілля, що дозволяє продовжити різдвяне свято і допомогти собі легко прокинутись у новому році:

  1. У турку засипати вашу улюблену каву (1 чайна ложка на порцію), 0,5 чайної ложки какао і за бажання додати 1 чайну ложку цукру чи меду.
  2. Вкинути в суміш кілька крупинок солі, щоб уникнути появи кавової пінки.
  3. Залити окропом сухі інгредієнти і знову довести до кипіння.
  4. Дати настоятися близько 5 хвилин, додавши дрібку ваніліну.

Ця шоколадна кава, або кавове какао, неодмінно вас здивує.

Новорічний какао для дорослих
Новорічна какао-кава по-румунськи

Новорічний какао для дорослих

Какао для дорослих і Новий рік – ідеальне поєднання. Воно містить алкогольний інгредієнт. Якщо використовується міцний напій – наприклад, бренді чи ром, кілька чайних ложок краще додати до щойно приготованого зілля, якому потрібно настоятись. Алкоголь легко розчиниться у приготовленому напої.

А ось із густими солодкими лікерами на кшталт Bailey's чи Sheridan's готувати слід трохи інакше:

  1. У розігріту склянку молока додати 2 чайні ложки какао, 1 чайну ложку цукру.
  2. Розмішати до повного розчинення цукру і додати 2 чайні ложки лікеру, продовжуючи розмішувати.
  3. Проварити ще 3 хвилини та дати настоятися. Готовий напій можна додатково посипати корицею.

Ми в New Tea впевнені: такі рецепти на зимові урочистості точно не залишать байдужими ані сім'ю, ані ваших гостей. Вони зігріють, піднімуть настрій і дозволять розділити важливий момент свята. А основний інгредієнт – найкраще какао – ви можете замовити із швидкою доставкою по Києву та всій Україні.

Святкуйте з радістю, святкуйте з New Tea!