Види кавових напоїв

Види кавових напоїв

У різноманітності кавових напоїв легко загубитися, та хіба ж так можна, якщо ви справжній поціновувач кави? Тепер ваші подорожі кавовою картою стануть ще більш усвідомленими: вивчайте види напоїв із New Tea, дегустуйте і готуйте сміливо.

Міцна, гаряча, кипляча – саме такою кава була багато років тому, і навіть ще зовсім недавно. Сьогодні все змінилось: її п'ють м'якою і солодкою, пряною і навіть п'янкою. Все завдяки безлічі винайдених рецептів кавових напоїв, які здобули світову популярність. І кожний кавовий напій має власну родзинку та своїх поціновувачів.

Скільки є видів кавових напоїв?

Скільки є видів кавових напоїв?

Кавові напої та їх смак залежать багато від чого:

  • від того, якого сорту використовуються зерна, та їх рівня обсмажування;
  • від країни походження та погоди в конкретний рік;
  • від безлічі додаткових інгредієнтів і технологічних удосконалень.

New Tea пропонує зазирнути до каталогу кави в інтернет-магазині, вибрати найсмачнішу і приготувати з неї один із 15 найпопулярніших кавових напоїв у світі.

Види кавових напоїв та еспресо

Именно с эспрессо все начинается, это душа и основа каждого кофейного напитка.

Готовят его, подавая почти кипящую воду под давлением в утрамбованный кофе мелкого помола. В результате получается концентрированная жидкость с аристократичной пенкой. Готовый кофейный напиток – это примерно 30–50 миллилитров. Доппио – это вдвое больше, как и используемого кофе (от 14 до 20 грамм против 7–10 грамм для эспрессо).

Кава ристрето

Італійською «ристрето» означає «вузький». Готується кавовий напій не 30–40 секунд, як еспресо, а лише 15–20. За цей час у каві пробуджуються ефірні олії, а от кофеїн не встигає. Тому зілля виходить більш насиченим за ароматом, але менш бадьористим. Прекрасний варіант для тих, хто хоче отримати задоволення від кави без значного ефекту.

Лунго

Це «довгий» еспресо: через дві порції кави пропускається подвійний об'єм води (близько 100 мілілітрів). Цим приготування відрізняється від міцного та мініатюрного за обсягом доппіо та великого, але неміцного американо.

Еспресо мак̕ято

Це еспресо із краплею молока. Вона потрібна, щоб тільки трохи пом'якшити смак напою. А ще навіть така мала кількість молока уможливлює лате-арт на тонкій пінці.

Еспресо кон-пана

Еспресо зі збитими вершками у майже рівних пропорціях – неперевершені, майже урочисті ласощі для поціновувачів міцності кофеїну та ніжних вершкових хмаринок.

Кортадо

Іспанський вид напою, або просто еспресо з молоком. Так надмірно агресивний кавовий смак пом'якшується, а ефект залишається.

Американо

Італійці після Другої світової війни посміювалися з американських військових. Ті ніяк не хотіли сприймати мініатюрні філіжанки гіркого еспресо і просили розводити його водою. «Американо», що з них взяти? Так і з'явився напій, що полюбився в усьому світі: одна порція еспресо на 2-3 частини води.

Кава лате

Вона з'явилася в американському Сіетлі в 1980 році, і тепер її обожнює весь світ. Порція еспресо на дві порції гарячого молока з молочним шаром пінки – неперевершено та легко. А ім'я «лате» походить від назви молока італійською. Ці кавові напої стали поштовхом до створення лате-арт – складних і незвичайних малюнків на молочній пінці.

Лате мак̕ято

Шар молока, потім еспресо на ньому та гаряча хмара пінки – це мистецтво. Мак̕ято зверху зазвичай прикрашають корицею та шоколадною стружкою.

Айс-лате

Найкращий із літніх прохолодних напоїв. Для його створення теплий еспресо (часто із сиропом, іноді з вершковим лікером) наливають у келих, наповнений льодом. Після цього вміст до самого верху заливається прохолодним молоком.

Колд-брю

Ще один вид прохолодного напою, який окреслює природну насолоду та м'якість кави. Особливо це відчутно порівняно зі швидким приготуванням у кавомашині, що дістає з неї кислинку. Для колд-брю кава настоюється у прохолодній фільтрованій воді 3–12 годин. Прекрасний варіант на літо і зайнятий ранок, якщо готувати з вечора. Крім того, це справді смачно.

Афогато

Це вже повноцінний десерт, і тут можливі різні види напою. «Афогато» – отже, «утоплений», і в еспресо топлять багато чого:

  • кульку морозива;
  • італійське джелато з різними смаками;
  • горішки;
  • шоколад;
  • печиво (біскоті);
  • спеції;
  • кріплене вино.

Кожний інгредієнт робить смак унікальним, і це прекрасне поле для творчості.

Види кавових напоїв та еспресо

Флет-уайт

Незрівнянне зілля родом з Нової Зеландії. Дві порції еспресо і зовсім небагато збитої молочної пінки для м'якості й ідеального ранку.

Мокачино

Улюбленець ласунів. Тут до звичних кави та молока додаються шоколад і збиті вершки. А іноді й солодкий сироп.

Капучино

Якщо запитати будь-яку людину, які кавові напої бувають у природі, першим вона неодмінно назве капучино. Відомий із XVII століття, він поєднує в собі все: насичений еспресо, помірну кількість молока і багато пінки, що ввібрала в себе кавовий аромат. І якщо ви закохані саме в пінку, при дегустації завжди можна обмежитися лише нею 😊.

New Tea бажає вам дивовижних кавових відкриттів і найсмачніших напоїв, приготованих на основі брендових кавових зерен із нашого каталогу. Ми швидко і з любов'ю доставимо їх вам адресно по Києву або з «Новою Поштою» в будь-яку точку України.