Як правильно заварювати чай у заварнику: фотоінструкція

Як правильно заварювати чай в ізіпоті

На українському ринку заварник з кнопкою – рідкість. Тому ми зробили невелику фотоінструкцію, яка допоможе новачкам розібратися з цим нехитрим гаджетом.

Розпакування чайника

Ми вибрали найбільший ізіпот об'ємом 900 мл – Sama Doyo А-15. Цього обсягу якраз вистачає, щоб напоїти смачним китайським чаєм весь офіс або велику сім'ю.

У цій милій коробочці праворуч наш скарб – Тайвань улун. Один з найулюбленіших чаїв.

Почали розпаковувати коробку з чайником. Картонка щільна, якісна, захищає при транспортуванні. Ізіпот загорнутий у добротну бульбашкову плівку-мішечок з логотипами Sama Doyo. Загалом упаковка на п'ятірочку. Зараз подивимося, що всередині.

У коробці виявилася ще одна коробка чорного кольору з лого Sama Doyo.

Бульбашкова плівка нам теж сподобалася. Тільки бульбашки в ній не лопаються. Якісь вони незвичайні

Усередині чайника лежить інструкція, в якій описано технологію виробництва виробу і поетапний процес заварювання чаю. Щоб вийняти папірці, ми відкрили кришку і зняли заварювальну склянку, повернувши її праворуч. А потім обдали склянку і чайник окропом.

Какой чайник для заварки лучше

Якщо чесно, ми однолюби. Крім Sama Doyo нічого  не пробували.

Вирішальним фактором при виборі чайника з кнопкою став один кумедний випадок на виставці в Китаї. Ми побачили, що відомий у рунеті бренд заварників Kamjove повністю скопіював дизайн стенду Sama Doyo.

Ми запитали у представників Sama Doyo: «І що ж це таке?» Вони ввічливо відповіли, що це дрібниця, адже армія їх прихильників ні за що не проміняє ідеальний дизайнерський ізіпот топової якості на посередні копії. Нехай навіть ті коштуватимуть у два рази дешевше.

Тоді ми стовідсотково визначилися з вибором. І жодного разу не пошкодували.

Перше заварювання

Для тестування ізіпоту ми обрали Тайванський улун, його часто використовують у китайській чайній церемонії.

За правилами світлі улуни потрібно зберігати в морозильній камері при температурі -18°С. Ми так і робили. Як тільки відкрили коробочку, запашний аромат заповнив увесь офіс.

У чайному боксі залишилося трохи улуну, десь 10 г. Ми висипали залишки в заварювальну склянку.

Потім залили чай гарячою водою по вінця. Закрили кришку і натиснули на кнопку. Кнопка відкриває клапан у нижній частині заварювальної склянки, тому її потрібно утримувати, поки весь настій не зіллється в чайник.

Першу заварку ми злили в раковину (нею ми промили чаїнки), а з другої почали дегустацію.

Друге заварювання

Улуни потрібно заварювати не окропом, а гарячою водою з температурою 85°С. У нас в офісі є термопот, який дозволяє вибрати будь-який температурний режим.

Щоб отримати воду з температурою 85°С у домашніх умовах, залишіть окріп у чайнику охолонути протягом 5 хв.

В ізіпоті улун можна заварювати до 10 разів. Потрібно налити в стакан воду, почекати 10–15 сек. і натиснути на кнопку. І так 10 разів. Поки чай не буде допито.

Однієї порції нам вистачило на 10 проток. І всі протоки були насиченими, міцними, смачними.

Правильно пити чай із прозорих чашок, щоб бачити колір настою. Але в білих чашках теж усе видно і зрозуміло.

Ізіпот Sama Doyo – суперкльовий девайс, паличка-виручалочка для жителів мегаполісу. Заварювати чай у ньому легко, швидко і правильно (більше про правильність заварювання чаю читайте тут).

Пийте чай по-новому і будьте здорові!