Як пити пуер

як правильно заварювати чай

Пуер – неоднозначний чай. Хтось від нього у захваті, хтось не розуміє, як цей неприємний на смак чай став феноменально популярним у всьому світі. Але ми з вами знаємо, в чому сила цього чаю. Він загадковий, як Шервудський ліс в Англії. Тому так і манить. Ну і, звичайно ж, потрібно навчитися правильно його пити. Про це і поговоримо.

Правильне заварювання

У правильно завареному пуері ви відчуєте характерний присмак диму, чорносливу, горіхів, шоколаду і навіть фруктів. Але якщо ваш чай на смак як тухла риба, земля або гар, а від терпкості зводить щелепи, значить, ви заварили його неправильно. Або вам попався підроблений пуер (у нас такого не буває, ми ретельно перевіряємо якість кожного млинця перед закупівлею в Китаї).

3 правила, які вам допоможуть уникнути помилок

  1. 1. Заварюйте пуер виключно окропом. Іноді китайці трохи охолоджують воду до 95°C, але тільки при приготуванні Шен (світлих) пуерів..
  2. 2. Настоювати не довше хвилини. Інакше у вашій чашці буде гіркий, як незріла хурма, пуер. Уважно вивчіть етикетку на упаковці, на ній усе вказано.
  3. 3. Використовуйте ізіпот з кнопкою. Пуер можна заварювати до 15 разів. Тобто в звичайній кружці приготувати чай не вийде, потрібний спеціальний чайник Sama Doyo. У ньому ви зможете заварити будь-який китайський чай за технологією протоки (як у традиційній чайній церемонії, тільки швидше).

Пуер – це філософія, яку потрібно зрозуміти

Без правильного посуду розкуштувати смак пуеру не вийде

Из чего пить?

Китайці п'ють пуер з крихітних піал і циновок об'ємом 100 мл. Саме так можна розкуштувати смак чаю.

стеклянные чашки бренда Sama Doyo.

Якщо у вас немає нічого підходящого, зверніть увагу на скляні чашки бренду Sama Doyo. Вони ергономічні, витончені й красиві, зроблені з боросилікатного скла. Ідеально підходять для чаювання вдома або на роботі.

Зверніть увагу

Не можна пити китайський чай з металевих чашок. Іони металу вступають у реакцію з чайними фенолами, у результаті цього спотворюються смак і колір напою. Також не рекомендуємо використовувати керамічний посуд. Кераміка вбирає запахи, і ви не зможете сповна насолодитися чистотою смаку чаю.

Вода

Не можна використовувати воду з мінералами. Краще заварювати чай звичайною водою з-під крану. Вона хоч і жорстка, але при кип'ятінні сполуки і кальцію, і магнію розпадаються, а вода стає м'якою. Принаймні такою водою ви не зіпсуєте смак чаю.

І найважливіше

Пуер потрібно пити маленькими ковтками, повільно, не поспішаючи. А не так, як ми звикли – в обідню перерву, запиваючи бутерброд з ковбасою.

Пуэр – це філософія, яку потрібно зрозуміти. Якщо ваш перший досвід був невдалим, не варто ставити хрест на цьому дорослому чаї. Спробуйте інший сорт. Не бійтеся шукати і пробувати, адже в підсумку воно того варте!