Чай пуер в формі гнізда

Чай пуер в формі гнізда
Великий дракон - Пу Ер демократичний. Крупна сировина, яку використовують для цього...
Це Пу Ер для світанкового чаювання. Знаєте те почуття, коли встаєш рано вранці, бер...
Ми вирішили не ламати старшого брата цієї точи. Зрештою, зручніше ж взяти ціле гніз...
Лу Юй у своєму «Чайному каноні» писав про фіолетове листя з особливою ніжністю і треп...
Безкоштовна доставка при замовленні від 1 200 грн
Відкрито
Закрити
0 грн
Залишилося 1200 грн
1 200 + грн
* Знижка не нараховується на акційні товари
Добралися ми і до шена "Три Пагоди". Це зухвалий, молодий, завзятий чай....
Відомі старі дерева (Гу Шу) подарували нам цей класний пуерчік. Вважається, що Шен Пу...
Наш старий знайомий. Шен "Вищий сорт" від Менхай Да Ї. Точніше молодший бра...
Молодшеньких у сім'ї люблять трохи більше. Так вийшло і цього разу. Пуер «Сосна...
Улюблений чай нашого постачальника Мева Жоу. Він каже, що в цьому незвичайному пуері...
Коли випиваєш цей чай, то з'являється таке відчуття, ніби літаєш над містом і бу...
Є така прикмета: якщо випити чашку цього пуеру, автоматично стаєш щасливчиком. Ви від...
Знайомтеся, це наша гордість. 5 гнізд рідкісного пуеру Да І з фабрики Менхай. 0,5 кг...
А ви пробували пуер? Якщо ні, то вам дуже і дуже пощастило, адже у вас є можливість п...
Це вищий пілотаж. Чай, який змінює свідомість. Випийте чашку цього пуеру, закрийте оч...
Чекаємо поставку
Ви можете насолоджуватися цим дивовижним пуером кожного дня. Він не набридає.
Чекаємо поставку
Розшифруємо назву цього гідного представника пуерів. - Янь Нянь - «Той, що подовжує...
Чекаємо поставку
Породистий, дозрівший, з приголомшливим ароматом пуер. Він тепер у нас з вагомих прич...
Чекаємо поставку
«Сосна і журавель» – немов назва байки Крилова, але йдеться про чай. Про нашого улюбл...
Немає в наявності
«V» – значить не Вендетта, а рецепт смачного Шу пуеру. У 1993 році на Менхайській чай...
Немає в наявності
Ніяка це не таємниця, що пуер бадьорить. На вас чекає довга інтелектуальна чи фізична...
Немає в наявності
Показать еще 14

Бачимо чай у формі точі й відразу розуміємо – це пуер. Оригінальна форма пуеру – не модна фішка, адже традиції спресовувати чай у млинці вже сотні років. Власне, витриманий чай з'явився завдяки тому,

що чай на спинах в'ючних коней, які йшли в караванах Великим чайним шляхом, спресовувавсь у тверді, як камінь, коржі. За місяці подорожі пуер не псувавсь, а, навпаки, набирав глибокого насиченого смаку

Пуер гніздо: саме те для листового чаю

Пуер гніздо – класична форма витриманого пуеру. За традиційною технологією чайне листя після ферментації, обробки парою і сушки доходить до кондиції ще мінімум три роки. Якщо залишити чай у розсипу, листя вбере вологу, а це неприпустимо. Тому пресування чаю в щільні млинці – ідеальний варіант для дозрівання і зберігання пуеру.

Точа, або гніздо, – споконвічна форма пресування пуеру. Круглий диск із заглибленням посередині за виглядом дуже схожий на пташине гніздо. Така незвична форма функціонально виправдана: поглиблення в центрі забезпечує доступ свіжого повітря до чайного листя, чай не пліснявіє. Вага одного млинця – від 200 г до 5 кг.

До речі, в точі пресують і пуери, які виготовлені за технологією постферментації та які не потрібно витримувати роками. Тому Шу Пуер гніздо – це, швидше, данина традиції або маркетинговий хід, адже чай у вигляді точі відразу асоціюється з витриманими пуерами з Китаю. Відрізнити точі можна за вартістю: ціна Шу Пуеру нижча, ніж чаю 5–10-річної витримки.

Шу Пу Эр

Чай пуер в формі гнізда

Міні-чай «сяо то»

У перекладі з китайської «сяо то» означає «маленьке гніздо». За формою це класичні точі, а от вага – як у Дюймовочки, усього 5 г. У «сяо то» не використовується сировина високої якості: зазвичай беруть ламане листя і залишки того, що не потрапило у великі точі.

Однак, програючи в якості, такий варіант пресування користується попитом через зручність: не потрібно витрачати час, щоб відокремити листя від великого коржа, «сяо то» – це як раз порція пуеру. Міні-точа – як чай у пакетиках: оптимально підходить, щоб узяти улюблений пуер в офіс, у відрядження або турпохід. Крім міні-гнізд виробники чаю пресують пуер у таблетки, кубики, кульки.

Міцний горішок: як заварити пуер у точі

Завдання № 1 для чайного гурмана – купити правильний чай. У New Tea є тільки такі пуери: зроблені за технологією в знаменитій провінції Юньнань. Якщо ви проживаєте у столиці (Київ), дегустацію пресованого чаю з Юньнані можна провести в нашій чайній на Оболонському проспекті. Решті доведеться почекати, поки приїде пуер: ми відправляємо чай по всій Україні.

Якщо чай Пуер гніздо вже лежить на вашому столі, постає завдання № 2: відокремити порцію заварки від спресованого млинця. Зробити це непросто, знадобиться спеціальне шило для коління чаю. Якщо немає такого девайсу, можна взяти ніж із тонким лезом, але діяти потрібно дуже акуратно.

Точу слід покласти заглибленням догори і вставити ніж із внутрішньої сторони ямки, лезо необхідно вводити паралельно поверхні коржа. Потім доведеться поворухнути ножем із боку в бік і знову вставити поруч з отвором. Дійте так, поки не відокремиться верхній шар заварки..

Відділити 5–7 г пуеру і залити 200–250 мл води, нагрітої до 90–95°С. Першу протоку слід злити і додати воду знову, почекати 10–20 секунд і налити чай у чашки. Справжній пуер заварюється до 20 разів.

Забудьте все, що знали про китайский чай
 
Насправді ви ніколи не були з ним знайомі по-справжньому
Ми навчимо вас правильно зберігати, заварювати і пити найкращі чаї у світі.

Так, як це відбувається під час традиційної чайної церемонії, тільки…

у 10 разів зручніше та у 20 разів швидше

Что мы делаем не так как другие
  •  
    Особисто обираємо чай у Китаї
  •  
    Заварюємо по технології чайної церемонії
  •  
    Зберігаємо чай як потрібно, зелений – заморожуємо
  •  
    Пригощаємо феєричними десертами
  •  
    Доставляємо по Києву електровелосипедом
  •  
    Запрошуємо спробувати все в чайній на Мінській