Чай пуер в формі цеглина

Чай пуер в формі цеглина
Знайомтеся, це 6-річний Шен у бамбуці, спресований у форму цеглинки. Він бадьорить і...
Унікальна в своєму роді цеглинка. Вона спресована не з розсипного Пу Ера (як всі інші...
Це не просто чай, а чарівні хвилини, проведені наодинці із собою або в компанії найкр...
Отримай знижку +3% при замовленні 3-х різних товарів
Відкрито
Закрити
Залишилося ще 3 товара
* Знижка не нараховується на акційні товари
Що продають на китайських сайтах під виглядом старого Шу Пу Ера?</p> Зазвичай,...
Відмінна цеглинка від Yi Feng Yuan (Менхай). Що дуже зручно, він уже розділений на по...
Чекаємо поставку
Ця акуратна цеглинка – справа рук милої сімейної пари, фермерів з Юньнані. Ми познайо...
 215 грн 
Немає в наявності
Цеглинка 7562 випускається з 1975 року. У 2010 році поряд з цифровим кодом з'яви...
Немає в наявності
Чай з плантацій пили всі. А ось пуер з дикорослих дерев Юньнані мало хто пробував. І...
Немає в наявності

Пуер – знаменитий китайський чай. Традиційно пуери роблять в Юньнані – провінції на південному заході Китаю. В чому фішка пуерів? Це чай, ціна і цінність якого зростають із часом:

щороку смак напою змінюється, стає зрілим, більш глибоким. А ще пуери впізнають за «зовнішністю»: ці чаї пресують у форми. Пуер цегла – класичний варіант пресування чайного листя.

Пуер цегла: навіщо пресують чай

Фірмовий вид пуерів з'явився зовсім не через прагнення виробників чаю виокремити свою продукцію. Такий спосіб упаковування чаю виник сотні років назад. За часів, коли не було літаків і поїздів, чай із Китаю купці везли Великим чайним шляхом, і подорож тривала місяцями. В мішках чай відволожувався та пліснявів, тому чайне листя почали спресовувати у тверді коржі, гнізда й цеглини. Так можна було перевозити більший обсяг чаю, плюс заварка на шляху дозрівала і не псувалася. Минули століття, однак пресована форма прижилась, і пуер цегла став візитною карткою китайських чаїв.

Завжди в ідеальній формі

Цегла і точа – два найбільш популярні види пресування китайських пуерів. Точа, по-китайськи – «чайне гніздо», має вид круглого коржа із заглибленням посередині. Стандартна вага точі – 357 г, проте випускаються коржі вагою від 200 г до 5 кг. Маса чайних цеглинок варіюється від 100 г до 1 кг. Найпростіше знайти плитки на 250 г.

Плюси пуерних цеглинок:

  • універсальність: пресують не тільки витриманий Шен Пуер, а й чаї, зроблені за прискореною технологією, – Шу Пуер цегла;
  • ергономіка: правильні прямокутники можна ставити один на одного, класти в коробок, чай займає мінімум місця. Така форма оптимально підходить для перевезення і зберігання чаю;
  • класика: цеглинка виглядає «фірмово», відразу видно, що це пуер. Чай приємно брати в руки, це гідний презент для будь-якої врочистої події.
Чай пуэр в форме кирпича

Цегла і точа – два найбільш популярні види пресування китайських пуерів.

Чай пуэр сбор

Точа, по-китайськи – «чайне гніздо»

Купити чай у цеглинках сьогодні – не проблема, тим більше що в плитки пресують і чорний чай інших сортів. Якщо ж потрібен справжній пуер, краще звернутися до чайних гуру. Ми привозимо до України витримані та Шу Пуери в цеглинках з Юньнані. Найдостойніші представники китайської чайної знаті – перед вами: на сайті New Tea. Хочете розглянути чайні цеглини «вживу» – запрошуємо до нашої чайної в м. Київ

«Перо в бік»: що робити з чайною цеглою

Заварити розсипний або пакетований чай елементарно просто. З пуером у цеглі цей номер не пройде: чайне листя спресоване дуже щільно, тому доведеться докласти зусиль, щоб відокремити потрібну кількість заварки. Китайці використовують для цього «чайну голку» з приплюснутим кінчиком. Однак, якщо пуер є, а спеціального девайсу немає, згодяться кухонний ніж або шило.

Заварку відколюють від кута плитки. Для цього ніж вставляють посередині ребра цеглинки і злегка повертають лезо. Знову вставляють ніж поруч із зробленим отвором і відокремлюють пласт заварки. Сухе листя розділяють пальцями, щоб чай «надихався» і краще заварився.

На 250 мл води беруть 1–2 чайні ложки заварки. Пуер не боїться високих градусів, тому заварюється водою, нагрітою до 95°С. Спочатку напій настоюють 20–30 секунд, потім час збільшується до 2–3 хвилин. Оригінальний пуер можна заливати водою до 15 разів і з кожним новим проливом відкривати нові відтінки смаку.

Забудьте все, що знали про китайский чай
 
Насправді ви ніколи не були з ним знайомі по-справжньому
Ми навчимо вас правильно зберігати, заварювати і пити найкращі чаї у світі.

Так, як це відбувається під час традиційної чайної церемонії, тільки…

у 10 разів зручніше та у 20 разів швидше

Что мы делаем не так как другие
  •  
    Особисто обираємо чай у Китаї
  •  
    Заварюємо по технології чайної церемонії
  •  
    Зберігаємо чай як потрібно, зелений – заморожуємо
  •  
    Пригощаємо феєричними десертами
  •  
    Доставляємо по Києву електровелосипедом
  •  
    Запрошуємо спробувати все в чайній на Мінській