Рассыпной чай пуер

Рассыпной чай пуер
«Палацовий» пуер вважається шиком і елітою серед інших сортів китайських пуерів. Він...
Ваговий Шу пуер на китайському ринку – рідкісне явище. Історично склалося так, що пуе...
Чай з потенціалом. Через роки він може перетворитися на діамант. Цей пуер об'єдн...
Ще один розсипний пуер. Свою назву він отримав через унікальну форму листя, яке після...
Зірка Менхая - один з найвідоміших рецептів Шу Пу Ера. І цей не підкачав - відмінна с...
Отримай знижку +3% при замовленні від 1000 грн + безкоштовна доставка
Відкрито
Закрити
0 грн
Залишилося 1000 грн
1000+ грн
* Знижка не нараховується на акційні товари
Імператорський палацовий - це рідкість серед Пу Ерів. Аристократ серед чаїв. Та й 200...

Точа – класична форма китайського пуеру у вигляді піали. Чайне листя спресоване у твердий корж із поглибленням посередині. Пуери у млинцях – данина традиції: під час довгих переходів по Великому чайному шляху листя в мішках на спинах коней пресувалось у тверді коржики. Чаї давно перевозять літаками та кораблями, а форма фасування залишилася: зручно зберігати і виглядає оригінально. Однак у Китаї роблять і пуер розсипний: технологія виготовлення та сама, тільки без пресування.

Чай пуер розсипний: чайне багатство

Різниця між пресованим і розсипним пуером є тільки у формі, на смакові якості вид фасування не впливає. Головний плюс розсипного пуеру відчуєте на етапі приготування: просто берете і відсипаєте потрібну кількість заварки в чайник. Із точею цей номер не пройде, спресовані у твердий корж чаїнки доведеться відокремлювати від млинця спеціальним ножем.

У якому вигляді відправиться пуер до покупця, визначають на чайній фабриці: частину сировини пресують і в такому вигляді залишають дозрівати. Частину листя складають у величезні керамічні вази, накривають кришками з отворами, щоб чай «дихав». Ось із такого листя і виходить розсипний пуер.

У розсипі чайне листя рівномірно дозріває, а в коржі швидше «дорослішає» зовнішня сторона, всередині ж чай «молодший». Ще один плюс розсипних пуерів – це можливість створювати цікаві чайні купажі. Причому робити це ви можете самі, щоб відчути нові смакові та ароматичні відтінки у звичному напої.

І ще одна приємність: розсипний чай коштує дешевше від пресованого. Проте менша ціна – не на шкоду якості. Просто при виготовленні не треба витрачати час і сили на окремий етап – пресування.

чай пуер
пуер розсипний

Два види розсипних пуерів

Вибираючи напій, ураховуйте, що чай пуер розсипний буває двох видів: Шен і Шу. Чай пуер Шен створено за традиційною технологією, яка не змінюється століттями. Це класичний витриманий чай, цінність якого з роками лише зростає. Шен пуер розсипний у настої світлий з яскравим фруктовим ароматом. Чай слабоферментований, але при цьому бадьорить так, що навіть термін спеціальний придумали – «чайне сп'яніння». З роками смак витриманого пуеру стає повнішим і глибшим.

Шу пуер розсипний створено за технологією прискореного ферментування: усього 2–3 місяці на фабриці – і чай готовий. Шу – максимально ферментований, «молодий», але «зухвалий» на смак. Настій густий, темний. Смак насичений, глибокий, як у витриманого пуеру, але якщо перетримати, з'являється неприємна гіркота. Характерна особливість цього чаю – землистий аромат з димними нотами.

Розсипний пуер: як правильно заварити

Щоб приготувати пуер, як це роблять у Китаї, потрібні правильна вода і правильний посуд. Заварник в ідеалі – глиняний, компромісний варіант – чайник зі скла або кераміки. У скляного посуду є величезний плюс: крізь прозорі стінки видно, як «оживають», розпускаючись, чаїнки.

Вода – компонент, не менш важливий, ніж розсипний чай. Потрібна вода без домішок, із водопроводу не підходить. Краще взяти чисту джерельну, бутильовану або фільтровану воду.

Заварювання розсипного пуеру:

  1. У заварник насипати 5–7 г (1 чайна ложка) пуеру.
  2. Залити заварку склянкою води. Температура води відрізняється: для розсипного Шен пуеру – максимум 85–90°С, Шу пуер заливають майже окропом – 95°С.
  3. Почекати 3–5 секунд і злити воду.
  4. Знову залити заварку і настоювати 40–60 секунд.
  5. Чай готовий, можна розливати по чашках і насолоджуватися смаком справжнього пуеру.

Оригінальні пуери заварюються до 10 разів. На повну смак чаю розкривається через 5-6 проливів. З кожним новим проливом час настоювання збільшується. Однак не тримайте чай у чайнику довше, ніж 3 хвилини, щоб настій не гірчив.

Тепер ви знаєте все. Залишається тільки розсипний пуер купити і приготувати. Замовляйте справжній пуер з Китаю на цій сторінці або приходьте до нашої чайної New Tea в Києві.

Забудьте все, що знали про китайский чай
 
Насправді ви ніколи не були з ним знайомі по-справжньому
Ми навчимо вас правильно зберігати, заварювати і пити найкращі чаї у світі.

Так, як це відбувається під час традиційної чайної церемонії, тільки…

у 10 разів зручніше та у 20 разів швидше

Что мы делаем не так как другие
  •  
    Особисто обираємо чай у Китаї
  •  
    Заварюємо по технології чайної церемонії
  •  
    Зберігаємо чай як потрібно, зелений – заморожуємо
  •  
    Пригощаємо феєричними десертами
  •  
    Доставляємо по Києву електровелосипедом
  •  
    Запрошуємо спробувати все в чайній на Мінській