Чай пуер з провінції Юньнань

Сортировать
Сортировать
Показать еще 32

Цей чай – національне надбання Китаю. З 2008 року тільки пуер Юньнань може називатися справжнім пуером,

тому що зроблений з органічної сировини, яку вирощено та зібрано на строго визначеній території – чайних плантаціях провінції Юньнань.

Юньнань пуер – чай із самого чайного місця

Ми не знаємо, звідки зародилося життя на Землі, а ось місце появи першого чайного куща відоме – це тропічні ліси на південному заході Китаю, де розташовується провінція Юньнань. Чайні кущі росли тут мільйони років тому, коли Україна ще не з'явилася, та що там – навіть людської цивілізації ще в помині не було.

Завдяки унікальному клімату і родючому ґрунту збереглися стародавні чайні дерева, вік найстаріших рослин перевищує 2700 років. Це «три чайних королі»: дерева Банвей, Бада і Наньно, які є визначною туристичною пам'яткою провінції.

Як роблять юньнаньські пуери

З материнських дерев-гігантів і їх численного потомства на гірських схилах щовесни збирають чайне листя і бруньки. Листя велике, розміром із чоловічу долоню, зелене та блискуче. З урожаю готують спеціальний напівфабрикат для пуеру – шайцин.

Юньнань пуер поетапно обробляють:

  1. Зібраний чай провітрюють і мнуть вручну.
  2. Просушують на сонці.
  3. Обробляють листя паром, щоб зупинити ферментацію.
  4. Скручують чайне листя, щоб виділявся сік.
  5. Просушують чай у печах або на сонці.

Якщо використовується класична технологія, то чай спресовують у форми і залишають дозрівати ще протягом трьох років. Так роблять зелений Шен Пуер Юньнань.

Із 70-х років минулого століття використовується прискорена технологія виготовлення Шу Пуерів, у якій є ще один етап – вологе скиртування. Завдяки такому вдосконаленню пуер готовий усього за півтора місяці, і не потрібно чекати мінімум три роки, поки чай визріє. За «скоростиглим» пуером не полюють колекціонери, однак у Шу вистачає шанувальників, і ціна чаю нижча, ніж сортів багаторічної витримки. У нашому магазині New Tea (Київ) можна купити Шу Пуер з Юньнані та колекційний чай 20-річної витримки.

Чай пуэр из провинции Юньнань

Чайна провінція Юньнань

Шу Пу Эр

Шу Пу Ер Цзин Лун "Подорожній"

Пуер Юньнань: про властивості й користь чаю

Виготовлений на фабриках провінції Юньнань, пуер приваблює насиченим терпким смаком із характерним солодкуватим присмаком. Колір настою – від бурштинового до темно-червоного. Заварений чай пахне незвично для людини непідготовленої: землею і димом, але це справжній пуерний аромат.

Справжній пуер радує смаком, а ще благотворно впливає на організм::

  • розщеплює жирові клітини
  • нейтралізує токсини, усуває наслідки алкогольного отруєння;
  • знижує артеріальний тиск;
  • сприяє природному зменшенню ваги;
  • тонізує і знімає стрес;
  • нормалізує рівень холестерину в крові.

Як приготувати юньнаньський пуер

Пуер традиційно пресують у млинці. У такому вигляді чай зручно перевозити і зберігати, але складно відокремлювати заварку для чаювання: чаїнки дуже щільно притиснуті одна до одної. Щоб відколоти потрібну порцію чаю, майстри використовують спеціальний ніж, проте підійде і звичайний. На одну порцію потрібно 200 мл води і 5–7 г заварки. Пуер заливають водою, нагрітою до 90–95°С, настоюють до 30 секунд. Оригінальний чай дозволяє по повній насолодитися відтінками смаку, адже витриманий пуер із Юньнані заварюється до 20 разів!

Скільки коштує чай пуер з провінції Юньнань на сайті NewTea?
Вартість на чай пуер з провінції Юньнань від 8 до 8560грн.
Забудьте все, що знали про китайский чай
Насправді ви ніколи не були з ним знайомі по-справжньому
Ми навчимо вас правильно зберігати, заварювати і пити найкращі чаї у світі.

Так, як це відбувається під час традиційної чайної церемонії, тільки…

у 10 разів зручніше та у 20 разів швидше

Що ми робимо не так як інші
  •  
    Особисто обираємо чай у Китаї
  •  
    Заварюємо по технології чайної церемонії
  •  
    Зберігаємо чай як потрібно, зелений – заморожуємо
  •  
    Пригощаємо феєричними десертами
  •  
    Доставляємо по Києву електровелосипедом
  •  
    Запрошуємо спробувати все в чайній на Мінській