Менхай (Menghai)

Сортировать
Сортировать

Пуер – класика китайських чаїв, а «Менхай» – класика пуерів. «Менхай» – це не сорт чорного чаю, а назва знаменитої фабрики, яка випускає 120 видів чаїв. Для поціновувачів цього напою «Менхай» – прославлений бренд, продукцію якого знають у всьому світі: 48 чайних сортів удостоїлися міжнародних нагород за приголомшливий смак і високу якість.

Пуер Менхай: шлях до успіху

Чайна фабрика в китайській провінції Юньнань відкрилася ще в минулому столітті – у 1940 році. Виробництво почалося з випуску зелених і чорних чаїв. Але світову славу бренду принесли пуери. Після Другої світової війни було створено легендарну лінійку пуер Менхай – Хун Інь («Червона Марка»).

З 60-х років минулого століття на фабриці з'явилося нове японське і британське обладнання та було налагоджено випуск ще двох лінійок пуерів: Хуан Інь («Жовта Марка») і Лань Інь («Блакитна Марка»). У 70-х на фабриці створили Менхай Шу пуер – чорний чай, отриманий за прискореною технологією. У першій партії було всього 73 цеглинки. Сьогодні – це предмет полювання чайних колекціонерів. Пити цей чай уже не можна, але для поціновувача роздобути такий експонат для колекції – усе одно, що стати володарем раритетної марки.

Чайний код «Менхай»

Сьогодні фабрика випускає два види пуерів: Шен і Шу. Шен пуер Менхай – це витримані сорти, які виготовлені за класичною технологією. Перед тим, як відправитися на продаж, точі дозрівають мінімум 3 роки. При виготовленні Шу пуерів використовується технологія прискореної ферментації, завдяки чому чай готовий усього за 1,5–3 місяці.

Готовий чай маркується кодом із чотирьох цифр. Таке маркування використовувалося ще за часів Китайської чайної компанії, та найбільші фабрики не стали від нього відмовлятися. Чотири цифри розкажуть найголовніше про чай, якщо знати розшифровку.

Як розшифровується маркування на чаї Менхай пуер:

  • дві цифри на початку: рік створення рецепта пуеру;
  • третя цифра: категорія чайного листя (клас від 1 до 9 – чим вище значення, тим більше листя);
  • четверта цифра: виробник. Фабриці «Менхай» відповідає цифра 2.

Тепер отримати найважливішу інформацію про пуер простіше простого. Наприклад, назва сорту 7542 означає, що пуер виготовлено за рецептом 1975 року з листя середнього розміру на фабриці «Менхай».

чай пу ер
пуер менхай

Чай пуер Менхай: найвідоміші сорти

За 80 років роботи «Менхай» брендом стали не тільки назва фабрики, а й окремі чайні рецепти. Знамениті пуери «Менхай»:

  • рецепт 7572: еталонний Шу пуер, який випускається вже майже півстоліття. Пресований чай середньої ферментації з великого темно-коричневого листя, вкритого ніжним ворсом. Настій червоно-коричневого кольору, з насиченим і щільним смаком;

  • рецепт 7542: найбільш продаваний чай пуер «Менхай». Витриманий сорт, смак якого згодом стає багатшим. Листя середнього розміру, світліше, ніж в Шу пуері. Заварений чай золотистого кольору, смак м'який, але яскравий, із солодким присмаком. В ароматі відчуваються квіткові та фруктові ноти.

Ці рецепти стали класикою серед пуерів, популярність яких не падає з 1970-х років і до цього дня. Однак чайні технологи «Менхай» не зупиняються і продовжують експериментувати: купажування – «фішка» технології виготовлення чаїв цієї фабрики. Змішується чайне листя одного класу, але з урожаїв різних років, яке вирощене на різних плантаціях. У підсумку виходять оригінальні пуери з цікавими смаковими варіаціями.

Прийнятна вартість – ще одна особливість, яка робить сорти «Менхай» привабливими для любителів чаю. Мініточа вагою 5–7 г на одне чаювання – доступний варіант для кожного. На сайті New Tea ви знайдете Шу і Шен пуери, які виготовлені на фабриці «Менхай», у млинцях і мініточах, «молоді» та 20-річної витримки. Вибирайте, купуйте і пробуйте справжній менхайський пуер.

Скільки коштує Менхай (Menghai) на сайті NewTea?
Вартість на Менхай (Menghai) від 420 до 420грн.
Нові надходження в категорії Менхай (Menghai):
Забудьте все, що знали про китайский чай
Насправді ви ніколи не були з ним знайомі по-справжньому
Ми навчимо вас правильно зберігати, заварювати і пити найкращі чаї у світі.

Так, як це відбувається під час традиційної чайної церемонії, тільки…

у 10 разів зручніше та у 20 разів швидше

Що ми робимо не так як інші
  •  
    Особисто обираємо чай у Китаї
  •  
    Заварюємо по технології чайної церемонії
  •  
    Зберігаємо чай як потрібно, зелений – заморожуємо
  •  
    Пригощаємо феєричними десертами
  •  
    Доставляємо по Києву електровелосипедом
  •  
    Запрошуємо спробувати все в чайній на Мінській