Старий Товариш (Haiwan)

Сортировать
Сортировать
Нет товаров.

Який він – старий товариш? Надійний і вірний, якого знаєш тисячу років, з ним можна поговорити по душах або помовчати, не відчуваючи дискомфорту.

Виявляється, таким може бути й чай, і це – пуер Старий Товариш. Цей чай – як надійний друг: якщо день не завдався, на роботі проблеми, в душі розбрат, заварюєш чашку міцного пуеру і відчуваєш, як життя налагоджується.

Лідер серед пуерів: як роблять чай

Китайський чай Лао Тун Чжі, або «Старий товариш», – найбільш експортований сорт із пуерів. Створюється цей напій на знаменитій чайній фабриці Haiwan, яка випускає до 1200 тон пуерів на рік, причому 800 тон ідуть на експорт.

Для «Старого товариша» збирачі обривають зріле, м'ясисте листя, багате ефірними маслами. До чаю також беруть тіпси, у спресованій точі вони виглядають як тоненькі помаранчеві смужки. Перетворення чайного листя на пуер Старий Товариш виглядає так:

  • Урожай злегка прожарюють.
  • Листя скручують і залишають ферментуватися.
  • Після ферментації сировину пару годин просушують на відкритому повітрі.
  • Далі листя короткочасно обробляють паром, щоб зупинити окислення.
  • Готовий продукт пресують у форми та упаковують у папір.

Класичний варіант фасування – пресований плоский млинець. Листя настільки щільно притиснуте, що для приготування порції чаю доводиться заварку відокремлювати спеціальним ножем. Точа, або гніздо, – ще один спосіб пресування пуеру «Старий товариш». Це теж округлий диск, але із заглибленням усередині. У такому вигляді чай зручно перевозити і зберігати: пуер без проблем доїде з Китаю в будь-яку точку світу, будь то Україна чи мис Доброї Надії.

Китайский чай Лао Тун Чжи

Найбільш експортований сорт із пуерів.

Старый товарищ

Цей чай – як надійний друг.

Пуер Старий Товариш: два види чаю

Як і інші пуери, чай «Старий товариш» випускається у двох варіантах: Шу і Шен. Пуер Шен виготовляється за класичною технологією, це витриманий світлий чай, смак якого з кожним роком стає багатшим і більш насиченим.

Пуер Шу з'явився недавно, технологію розробили в 70-х роках минулого століття. Творець цього чаю – Цзоу Бінлян, головний технолог фабрики Haiwan. Майстер застосував метод постферментації чайного листя, завдяки чому пуер готується за 45 днів, а не дозріває роками.

Ми закуповуємо чай прямо із заводу Haiwan, тому впевнені в якості кожного млинця, і ціна пуеру не захмарна. Вибрати й купити пуер Лао Тун Чжі можна на сайті або в нашому магазині New Tea на Оболонському проспекті в м. Київ.

Чаювання зі «Старим товаришем»

Задоволення від знайомства з цим пуером отримуєш ще до заварювання чаю. Відразу відчувається аромат чайного листя: яскравий, з нотками чорносливу та шоколаду. Як і в інших пуерах, відчувається злегка землистий аромат, але без вогкості й затхлості.

Пуер «Старий товариш» готують проливами, як прийнято в Китаї, воду заливають кілька разів. Неймовірно, але з кожним новим ковтком смак чаю змінюється. У настої другого проливу (першу воду зливають) відчуваються терпкість і свіжість, післясмак – із кислинкою. Після п'ятого-шостого проливу з'являються нові нотки: карамель, вершки з кавою, аромат троянди. Смакові відтінки можуть змінюватись, але «Старий товариш» ніколи не розчарує – це справжній чай, який приємно пити самому і в хорошій компанії.

Забудьте все, що знали про китайский чай
 
Насправді ви ніколи не були з ним знайомі по-справжньому
Ми навчимо вас правильно зберігати, заварювати і пити найкращі чаї у світі.

Так, як це відбувається під час традиційної чайної церемонії, тільки…

у 10 разів зручніше та у 20 разів швидше

Что мы делаем не так как другие
  •  
    Особисто обираємо чай у Китаї
  •  
    Заварюємо по технології чайної церемонії
  •  
    Зберігаємо чай як потрібно, зелений – заморожуємо
  •  
    Пригощаємо феєричними десертами
  •  
    Доставляємо по Києву електровелосипедом
  •  
    Запрошуємо спробувати все в чайній на Мінській