Старий Товариш (Haiwan)

Старий Товариш (Haiwan)
Інша назва цього Пу Ера - Остаточний Аромат. І це повністю описує цей млинець. Біль...
Рецепт цього Шена народився в 1975 році на фабриці Да І. У 1999 році великий Дзоу Бі...
Суперрідкість – легендарний Чі Це Бін з Куньміну, а тим більше Chi Tse Beeng від Haiw...
Безкоштовна доставка при замовленні від 1 200 грн
Відкрито
Закрити
0 грн
Залишилося 1200 грн
1 200 + грн
* Знижка не нараховується на акційні товари
Гордість нашої колекції. Чай, за яким фанати можуть піти і в вогонь, і в воду – хайва...
Це не просто чай, а чарівні хвилини, проведені наодинці із собою або в компанії найкр...
Колекційний млинець. Цзоу (Дзоу) Бін Лян був технічним директором фабрики Tae Tea. Са...
Чекаємо поставку
Одне китайське прислів'я говорить: «Чай починався як ліки і виріс до напою». Чес...
Чекаємо поставку
Це нереально крутий чай! Вибачте за нашу надмірну емоцію, важко себе стримувати. Він...
Чекаємо поставку
Це - старий товариш іншого, не менш відомого млинця від Haiwan "908". Тільк...
Чекаємо поставку
Це найпопулярніший млинець фабрики Haiwan, його ще називають «Давній товариш». Ви, на...
Чекаємо поставку
Є така прикмета: зі старим товаришем веселіше. Але якщо друзі з дитинства залишилися...
Немає в наявності
А ви пробували коли-небудь хороший, міцний Шу пуер? Якщо ні, почніть знайомство із «7...
Немає в наявності
Це улюблений чай тибетських ченців. Вони люблять його, як панда любить бамбук. І ми п...
Немає в наявності
Цей млинець вищої якості зроблений вручну. Крім сили чаю, в ньому ще й дух чайних май...
Немає в наявності
Знаменитий рецепт Чі Це Бін (Chi Tse Beeng).Такий роблять тільки в районі Куньмін. Це...
Немає в наявності
Янтарне дерево здавна вважається символом щастя і достатку. І справжній любитель пуер...
Немає в наявності
У вас були такі дні, коли заводишся так, що складно зупинитися? Гарячі дедлайни, дзві...
Немає в наявності
Пуер преміум класу. Золотий медаліст Міжнародної чайної виставки у 2005 році. За цим...
Немає в наявності

Який він – старий товариш? Надійний і вірний, якого знаєш тисячу років, з ним можна поговорити по душах або помовчати, не відчуваючи дискомфорту.

Виявляється, таким може бути й чай, і це – пуер Старий Товариш. Цей чай – як надійний друг: якщо день не завдався, на роботі проблеми, в душі розбрат, заварюєш чашку міцного пуеру і відчуваєш, як життя налагоджується.

Лідер серед пуерів: як роблять чай

Китайський чай Лао Тун Чжі, або «Старий товариш», – найбільш експортований сорт із пуерів. Створюється цей напій на знаменитій чайній фабриці Haiwan, яка випускає до 1200 тон пуерів на рік, причому 800 тон ідуть на експорт.

Для «Старого товариша» збирачі обривають зріле, м'ясисте листя, багате ефірними маслами. До чаю також беруть тіпси, у спресованій точі вони виглядають як тоненькі помаранчеві смужки. Перетворення чайного листя на пуер Старий Товариш виглядає так:

  • Урожай злегка прожарюють.
  • Листя скручують і залишають ферментуватися.
  • Після ферментації сировину пару годин просушують на відкритому повітрі.
  • Далі листя короткочасно обробляють паром, щоб зупинити окислення.
  • Готовий продукт пресують у форми та упаковують у папір.

Класичний варіант фасування – пресований плоский млинець. Листя настільки щільно притиснуте, що для приготування порції чаю доводиться заварку відокремлювати спеціальним ножем. Точа, або гніздо, – ще один спосіб пресування пуеру «Старий товариш». Це теж округлий диск, але із заглибленням усередині. У такому вигляді чай зручно перевозити і зберігати: пуер без проблем доїде з Китаю в будь-яку точку світу, будь то Україна чи мис Доброї Надії.

Китайский чай Лао Тун Чжи

Найбільш експортований сорт із пуерів.

Старый товарищ

Цей чай – як надійний друг.

Пуер Старий Товариш: два види чаю

Як і інші пуери, чай «Старий товариш» випускається у двох варіантах: Шу і Шен. Пуер Шен виготовляється за класичною технологією, це витриманий світлий чай, смак якого з кожним роком стає багатшим і більш насиченим.

Пуер Шу з'явився недавно, технологію розробили в 70-х роках минулого століття. Творець цього чаю – Цзоу Бінлян, головний технолог фабрики Haiwan. Майстер застосував метод постферментації чайного листя, завдяки чому пуер готується за 45 днів, а не дозріває роками.

Ми закуповуємо чай прямо із заводу Haiwan, тому впевнені в якості кожного млинця, і ціна пуеру не захмарна. Вибрати й купити пуер Лао Тун Чжі можна на сайті або в нашому магазині New Tea на Оболонському проспекті в м. Київ.

Чаювання зі «Старим товаришем»

Задоволення від знайомства з цим пуером отримуєш ще до заварювання чаю. Відразу відчувається аромат чайного листя: яскравий, з нотками чорносливу та шоколаду. Як і в інших пуерах, відчувається злегка землистий аромат, але без вогкості й затхлості.

Пуер «Старий товариш» готують проливами, як прийнято в Китаї, воду заливають кілька разів. Неймовірно, але з кожним новим ковтком смак чаю змінюється. У настої другого проливу (першу воду зливають) відчуваються терпкість і свіжість, післясмак – із кислинкою. Після п'ятого-шостого проливу з'являються нові нотки: карамель, вершки з кавою, аромат троянди. Смакові відтінки можуть змінюватись, але «Старий товариш» ніколи не розчарує – це справжній чай, який приємно пити самому і в хорошій компанії.

Забудьте все, що знали про китайский чай
 
Насправді ви ніколи не були з ним знайомі по-справжньому
Ми навчимо вас правильно зберігати, заварювати і пити найкращі чаї у світі.

Так, як це відбувається під час традиційної чайної церемонії, тільки…

у 10 разів зручніше та у 20 разів швидше

Что мы делаем не так как другие
  •  
    Особисто обираємо чай у Китаї
  •  
    Заварюємо по технології чайної церемонії
  •  
    Зберігаємо чай як потрібно, зелений – заморожуємо
  •  
    Пригощаємо феєричними десертами
  •  
    Доставляємо по Києву електровелосипедом
  •  
    Запрошуємо спробувати все в чайній на Мінській