Пуер Ся Гуань (Xia Guan)

Сортировать
Сортировать
Нет товаров.

А ви пили коли-небудь гриби? Не хвилюйтеся за нас, ми в порядку. Просто хочемо долучити вас до прекрасного: пропонуємо спробувати оригінальний пуер Сягуань, традиційна форма пресування якого – гриб.

Чай із журавликом: історія фабрики «Сягуань»

Пуер Ся Гуань (Xia Guan)

Цього року знаменитій чайній мануфактурі виповнюється 80 років – фабрика «Сягуань» була заснована в 1941 році на заході провінції Юньнань. Із тих часів логотип із білим китайським журавлем у поціновувачів чаю асоціюється зі справжнім витриманим пуером, такий негласний знак якості.

Журавель на етикетці з'явився не випадково. У Піднебесній цей птах священний, він символізує благополуччя та здоров'я. Вважається, що білий журавель – це посередник між землею і небом, точно так, як хороший листовий чай.

З першого дня і донині фабрика спеціалізується на випуску пуерів: спочатку робили виключно Шени, а з кінця 70-х років минулого століття налагодили виробництво Шу Пуерів. Для виготовлення чаїв використовується добірне чайне листя з власних плантацій. Щороку фабрика випускає 60 тонн пуеру, який розлітається по всьому світу. Частина щорічного врожаю потрапляє в Україну, адже за тисячі кілометрів від Китаю теж є фанати пуеру, і ми серед них.

Пуер Сягуань: як відрізнити фабричний оригінал

Дізнатися, що перед вами славетний Сягуань пуер можна не тільки за написом Xiaguan Tea Factory на етикетці. Є й інші «особливі прикмети»:

  • фірмовий логотип: крім білого журавля та соснової гілки випускаються пуери із зображенням священного вогню на етикетці. Правда, до України такий пуер Сягуань потрапляє вкрай рідко – продукт орієнтований на тибетський ринок. Але ми припасли для вас парочку грибів Бао Ян. До речі, серед затятих шанувальників Бао Ян – сам Далай-лама;
  • номерний код: у чотирьох цифрах зашифровано роки виготовлення пуеру, категорію чайного листя. Остання цифра – завжди 3, це код фабрики Xiaguan;
  • гриб: оригінальна форма сягуаньського пуеру. Також можна купити фабричні точі та цеглинки. Залежно від форми, в яку спресовано пуер Сягуань, ціна вказана за грами або за цілий гриб;
  • твердий, як камінь: зазвичай чай спресовано дуже щільно. Один різновид коржів так і називається: «Залізний Бін Ча», листя здавлене так сильно, що розділити його можна лише спеціальним шилом;
  • гідна ціна: продукція фабрики «Сягуань» у магазині New Tea розрахована на будь-який гаманець. «Скороспілі» Шу Пуери доступніші, а за оригінальні гриби Бао Янь цінителі готові заплатити й більше, ніж ці рідкісні чаї коштують у нашому магазині.

Якщо ви вже встигли купити пуер Сягуань і виявили шматок папірця, запресованого у гриб, – радійте, адже це не брак, а фішка фабрики «Сягуань». Це «ней фей» – фірмова етикетка, яку вминають у чайне листя ще на етапі виробництва. Перед вами оригінальний чай, який приїхав до України прямо з юньнаньської фабрики.

Давайте пити чай!

Пуер Ся Гуань (Xia Guan)

Спочатку потрібно відколоти від гриба або точі 5–7 г заварки. Є пуерне шило – круто, немає – скористайтеся ножем із тонким лезом. Відламаний шматочок заварки розімніть пальцями, щоб відокремити листя.

Китайці заварюють чай проливами. Для цього нагрійте воду до 80–90°С. Залийте в заварник, зачекайте 10–15 секунд і злийте. Перший пролив не п'ють, а тільки «пробуджують» чай. Знову додайте 150–200 мл води. Через 30 секунд можна розливати настій по чашках. Чай готовий.

Справжній Сягуань пуер гіркуватий і терпкий, але з кожним проливом різкість зникає, а на перший план виступають нові відтінки смаку: відчуваються нотки чорносливу, сушених груш, солодких яблук. Витриманий пуер заварюється до 10 разів, і кожний новий пролив відрізняється від попереднього. Словами ці смакові переливи не описати – треба пробувати, щоб знати, який він – справжній пуер.

Забудьте все, що знали про китайский чай
 
Насправді ви ніколи не були з ним знайомі по-справжньому
Ми навчимо вас правильно зберігати, заварювати і пити найкращі чаї у світі.

Так, як це відбувається під час традиційної чайної церемонії, тільки…

у 10 разів зручніше та у 20 разів швидше

Что мы делаем не так как другие
  •  
    Особисто обираємо чай у Китаї
  •  
    Заварюємо по технології чайної церемонії
  •  
    Зберігаємо чай як потрібно, зелений – заморожуємо
  •  
    Пригощаємо феєричними десертами
  •  
    Доставляємо по Києву електровелосипедом
  •  
    Запрошуємо спробувати все в чайній на Мінській