Чай Пуер 4-5 років

Сортировать
Сортировать
Отримай знижку +3% при замовленні від 1 000 грн
Відкрито
Закрити
0 грн
Залишилося 1000 грн
1 000 + грн
* Знижка не нараховується на акційні товари
Чекаємо на поставку
 215  
Показать еще 12

Пуери з цієї чайної полиці подарують вам найприємніші відчуття від чаювання. Чай пуер 5 років готувався до того, щоб потрапити на ваш стіл: він уже «подорослішав» і постарається, щоб ви досягли стану внутрішнього просвітлення з першої чашки.

Пуер 5 років – те, що треба

На ці купажі навряд чи полюють чайні колекціонери: напій занадто «юний» для них. Однак пуер 5 років – це повноцінний витриманий напій, який створений за традиційною китайською технологією, при цьому ціна доступна.

Юньнань – батьківщина справжніх Шен Пуерів, із цієї провінції ми привозимо в Україну найкращі сорти. Спочатку це слабоферментований чай, як зелений, але з одним секретом. Справа в тому, що окислення чайного листя не зупиняється, як у звичайних чаях. Навіть лежачи на полиці спресований чай пуер 5 років дозріває – уже висушене листя потихеньку, але продовжує окислюватися. Цей процес називається постферментацією. Чай «дорослішає», «мудрішає», смак напою стає м'якшим і шляхетнішим.

Чай пуер 4-6 років

Чим приваблюють 5-річні пуери:

  • приємним збалансованим смаком, без яскравих акцентів;
  • глибоким шляхетним ароматом;
  • тривалим тонізуючий ефектом.

Шу Пуер – чай із характером

У розділі п'ятирічних пуерів також представлений інший різновид чаїв – Шу. Пуер Шу – «молодший брат» Шена, сорти цієї категорії з'явилися в продажу в 70-х роках минулого століття, коли було розроблено технологію прискореної ферментації. На створення Шу Пуеру йде всього 45 днів замість мінімум трьох років.

У цих пуерах важлива не стільки витримка, скільки якість чайного листя. Також важливі час збору врожаю, в якій провінції Китаю і на якій висоті вирощено і зібрано врожай. З поганої основи хорошого чаю не вийде, скільки не витримуй потім чай на полицях. Коли ми вибираємо чай на китайських чайних фабриках, звертаємо увагу й на інші моменти: нюанси обробки, умови зберігання продукції, дегустуємо окремі зразки.

І тільки після того, як претенденти пройшли «кастинг», купуємо партію чаю і привозимо до Києва, щоб ви могли купити пуер 5 років, не маючи сумнівів у його якості.

Який пуер обрати

Спочатку про смаки. Про них не сперечаються, але знати нюанси потрібно, щоб вибрати «саме те». Смак і аромат пуеру залежать від сорту і типу чаю. Зелені світлі Шен Пуери 5-річної витримки приваблюють м'яким ненав'язливим смаком із кислинкою та солодкуватим присмаком. Аромат ніжний, але добре відчутний, відчуваються фруктові нотки, без землистого запаху.

Любителям міцного, яскравого чаю краще купити Шу Пуер. Це ферментований чай, у настої він темний, як червоні сорти. У завареному напої явно відчувається аромат димку, смак насичений. Проте, якщо перетримати заварку, чай вийде занадто гірким.

Чай пуер 4–5 років
Чай пуер 4–5 років

Визначаємося з упаковкою

Традиційна форма пуерів – точа, пресований круглий коржик. У нашому магазині продаються млинці вагою 100–357 г, пуер у цеглинках. Окрема тема – чай у мініточах: порціях вагою 7–10 г, які розраховані на одне чаювання. Для першого знайомства з чаєм краще обрати мініточі, у подарунок або про запас можна сміливо брати млинець оригінального пуеру.

У будь-якому випадку чаювання вдасться на славу, адже 5-річний чай – «золота середина» серед пуерів. Напій втратив гіркоту молодого чайного листя, зате встиг набрати сили смаку та аромату. Обирайте свій пуер і насолоджуйтеся!

Забудьте все, що знали про китайский чай
 
Насправді ви ніколи не були з ним знайомі по-справжньому
Ми навчимо вас правильно зберігати, заварювати і пити найкращі чаї у світі.

Так, як це відбувається під час традиційної чайної церемонії, тільки…

у 10 разів зручніше та у 20 разів швидше

Что мы делаем не так как другие
  •  
    Особисто обираємо чай у Китаї
  •  
    Заварюємо по технології чайної церемонії
  •  
    Зберігаємо чай як потрібно, зелений – заморожуємо
  •  
    Пригощаємо феєричними десертами
  •  
    Доставляємо по Києву електровелосипедом
  •  
    Запрошуємо спробувати все в чайній на Мінській