Чай темний улун

Про цей чай складено сотні китайських легенд і міфів. Про нього написано десятки книг...
Еталонний ГАБА-чай вирощено в горах Алішань на висоті 1200 м. Збирання і виробництво...
Це незвичайний «даоський» чай, який, за легендою, просвітлює і показує шлях до самого...
Це найкращий Да Хун Пао, який ми змогли знайти в Китаї. Писати більше нема про що. Т...
Складно щось нового розповісти про Да Хун Пао. Все-таки найвідоміший і найдорожчий ча...
Отримай знижку +3% при замовленні від 1 000 грн
Відкрито
Закрити
0 грн
Залишилося 1000 грн
1 000 + грн
* Знижка не нараховується на акційні товари
Один з найдавніших сортів у історії гір Уїшань. Розкішний і величний улун, який гордо...
Шкода, що Лу Юй не застав відкриття знаменитих скельних чаїв і Да Хун Пао, зокрема. Т...
Унікальний чай. Старий Да Хун Пао екстра-класу. Характеристика "імператорський...
Ох, друзі, яку гастрономічну дивину ми вам привезли з Тайваню! Чай, погризений цикада...
Цзюлунке Жоу Гуй (九龙 窠 肉桂) - Кориця з Урочища Дев'яти Драконів. Цзюлунке - те с...
Матоуянь Жоу Гуй (马头 岩 肉桂) - Кориця із Стримчака Кінської Голови. Скеля Матоуянь знах...
Назва цього чаю – немов рядок із хайку: «Кориця з гір Уі». І все в ньому прекрасно.
Назва цього чаю не стосується ні квітів, ні психоаналізу. Хоча варто уваги те, що кит...
Хусяоянь Жоу Гуй (虎啸岩 肉桂) - Кориця із Стрімчака Тигрячого Рева. Хусяоянь - одна з 99...
Насправді це не гіркий огірок, а гіркий дикий гарбуз Ку Гуа. Це дуже корисний овоч, д...
Вісім безсмертних - це підвид Дань Цунов. І, напевно, це мій найулюбленіший підвид....
Найкращий з найкращих. Входить до десятки знаменитих чаїв Китаю і до четвірки легенда...
Бішіянь Жоу Гуй (碧 石岩 肉桂) - Кориця із Яшмового Стрімчака. Бішіянь - одна з 99 вершин...
Показать еще 10

Темний улун – чорна перлина в намисті китайських чаїв. Китайці вважають, що це енергія інь, яка бере верх над ян, розпалюючи внутрішній вогонь.

Чай улун пробуджує свідомість і зігріває тіло, дарує бадьорість і підвищує чутливість. Любителі чаю цінують темні улуни за красу настою, яскравий смак та особливий стан – чайний дзен.

Темний улун

Темний улун – чорна перлина в намисті китайських чаїв. Китайці вважають, що це енергія інь, яка бере верх над ян, розпалюючи внутрішній вогонь. Чай улун пробуджує свідомість і зігріває тіло, дарує бадьорість і підвищує чутливість. Любителі чаю цінують темні улуни за красу настою, яскравий смак та особливий стан – чайний дзен.

Темний, майже чорний, тобто червоний

«Чорний дракон», «оолонг» або «цин ча» – це різні назви одного виду чаю, улуну. Цей споконвічно китайський чай, напівферментований продукт, займає проміжну позицію між жовтими та червоними сортами. Улуни поділяються на дві групи: слабо- і сильноферментовані сорти.

Темний улун – найбільш ферментований чай, листя окислюється на 70–80%, тому за органолептикою, властивостями і зовнішнім виглядом він ближчий до чорних (у китайській класифікації – червоних) сортів.

Чай із мальовничих скель

Батьківщина темних улунів – гірські плантації на півночі знаменитих чайних провінцій Фуцзянь і Гуандун. Збір урожаю проводиться в травні, причому для виготовлення улуну обривають не бруньки та молоді листочки, а соковите, зріле листя, яке насичене ефірними маслами.

Зібраний урожай спочатку підв'ялюють на сонці, потім складають у кошики і залишають ферментуватися, щогодини струшуючи листя. Після ферментації майбутній темний улун відправляють сушитись до спеціальних печей, щоб зупинити ферментацію і прибрати зайву вологу з листя.

Готовий улун уважається «правильним», якщо він суцільнолистовий, без ламаних фрагментів, паличок і пилу. Листя темніше по краях і світліше до середини.

Чай с живописных утесов

Їхати до Піднебесної не обов'язково: ми вже привезли до Києва ті самі темні улуни.

Темний улун – три знаменитих сорти чаю

Королева Єлизавета II і британський прем'єр-міністр Уїнстон Черчілль, зірки кіно і відомі політики, буддійські ченці та китайські імператори – усі люблять улун незалежно від соціального статусу та епохи. Хочете долучитися до цієї славетної компанії – спробуйте оригінальний темний улун з Китаю. Скажете, де Україна, а де Китай? Так, далеченько, але їхати до Піднебесної не обов'язково: ми вже привезли до Києва ті самі темні улуни. Справжній китайський чай із Фуцзяні можна скуштувати в нашій чайній New Tea, а також купити вподобаний сорт на сайті. Ціна оригінального темного улуну – від 150 грн. за 50 г.

Топ-3 темних улунів:

  1. Так Хун Пао, або «Великий Червоний Халат», – найпопулярніший темний улун у світі. Батьківщина чаю – гори Уї на півночі Фуцзяні. Чай із характерним насиченим смаком, за властивостями ближчий до червоних сортів.
  2. Фен Хуан Дань Цун – темний улун із Гуандуну, з гори Фенікса. Листя скручене у смужки, настій прозоро-помаранчевий, з міцним смаком і терпкувато-солодким присмаком.
  3. Те Гуань Інь, або дволика «Богиня милосердя», – може бути і світлим, і темним улуном. Приголомшливо смачний напій: солодкуватий, квітковий із приємним пряним післясмаком і нотами квітучого бузку.

Як заварюють і п'ють темний улун

Темний улун

Як заварюють і п'ють темний улун

Темний улун в Китаї п'ють з маленьких фарфорових чашечок-піал. Чаювання нешвидке, адже сильноферментований чай заварюється до 10 разів. Щоб максимально розкрити смак і аромат напою, заварку заливають водою, яку підігріто до 85–90°С, і настоюють 10–20 секунд. З кожним новим проливом настій витримують довше на 10–15 секунд. Зберігається суха заварка в непрозорій ємності до 18 місяців.

Забудьте все, що знали про китайский чай
 
Насправді ви ніколи не були з ним знайомі по-справжньому
Ми навчимо вас правильно зберігати, заварювати і пити найкращі чаї у світі.

Так, як це відбувається під час традиційної чайної церемонії, тільки…

у 10 разів зручніше та у 20 разів швидше

Что мы делаем не так как другие
  •  
    Особисто обираємо чай у Китаї
  •  
    Заварюємо по технології чайної церемонії
  •  
    Зберігаємо чай як потрібно, зелений – заморожуємо
  •  
    Пригощаємо феєричними десертами
  •  
    Доставляємо по Києву електровелосипедом
  •  
    Запрошуємо спробувати все в чайній на Мінській