Темний улун

Сортировать
Сортировать
Чекаємо на поставку
 530  
Чекаємо на поставку
 330  

Темний улун – чорна перлина в намисті китайських чаїв. Китайці вважають, що це енергія інь, яка бере верх над ян, розпалюючи внутрішній вогонь.

Чай улун пробуджує свідомість і зігріває тіло, дарує бадьорість і підвищує чутливість. Любителі чаю цінують темні улуни за красу настою, яскравий смак та особливий стан – чайний дзен.

Темний улун

Темний улун – чорна перлина в намисті китайських чаїв. Китайці вважають, що це енергія інь, яка бере верх над ян, розпалюючи внутрішній вогонь. Чай улун пробуджує свідомість і зігріває тіло, дарує бадьорість і підвищує чутливість. Любителі чаю цінують темні улуни за красу настою, яскравий смак та особливий стан – чайний дзен.

Темний, майже чорний, тобто червоний

«Чорний дракон», «оолонг» або «цин ча» – це різні назви одного виду чаю, улуну. Цей споконвічно китайський чай, напівферментований продукт, займає проміжну позицію між жовтими та червоними сортами. Улуни поділяються на дві групи: слабо- і сильноферментовані сорти.

Темний улун – найбільш ферментований чай, листя окислюється на 70–80%, тому за органолептикою, властивостями і зовнішнім виглядом він ближчий до чорних (у китайській класифікації – червоних) сортів.

Чай із мальовничих скель

Батьківщина темних улунів – гірські плантації на півночі знаменитих чайних провінцій Фуцзянь і Гуандун. Збір урожаю проводиться в травні, причому для виготовлення улуну обривають не бруньки та молоді листочки, а соковите, зріле листя, яке насичене ефірними маслами.

Зібраний урожай спочатку підв'ялюють на сонці, потім складають у кошики і залишають ферментуватися, щогодини струшуючи листя. Після ферментації майбутній темний улун відправляють сушитись до спеціальних печей, щоб зупинити ферментацію і прибрати зайву вологу з листя.

Готовий улун уважається «правильним», якщо він суцільнолистовий, без ламаних фрагментів, паличок і пилу. Листя темніше по краях і світліше до середини.

Чай с живописных утесов

Їхати до Піднебесної не обов'язково: ми вже привезли до Києва ті самі темні улуни.

Темний улун – три знаменитих сорти чаю

Королева Єлизавета II і британський прем'єр-міністр Уїнстон Черчілль, зірки кіно і відомі політики, буддійські ченці та китайські імператори – усі люблять улун незалежно від соціального статусу та епохи. Хочете долучитися до цієї славетної компанії – спробуйте оригінальний темний улун з Китаю. Скажете, де Україна, а де Китай? Так, далеченько, але їхати до Піднебесної не обов'язково: ми вже привезли до Києва ті самі темні улуни. Справжній китайський чай із Фуцзяні можна скуштувати в нашій чайній New Tea, а також купити вподобаний сорт на сайті. Ціна оригінального темного улуну – від 150 грн. за 50 г.

Топ-3 темних улунів:

  1. Да Хун Пао, або «Великий Червоний Халат», – найпопулярніший темний улун у світі. Батьківщина чаю – гори Уї на півночі Фуцзяні. Чай із характерним насиченим смаком, за властивостями ближчий до червоних сортів.
  2. Фен Хуан Дань Цун – темний улун із Гуандуну, з гори Фенікса. Листя скручене у смужки, настій прозоро-помаранчевий, з міцним смаком і терпкувато-солодким присмаком.
  3. Те Гуань Інь, або дволика «Богиня милосердя», – може бути і світлим, і темним улуном. Приголомшливо смачний напій: солодкуватий, квітковий із приємним пряним післясмаком і нотами квітучого бузку.

Як заварюють і п'ють темний улун

Темний улун

Як заварюють і п'ють темний улун

Темний улун в Китаї п'ють з маленьких фарфорових чашечок-піал. Чаювання нешвидке, адже сильноферментований чай заварюється до 10 разів. Щоб максимально розкрити смак і аромат напою, заварку заливають водою, яку підігріто до 85–90°С, і настоюють 10–20 секунд. З кожним новим проливом настій витримують довше на 10–15 секунд. Зберігається суха заварка в непрозорій ємності до 18 місяців.

Скільки коштує Темний улун на сайті NewTea?
Вартість на Темний улун від 22.4 до 950грн.
Забудьте все, що знали про китайский чай
Насправді ви ніколи не були з ним знайомі по-справжньому
Ми навчимо вас правильно зберігати, заварювати і пити найкращі чаї у світі.

Так, як це відбувається під час традиційної чайної церемонії, тільки…

у 10 разів зручніше та у 20 разів швидше

Що ми робимо не так як інші
  •  
    Особисто обираємо чай у Китаї
  •  
    Заварюємо по технології чайної церемонії
  •  
    Зберігаємо чай як потрібно, зелений – заморожуємо
  •  
    Пригощаємо феєричними десертами
  •  
    Доставляємо по Києву електровелосипедом
  •  
    Запрошуємо спробувати все в чайній на Мінській