Цзинь Цзюнь Мей

Сортировать
Сортировать

Китай – батьківщина листового чаю, у Піднебесній цей напій відомий уже 4000 років. Однак необов'язково бути «сивочолим старцем» серед чаїв, щоб стати знаменитим. Приклад тому – чай Золоті брови. Цей сорт створений китайськими чайними технологами всього 15 років тому. Минуло зовсім небагато часу, а сорт став відомий далеко за межами Китаю.

Цзінь Цзюнь Мей: у чому краса «Золотих брів»

Для китайських чаїв характерними є примхливі назви: «Срібні голки», «Смарагдові спіралі весни», «Снігова мавпа». Цей сорт – не виняток. У перекладі з китайського Цзінь Цзюнь Мей – «Золоті брови». Сухі довгі чайні листочки дійсно нагадують тонкі вигнуті брови східних красунь. Колір заварки – золотистий з відтінком червоного дерева.

Проте більше, ніж оригінальний вид чайного листя, приваблює смак напою, точніше – різноманітність післясмаку. Основний смак – насичений і щільний, як у інших червоних чаїв. А ось смакові відтінки, як грані діаманта, дозволяють поглянути на чай по-новому. У післясмаку Цзінь Цзюнь Мей відчуваються медова солодкість і ноти соковитих ягід, ніжні горіхові відтінки та яскравість цитрусів. І аромат під стать смаку: заварений чай пахне стиглими ягодами і квітами. Не чаювання, а вишукане гастрономічне задоволення.

чай золоті брови
чай цзинь цзюнь мей

Чим корисний чай Золоті брови

Чай дарує насолоду смаком, ви в цьому переконаєтесь, якщо спробуєте оригінальний сорт Золоті брови. А ще цей сорт благотворно впливає на самопочуття, адже на 100% складається з чайного листя, без синтетичних ароматизаторів і добавок.

Чим корисний чай Цзінь Цзюнь Мей:

  • прояснює свідомість;
  • допомагає зосередитися;
  • бадьорить, додає сил;
  • зміцнює кровоносні судини;
  • знижує рівень шкідливого холестерину;
  • виводить шлаки з організму.

Як створюється сорт «Золоті брови»

Золотий – не просто колір чаїнок, цей епітет указує, що сорт дорогий і рідкісний, а ще означає вищий ступінь якості. Виготовлення Цзінь Цзюнь Мей у Китаї не поставлене на потік, це елітний сорт, який отримують лише в одній провінції – Фуцзянь. Це чайна столиця, місцевість, де століттями вирощують найвідоміші чайні сорти.

Чайні кущі ростуть на схилах гір, молоді бруньки – тіпси – і листочки збирають вручну тільки на початку весни. Робота нелегка: щоб отримати кілограм чаю, потрібно зірвати 100 тисяч листків і бруньок.

Зібраний урожай сушать, потім листочки скручують і залишають на 10–12 годин ферментуватися. Завершальний етап – обсмажування листя. Китайський чай «Золоті брови» належить до червоних сортів, які в нас називають чорними. Ручна робота, обмежений час на збір урожаю, багатоетапна технологія обробки листя – причини, які пояснюють, чому Золоті брови – чай елітний і дорогий.

Готуємо чай правильно

Китайські майстри постаралися, щоб зробити чайний діамант – сорт Цзінь Цзюнь Мей. Ми вирушили до Піднебесної та привезли оригінальний напій до Києва. Вам залишилася дрібничка: купити і правильно заварити цей чай. Адже, не знаючи тонкощів заварювання, можна зіпсувати смак і не розкрити аромат чаю.

Розповімо, як приготувати Цзінь Цзюнь Мей:

  1. Взяти фарфоровий, скляний або глиняний чайник.
  2. Насипати заварку: порція – 4–6 листочків на склянку води.
  3. Залити чай водою, нагрітою до 85–90°С.
  4. Почекати 5–6 секунд і злити воду. Це не ритуал, так ви «пробуджуєте» сухий чай, даєте йому «подихати» і змиваєте пил з чаїнок.
  5. Удруге залити воду в чайник. Потримати 10 секунд і розлити чай по чашках.

Як і інші червоні чаї, «Золоті брови» заварюються 9-10 разів, і з кожним разом відкриваються нові відтінки смаку, змінюється аромат. Тільки враховуйте те, що кожний новий пролив настоюється довше на 5–10 секунд. Цзінь Цзюнь Мей – чай, який варто скуштувати, як мінімум щоб відчути його приголомшливий смак.

Скільки коштує Цзинь Цзюнь Мей на сайті NewTea?
Вартість на Цзинь Цзюнь Мей від 175 до 810грн.
Забудьте все, що знали про китайский чай
Насправді ви ніколи не були з ним знайомі по-справжньому
Ми навчимо вас правильно зберігати, заварювати і пити найкращі чаї у світі.

Так, як це відбувається під час традиційної чайної церемонії, тільки…

у 10 разів зручніше та у 20 разів швидше

Що ми робимо не так як інші
  •  
    Особисто обираємо чай у Китаї
  •  
    Заварюємо по технології чайної церемонії
  •  
    Зберігаємо чай як потрібно, зелений – заморожуємо
  •  
    Пригощаємо феєричними десертами
  •  
    Доставляємо по Києву електровелосипедом
  •  
    Запрошуємо спробувати все в чайній на Мінській