Жасминовий чай
Чай і жасмин об'єдналися, щоб звести вас з розуму. Як Боні і Клайд, як кава і сигарети, як море і захід – ця парочка нерозлучна.
Чай відіграє роль домінуючої основи, а жасмин немов сірий кардинал – його не видно, але присутність відчувається.
Історія одного жасминового чаю
Чай із жасмином з'явився ще під час правління династії Сун (960–1279). Саме тоді навчені досвідом китайці придумали, як ароматизувати чай – за допомогою квіток жасмину.
Пізніше з'явилися й інші ароматизовані чаї, але жасминовий, безумовно, був і залишається на першому місці. Його купують у всіх куточках планети, про нього пишуть вірші, його рекомендують китайські лікарі своїм пацієнтам, його п'ють у палаці британської королеви. Цей чай – легенда.

Найкраще жасмин поєднується із зеленим і білим чаєм. Але бувають винятки. Білосніжні бутони і квітки прекрасно доповнюють чорні та зв'язані чаї
Як виробляють чай із жасмином
Перший спосіб
Китайські тітоньки і дядечки скручують чайне листя разом з квітками жасмину в кільця, кульки або спіралі. І залишають відлежатися на 100 днів, а то і довше. Коли чай убирає в себе аромат квіток, його розкручують і видаляють весь жасмин.
Натуральний ароматизований жасминовий чай не з дешевих, оскільки для його виготовлення витрачається дуже багато людино-годин.
Другий спосіб
Китайські фермери додають квітки і бутони жасмину в чай і термічно обробляють його протягом дня. Мінус цього способу полягає в тому, що після штучної ферментації чай втрачає свої корисні властивості.
У нашому магазині New Tea є багато різних чаїв із жасмином. Пийте і насолоджуйтеся фантастичним ароматом, який паморочить голову.

Так, як це відбувається під час традиційної чайної церемонії, тільки…
у 10 разів зручніше та у 20 разів швидше
- Особисто обираємо чай у Китаї
- Заварюємо по технології чайної церемонії
- Зберігаємо чай як потрібно, зелений – заморожуємо
- Пригощаємо феєричними десертами
- Доставляємо по Києву електровелосипедом
- Запрошуємо спробувати все в чайній на Мінській