Кукіча
Чай на ранок і на вечір, що освіжає і втамовує спрагу, зігріває та зміцнює, підходить для дорослих і дітей. Секрет, звісно, у складі: мінімум кофеїну та максимум корисних речовин. Дізнайтеся просто зараз, яким є оригінальний японський Кукіча на смак.
Якщо ви ще не пробували «сіно», він же черешковий чай Кукіча, для вас настав час це зробити. Він не лише виглядає незвичайно, а й підходить для всієї родини, для будь-якої події та навіть опівнічного чаювання. Як ви вже зрозуміли, за кофеїном (теїном) Кукіча скромний. То в чому ж його унікальність? Розберемося просто зараз.
Кукіча – чай із паличок
Японський чай Кукіча створюється з обсмаженого листя і жовто-зелених гілочок, стеблинок та тіпсів чайної рослини. Таке купажування – базова японська технологія, і воно завжди неповторне. Тому кожна чашка напою буде індивідуальним витвором чайного мистецтва. І якщо зрозуміти легкий грайливий характер Кукіча, вам точно захочеться брати його із собою скрізь, як хорошого друга та компаньйона.
За ароматом чай Кукіча нагадує класичний Сенча: такий само яскравий, вершково-фісташковий, свіжо-фруктовий і квітково-солодкуватий, але за густотою – набагато щільніший. Настій із нього виходить радісно-зеленим, іскристо-шпинатним за рахунок високого вмісту хлорофілу. Це ситний напій, який може замінити сніданок або ланч. Він чудово зігріває взимку та освіжає у спекотний день.
Завдяки малій міцності за кофеїновими мірками цей чай має надзвичайно солодкий смак: додавати підсолоджувачі не захочеться навіть дітям. У Японії малюкам пропонують саме його, і дорослим не доводиться замислюватися про міцність настою, кількість ложок цукру та хвилюватися за дитяче здоров'я. Чим не альтернатива горезвісному компоту і супам?
Чай Кукіча: корисний склад
Секрет солодкості – у високому вмісті амінокислоти L-теаніну: вона активно виробляється в корінні, надходить у стебла та зберігається у продуманому купажі. Щоб L-теанін не зник, за 2–3 тижні до збирання сировини кущі захищають навісами від прямого сонячного світла. Ще одна перевага використання різних частин рослини – це високий вміст вітаміну С. А за вмістом кальцію Кукіча – чай-рекордсмен.
Коли та який Кукіча пити?
Кукіча – чай, який можна пити будь-коли:
- вранці та після довгого робочого дня;
- після водних процедур, особливо після сауни, щоб відновити водний баланс;
- під час дружньої зустрічі або сімейних посиденьок;
- при застуді та отруєнні – як оздоровчий напій.
Заварювати його краще негарячою, 80-градусною, водою: хоч проливом, хоч у термосі.
Чай Кукіча купити не так просто, тому що видів його – безліч, і ціна їх відрізняється:
- Чай із великого і примітного листя, гілок і черешків уважається найкращим за якістю.
- Більш скромні сорти містять у складі дрібні коричневі пагони та стебла; у них присмак та аромат смаженого, але гіркоти і терпкості майже немає, як і кофеїну.
Звичайно, Кукіча – чай, купити який уперше краще саме у спеціалізованому магазині. Інакше як визначити на око, що за різнотрав'я перед вами, і як зрозуміти, чого чекати від конкретного продукту? У Києві ви можете відвідати чаївню New Tea для дегустації або замовити японський чай Кукіча з доставкою (доставляємо не тільки в Києві, а й по Україні). І нехай цей незвичайний напій стане маленьким святом чи доброю традицією та порадує універсальністю і природною насолодою всіх, про кого хочеться дбати.

Так, як це відбувається під час традиційної чайної церемонії, тільки…
у 10 разів зручніше та у 20 разів швидше
- Особисто обираємо чай у Китаї
- Заварюємо по технології чайної церемонії
- Зберігаємо чай як потрібно, зелений – заморожуємо
- Пригощаємо феєричними десертами
- Доставляємо по Києву електровелосипедом
- Запрошуємо спробувати все в чайній на Мінській