Солодкий зелений чай

Сортировать
Сортировать

У чашці чаю – ні грама цукру, а напій на смак солодкуватий – не віриться, але буває й так. Солодкий зелений чай із прославлених чайних провінцій Китаю – той самий випадок, коли ніякі добавки у вигляді цукру, меду або цукерок вприкуску не потрібні.

До речі, штучних ароматизаторів і підсилювачів смаку в оригінальних сортах теж немає, є тільки природні добавки, наприклад квіти жасмину. Це м'який ароматний чай, який запрошує до неспішного чаювання та душевної бесіди.

Витоки чайної солодкості

Київ – столиця України, взимку холодно, а міцний чай гірчить – це поширені очевидності. Однак не все так просто з таким чудовим напоєм. Смак чаю залежить від сорту, особливостей обробки чайного листя, способу заварювання. Солодкий зелений чай, який ми привезли з Китаю, дивує незвичайним солодкуватим післясмаком.

Плантації, на яких збирають чай, розташовані у провінціях Аньхой, Хунань і Чзецзян. Урожай китаянки збирають вручну, обривають тільки верхні молоді листочки і бруньки, які не розпустилися. Зібраний урожай обробляють за технологією приготування зеленого чаю: листя ферментують усього на 3–12%, тому ефірні масла та корисні елементи зберігаються максимально.

Спробувати і закохатися

Україна поважає чай, хоча традиційно віддає перевагу чорним сортам: 70% споживання напою припадає на ферментований напій. А ми пропонуємо розширювати горизонти і спробувати солодкий зелений чай: порівняно зі звичним смаком чорного чаю цей напій – справжній нектар. Настій приємно дивує ніжним м'яким смаком із нотками фруктової або квіткової солодкості.

Свіжий натуральний аромат працює в дуеті зі смаком і закохує в цей напій остаточно. Купити такий чай можна прямо на цій сторінці: ціна – від 27 грн за порцію в 7 г.

плантация сладкого зеленого чая китай

Плантації, на яких збирають чай, розташовані у провінціях Аньхой, Хунань і Чзецзян.


Аньцзи Бай

Зелений чай – «особа» ніжна і потребує правильного заварювання


Солодкий зелений чай: без цукру і з користю

Хочете образити китайського чаєвода – добавте у приготований для нього чай ложечку цукру. Моветон! Цукор та інші підсолоджувачі «вбивають» тонкий смак чаю, його індивідуальність, за що і цінують цей напій гурмани. А ще вони нейтралізують корисну дію компонентів, які містяться в чайному листі, а таких елементів понад 300.

Зелений чай не тільки дарує насолоду, а й благотворно впливає на організм:

  • прискорює обмінні процеси;
  • виводить токсини;
  • допомагає скинути зайві кілограми;
  • покращує колір і стан шкіри;
  • нормалізує рівень холестерину в крові;
  • стимулює роботу мозку.

Однак у всьому важливою є міра: яким би смачним не був солодкий чай без цукру, не рекомендується пити більше 600 мл напою на добу.

Як заварити чай і смак його зберегти

Зелений чай – «особа» ніжна і потребує правильного заварювання: одна неправильна дія – і смак напою буде безнадійно зіпсований, а корисних властивостей не залишиться.

Справжній листовий чай із Китаю можна і потрібно заварювати багатократно: від трьох до десяти разів, адже з кожним проливом смак напою змінюється, з'являються нові відтінки.

Щоб правильно приготувати солодкий зелений чай, слід:

  1. Покласти в заварник чай – 5–7 г на 200 мл води.
  2. Нагріти воду до температури 61–87°С і залити заварку.
  3. Почекати 3–5 секунд і злити воду.
  4. Залити чай повторно і настоювати 10–30 секунд.
  5. Розлити напій у чашки і насолоджуватися.
Який солодкий зелений чай частіше купують за вересень 2021:
Скільки коштує солодкий зелений чай на сайті NewTea?
Вартість на солодкий зелений чай від 435 до 750грн.
Нові надходження в категорії солодкий зелений чай:
Забудьте все, що знали про китайский чай
 
Насправді ви ніколи не були з ним знайомі по-справжньому
Ми навчимо вас правильно зберігати, заварювати і пити найкращі чаї у світі.

Так, як це відбувається під час традиційної чайної церемонії, тільки…

у 10 разів зручніше та у 20 разів швидше

Що ми робимо не так як інші
  •  
    Особисто обираємо чай у Китаї
  •  
    Заварюємо по технології чайної церемонії
  •  
    Зберігаємо чай як потрібно, зелений – заморожуємо
  •  
    Пригощаємо феєричними десертами
  •  
    Доставляємо по Києву електровелосипедом
  •  
    Запрошуємо спробувати все в чайній на Мінській