Солодкий зелений чай
У чашці чаю – ні грама цукру, а напій на смак солодкуватий – не віриться, але буває й так. Солодкий зелений чай із прославлених чайних провінцій Китаю – той самий випадок, коли ніякі добавки у вигляді цукру, меду або цукерок вприкуску не потрібні.
До речі, штучних ароматизаторів і підсилювачів смаку в оригінальних сортах теж немає, є тільки природні добавки, наприклад квіти жасмину. Це м'який ароматний чай, який запрошує до неспішного чаювання та душевної бесіди.
Витоки чайної солодкості
Київ – столиця України, взимку холодно, а міцний чай гірчить – це поширені очевидності. Однак не все так просто з таким чудовим напоєм. Смак чаю залежить від сорту, особливостей обробки чайного листя, способу заварювання. Солодкий зелений чай, який ми привезли з Китаю, дивує незвичайним солодкуватим післясмаком.
Плантації, на яких збирають чай, розташовані у провінціях Аньхой, Хунань і Чзецзян. Урожай китаянки збирають вручну, обривають тільки верхні молоді листочки і бруньки, які не розпустилися. Зібраний урожай обробляють за технологією приготування зеленого чаю: листя ферментують усього на 3–12%, тому ефірні масла та корисні елементи зберігаються максимально.
Спробувати і закохатися
Україна поважає чай, хоча традиційно віддає перевагу чорним сортам: 70% споживання напою припадає на ферментований напій. А ми пропонуємо розширювати горизонти і спробувати солодкий зелений чай: порівняно зі звичним смаком чорного чаю цей напій – справжній нектар. Настій приємно дивує ніжним м'яким смаком із нотками фруктової або квіткової солодкості.
Свіжий натуральний аромат працює в дуеті зі смаком і закохує в цей напій остаточно. Купити такий чай можна прямо на цій сторінці: ціна – від 27 грн за порцію в 7 г.

Плантації, на яких збирають чай, розташовані у провінціях Аньхой, Хунань і Чзецзян.

Зелений чай – «особа» ніжна і потребує правильного заварювання
Солодкий зелений чай: без цукру і з користю
Хочете образити китайського чаєвода – добавте у приготований для нього чай ложечку цукру. Моветон! Цукор та інші підсолоджувачі «вбивають» тонкий смак чаю, його індивідуальність, за що і цінують цей напій гурмани. А ще вони нейтралізують корисну дію компонентів, які містяться в чайному листі, а таких елементів понад 300.
Зелений чай не тільки дарує насолоду, а й благотворно впливає на організм:
- прискорює обмінні процеси;
- виводить токсини;
- допомагає скинути зайві кілограми;
- покращує колір і стан шкіри;
- нормалізує рівень холестерину в крові;
- стимулює роботу мозку.
Однак у всьому важливою є міра: яким би смачним не був солодкий чай без цукру, не рекомендується пити більше 600 мл напою на добу.
Як заварити чай і смак його зберегти
Зелений чай – «особа» ніжна і потребує правильного заварювання: одна неправильна дія – і смак напою буде безнадійно зіпсований, а корисних властивостей не залишиться.
Справжній листовий чай із Китаю можна і потрібно заварювати багатократно: від трьох до десяти разів, адже з кожним проливом смак напою змінюється, з'являються нові відтінки.
Щоб правильно приготувати солодкий зелений чай, слід:
- Покласти в заварник чай – 5–7 г на 200 мл води.
- Нагріти воду до температури 61–87°С і залити заварку.
- Почекати 3–5 секунд і злити воду.
- Залити чай повторно і настоювати 10–30 секунд.
- Розлити напій у чашки і насолоджуватися.

Так, як це відбувається під час традиційної чайної церемонії, тільки…
у 10 разів зручніше та у 20 разів швидше
- Особисто обираємо чай у Китаї
- Заварюємо по технології чайної церемонії
- Зберігаємо чай як потрібно, зелений – заморожуємо
- Пригощаємо феєричними десертами
- Доставляємо по Києву електровелосипедом
- Запрошуємо спробувати все в чайній на Мінській