А японці не забули!
Ловіть - найкрутіша сенча з Сідзуокі, та ще й приготована по GABA-технології!
Дорогувато, звичайно, але воно того варте.
У 1987 році професор Тохір Цусіда з командою Національного інституту овочів, фруктів та чаю розробив нову технологію, при якій в чайному листі майже вся глутамінова кислота була перетворена в ГАМК, не змінюючи при цьому змісту катехина і кофеїну. Спочатку експерименти проводилися на зеленому чаї, але потім експериментально довели, що чорні чаї та улуни також придатні до Gaba-технології. В кінці 80-х ці Габа-чаї вже широко відомі як натуральний засіб для людей із підвищеним артеріальним тиском.
Gaba-герой, чайний Тоні Старк - Tojiro Tsushida.
Професором Цусідой було доведено, що чай стимулює кровообіг у мозку, підвищує активність мозку і регулює обмін речовин. У дослідженнях було встановлено, що помітно пом'якшується безсоння, знижується депресія, порушення вегетативної нервової системи.
Чай Габа також полегшує хворобливі симптоми алкогольної інтоксикації.