Як і пуер, цей улун бадьорить і викликає чайне сп'яніння, але діє м'якше. Справжній Да Хун Пао зараз важко знайти не тільки в Києві, а й у самому Китаї. Материнських кущів, з яких почалась історія цього улуну, залишилося всього шість. У рік з них знімається близько 400 г листя. І продається чай на аукціонах за величезну купу грошей (наприклад, урожай 2015 року було продано за півмільйона доларів). А у вас є можливість спробувати цей легендарний чай з кущів, розведених вегетативно.
Улун Да Хун Пао преміум («Великий червоний халат»)
– це утесний китайський чай, який виробляють на північному заході провінції Фуцзянь, в горах УЇ. По класу його відносять до улунам сильної ферментації.
Як свідчать історичні записи монастиря Тян Син Си, 1385 р в династію Мін, в 18 рік під девізом "Хун У», студент Дін Сянь, прямуючи на здачу імператорських іспитів, отримав тепловий удар, і один з ченців вищеназваного монастиря використав чай, щоб його вилікувати. Успішно склавши іспит, і отримавши високу посаду Чжуан Юань (якій відповідав великий червоний халат із зображенням драконів), бажаючи віддячити Будді за чудове лікування, Дін Сянь повернувся в монастир, і хотів нагородити халатом ченця, що його вилікував. Але монах, як справжній буддист, не прийняв такий високий дар. Тоді чиновник пожалував свій Червоний Халат кущам чаю. Так і з'явилася назва Да Хун Пао - «Великий червоний халат».
У 1855 році, настоятель монастиря подарував тайваньському студенту Лінь Фен Чі (林凤池) 36 саджанців чаю, щоб посадити чай на Тайвані. Пізніше, коли чай прижився і став промислово вироблятится, то названий був Дун Дін.
- 02 лютогоЛюбовь с первого пролива...
- 02 лютогомой первый дхп, (не с чем сравнить) размер листьев и цвет равномерный, аромат приятный копчено-табачний, вкус хорош, послевкусие приятное, медовое.
- 03 травняЦе любов з першого ковтка.