Шоколадний улун
Навіть поціновувачам благородних напоїв іноді хочеться випити гарячого чаю з шоколадкою. А що як є такий улун, у якому шоколад міститься за замовчуванням: без зайвих калорій і з максимумом смаку та аромату? Познайомтеся з ним якнайшвидше!
Що таке шоколадний улун
Елітний продукт тайванської чайної індустрії, про який поки що знають не всі, – це шоколадний улун. Цей улун зі смаком шоколаду має яскравий і насичений темний настій, який більш характерний для благородних червоних чаїв.
Особливості виробництва шоколадного улуну
Для його виготовлення відбирається найкраще непошкоджене чайне листя, яке досягло певного рівня зрілості. Воно висушується під відкритим сонцем, після чого зазнає середньої ферментації. Потім відбувається обробка у спеціальних печах. Коли майбутня заварка набуває форми мініатюрних кульок, їх обробляють натуральним маслом какао-бобів, щоб у смаку та ароматі чаю ви виразно відчували справжній шоколад і ніжні вершки.
Види шоколадного улуну
Насправді, щоб купити оригінальний улун, необхідно переконатись у його походженні. Справжній і єдиний у своєму роді шоколадний улун виготовляється винятково на Тайвані, і вартість його завжди вища за будь-які наслідувачі.
Як вибрати шоколадний улун
Однак справа не тільки в ціні: ви можете визначити справжній чай за формою та кольором листя. Щільно скручені кульки мають однорідний темно-зелений колір і збалансований натуральний аромат шоколаду, що запам'ятовується.
В Україні улун шоколадний важко знайти навіть у спеціалізованих чайних магазинах. А ось у Києві, в інтернет-магазині та чаївні New Tea, ви зможете відкрити для себе існування саме оригінального представника тайванських улунів. Тут ви зможете насолодитися не тільки традиційними смаками напівферментованого зілля і вже майже класичним «Най Сяном», а й улуном зі смаком шоколаду. До того ж вартість його вас також порадує.
Як заварювати шоколадний улун
Щоб приготувати незвичайний шоколадний чай і зберегти всю привабливість цього зілля, важливо дотримуватися деяких особливих правил:
- На одну порцію вам знадобиться 3–5 г заварки.
- Для збереження аромату та смаку улуну краще брати порцеляновий чайник або заварник із білої глини, який потрібно попередньо обполоснути окропом.
- Заклавши чайне листя, залийте його 150 мл гарячої (не киплячої) води і злийте її вже за 15–20 секунд.
- Залийте заварку знову і настоюйте протягом 30–40 секунд.
- Чайне листя можна заварювати до п'яти разів, збільшуючи час настоювання на 15–20 секунд.
- Бурштиновий відтінок напою та вершково-шоколадні мотиви аромату радуватимуть вас без будь-яких підсолоджувачів.
- Краще пити шоколадний улун за 20–30 хвилин після заварювання.
Корисні властивості шоколадного улуну
Завдяки натуральній ферментації та щадній обробці шоколадний улун має не тільки дивовижний аромат і вишуканий смак, а й безліч корисних властивостей оригінального напівферментованого чаю:
- має жироспалюючі властивості: нормалізує метаболізм і перешкоджає накопиченню додаткових кілограмів;
- завдяки неповній ферментації сприятливо впливає на стан і роботу кишківника, спрощуючи процес перетравлення навіть важкої їжі;
- поліпшує стан шкіри;
- очищує судини;
- бадьорить і забезпечує тонус на весь день без стрибків тиску та перепадів настрою, як у випадку вживання кави та цукру.
А ще шоколадний улун цілком здатний замінити калорійний десерт і при цьому добре втамувати спрагу. Схоже, це ідеальний супутник будь-якої трапези та заміна некорисного перекусу.
Де можна купити шоколадний улун
Можна дегустувати і в домашніх умовах: просто замовте шоколадний улун у нашому інтернет-магазині, і ми дбайливо доставимо його в будь-який куточок України з «Новою Поштою». До того ж ціна вам теж сподобається.
Так, як це відбувається під час традиційної чайної церемонії, тільки…
у 10 разів зручніше та у 20 разів швидше