Пам'ятайте цих таємничих магрібськіх магів, які, шепочучи свої страшні заклинання, кидали дрібку магічних трав в казан із зіллям?
Напевно вони варили смачний мароканський чай з Луїзою.
Внизу ми дамо рецепт.
Так цю рослину назвали на честь Королеви Іспанії Луїзи Єлизавети Орлеанської (в дівоцтві мадмуазель де Монпансьє). Кажуть, вона цей чай дуже вподобувала.
Родина Вербени Лимонної - Південна Америка. Звідти вона потрапила до Франції, а вже із Франції - в Мароко. Африканці відразу ж полюбили ці ароматні листочки. Вони заварюють їх гарячою водою і п'ють як чай. Діти люблять пити вербену, заварену молоком. А вже купити Луїзу можна в Мароко просто на кожному кроці !
На 500 мл. окропу:
— 1 чайна ложка із горкою чаю Ганпаудер (https://newtea.ua/product/zelyonoe-plamya-iz-yunsi-ganpauder)
— 7 стебел м'яти
— 3 чайних ложки меду або цукру
— 1 чайна ложка вербени
1) Кип'ятимо воду. Обшпарюємо чайник невеликою кількістю окропу.
2) Додаємо чайне листя і чверть склянки окропу. Промиваємо листя і зливаємо воду.
3) Миємо м'яту, додаємо її в чайник.
Зазвичай в мароканський чай додають ще корицю, шафран і полин.
В Мароко цей чай п'ють дуже солодким, але, звичайно, можна відрегулювати солодкість під себе.
4) Додаємо цукор і мед.
5) Заливаємо 500 мл. окропу і залишаємо настоятися на п'ять хвилин або довше.
6) Акуратно перемішуємо.
Чай готовий. Подають такий чай в скляних стаканах, наливаючи близько половини склянки за раз. Прикрашають гілочкою свіжої м'яти.