Шуй Сянь

Сортировать
Сортировать

Улун Шуй Сянь – чудовий нарцис із гір Уї

Якщо в Китаї говорять про улун із Фуцзяні, то в 99% випадків ідеться про Шуй Сянь. Цей сорт відомий завдяки своїм яскравому багатому смаку та чарівному аромату. Хочете спробувати Шуй Сянь – купити справжній чай з уїшаньських плантацій можна в нас у чайній у Києві. Але спочатку давайте ближче познайомимося з цим напоєм.

Шуйсянь – чай із печери Безсмертних

Китайці люблять чай Шуйсянь, і в цього улуну, як і в інших улюблених сортів, є своя історія походження. Якщо вірити легенді, на півночі від провінції Фуцзянь селянин одного разу забрів до печери Безсмертних – Чжусянь – і виявив у ній велетенське чайне дерево. Напій, приготований із чайного листя, виявився неймовірно смачним та ароматним, чайне дерево та улун почали називати на ім'я печери Чжусянь. Згодом назва трансформувалась у 水仙 – Шуй Сянь, що означає «нарцис».

Улун Шуй Сянь як пити

Shui Xian: як створюють улун

Сьогодні цей улун виробляють на півночі та півдні Фуцзяні, урожай збирають до чотирьох разів на рік – із квітня до середини осені. Між зборами проходить до 50 днів. Найсмачнішим вважається весняний Шуйсянь – це улун середньої ферментації, з насиченим ароматом і стійким післясмаком.

Після збирання листя піддають обробці:

  1. Підв'ялюють на сонці, щоб прибрати вологу і зробити листя м'якшим.
  2. Зминають сировину для прискорення ферментації.
  3. Залишають чай окислюватися.
  4. Підігрівають листя на тліючому вугіллі, щоб зупинити ферментацію.
  5. Скручують листочки, надаючи їм потрібної форми. За виглядом листочків можна визначити, звідки чай: Шуй Сянь із північних плантацій скручують у смужки, а південно-фуцзяньський улун скачують у кульки.
  6. На фініші чай іще раз підігрівають на вугіллі, щоб остаточно висушити. В результаті з'являється характерний для цього улуну аромат із «димком».

Улун Шуй Сянь: смак, колір та аромат

У правильно приготовленому Shui Xian чудовим є все – від запаху сухої заварки до смаку останнього заварювання. Настій у чашці виглядає як витриманий коньяк: золотисто-бурштиновий, прозорий і виблискуючий на світлі.

Аромат Шуй Сянь є дуже сильним, глибоким – це не окремі ноти, а симфонія. Тут угадуються фрукти, лугові трави, мед і терпкість гіркого шоколаду. Причому палітра ароматів змінюється з кожним заварюванням.

І нарешті, смак «нарцису» – щільний, самобутній, у якому кожен відчує щось своє: мед, карамель, шоколад, фрукти чи польові квіти.

До речі, ціна, смак та аромат напою залежать від часу збирання врожаю: весняний Шуй Сянь – чай дорожчий і ніжніший на смак. Осінній улун піддають сильнішій ферментації та обсмажуванню на вугіллі, завдяки чому чай виходить «брутальним», із димним ароматом, що робить його схожим на інший знаменитий улун – Да Хун Пао.

Не просто смачний, а й корисний

Хочете збадьоритися, прокинутися зранку або повернутися до життя після нелегкого дня – випийте улун Шуй Сянь. Цей напій одночасно тонізує й розслаблює, допомагає відпочити і прояснити свідомість – «перезавантажитись».

Як і інші листові улуни, Шуй Сянь покращує роботу кишечника та печінки, виводить токсини, нормалізує рівень холестерину.

Придбати чай Улун Шуй Сянь

Чай Шуй Сянь: правила заварювання

Для знайомства з легендарним улуном потрібно зробити всього два кроки: купити Шуйсянь і правильно приготувати. В Україні оригінальний чай із Китаю ви знайдете в інтернет-чайній New Tea. У нас купити Шуй Сянь можна на пробу – порцією від 7 г (ціна – 22 грн) або в потрібній кількості.

Щоб правильно заварити улун, дотримуйтесь інструкції:

  1. Покладіть порцію чаю до заварника.
  2. Залийте 200 мл води, підігрітої до 90–95°С.
  3. Через 2–3 секунди злийте воду.
  4. Знову налийте в чайник воду і настоюйте 10–15 секунд.
  5. Перший чай готовий, можна наливати в чашки та насолоджуватися смаком Шуй Сяня.

Улун середньої ферментації заварюють до п'яти разів, і кожний пролив не схожий на попередній. Якщо вважаєте, що настав час скуштувати неперевершений Шуй Сянь, запрошуємо на чаювання до New Tea в Києві!

Який Шуй Сянь частіше купують за березень 2024:
Скільки коштує Шуй Сянь на сайті NewTea?
Вартість на Шуй Сянь від 54 до 1485грн.
Забудьте все, що знали про китайський чай
Насправді ви ніколи не були з ним знайомі по-справжньому
Ми навчимо вас правильно зберігати, заварювати і пити найкращі чаї у світі.

Так, як це відбувається під час традиційної чайної церемонії, тільки…

у 10 разів зручніше та у 20 разів швидше

Що ми робимо не так як інші
  •  
    Особисто обираємо чай у Китаї
  •  
    Заварюємо по технології чайної церемонії
  •  
    Зберігаємо чай як потрібно, зелений – заморожуємо
  •  
    Пригощаємо феєричними десертами
  •  
    Доставляємо по Києву електровелосипедом
  •  
    Запрошуємо спробувати все в чайній на Мінській