Шоколадний пуер
Всесвітньовідомий пуер із таким звичним шоколадним смаком, та ще й колір настою в нього – як у міцної кави. Як таке можливе? Чи справді він настільки насичений і гіркувато-солодкий, як шоколад? Де його знайти? Про все – у нашій статті.
Китайський пуер – абсолютний хіт за популярністю, користю та унікальним смаком. Є безліч різновидів цього дивовижного чаю, але особняком стоїть незвичайний шоколадний пуер. Його виробляють із довгого і щільного листя, зібраного в найстаріших юньнаньських чайних садах. Чи справді в ньому відчуваються нотки шоколаду? І як його виготовляють, щоб це стало можливим?
Пуер шоколадний: смак та аромат
Крім листя ретельно відібраного чаю пуер шоколадний містить ще пелюстки мальви, шматочки бобів і шкірки какао. В них і живе душа шоколаду: ефірні олії з ароматом, що зачаровує, який легко передається готовому напою і відчувається навіть у сухому листі. Тож чай пуер зі смаком шоколаду неможливо переплутати з іншими напоями навіть за першої покупки.
В ароматі першими відчуваються нотки першокласного зрілого пуеру: землистого, димного та насиченого. А потім – суцільний чорний шоколад: чай пуер шоколадний сподобається навіть тим, хто частіше віддає перевагу шоколадним напоям або каві. Його густий настій кольору темного бурштину та чорної кави бадьорить, огортає лагідним теплом і налаштовує на позитивні емоції. В ньому виразно відчувається смак какао-бобів, а в післясмаку – оксамитова гіркуватість гарячого шоколаду.
Шоколадний пуер: секрет виготовлення
Пуер шоколадний – це постферментований чай з Юньнані. Він надходить у продаж у світі (в Україні, зокрема) витриманим, і його можна сміливо витримувати далі: продукт стає лише більш цінним і насиченим. Такий чай цілком можна дарувати на свято замість дорогої прикраси, і його ціна з часом теж зростатиме.
Пуер зі смаком шоколаду зістарюють природним або штучним шляхом, як і інші пуери. Сировину зав'ялюють, чайне листя скручують, щоб потім розім'яти його й виділити сік. Для цього використовуються дбайливі та досконалі технології, адже найкращу сировину хочеться втілити в ідеальний напій.
Ферментується чай пуер шоколадний довго, для цього використовується спеціально виведена бактеріальна культура.
Пуер шоколадний: користь
Купити шоколадний пуер варто не тільки заради унікального смаку китайського чаю, а й з приводу нескінченної користі для організму. Він багатий мікроелементами та вітамінами, тонізує, покращує настрій ы позитивно впливає на здоров'я:
- покращує роботу ШКТ, позбавляючи запорів, активізує обмін речовин і травлення;
- знижує ризик інсультів та інфарктів, зменшуючи рівень холестерину;
- допомагає зосередитись, активізує мозкову діяльність;
- цілком може замінити десерт, із ним легше стежити за фігурою та скидати вагу;
- підвищує рівень ендорфінів, піднімає настрій і допомагає боротись із стресом, дистимією та депресією.
Шоколадний пуер краще пити вранці чи в першій половині дня. Він добре бадьорить, тому ввечері здатний завадити спокійно заснути (і може надихнути вирушити на вечірку).
Шоколадний пуер: де купити?
Як і у випадку з іншими оригінальними пуерами з Китаю, ціна на шоколадний пуер не може бути низькою. І все ж ви можете вибрати свій улюблений напій в інтернет-магазині New Tea з приємними знижками. Ми доставимо вашого нового улюбленця кур'єром по Києву або поштовою службою по Україні.
А якщо це ваша перша «пуерна» покупка, і ви поки що не впевнені, що справжній китайський чай здатний поєднувати в собі вікові традиції своєї батьківщини і такий рідний для нас аромат шоколаду, приходьте до чаївні New Tea в Києві, щоб у цьому переконатися. Ми заваримо для вас найкращий варіант шоколадного пуеру і надихнемо на нові чайні відкриття.
Так, як це відбувається під час традиційної чайної церемонії, тільки…
у 10 разів зручніше та у 20 разів швидше