Шило для пуеру

Сортировать
Сортировать

Висить груша – не можна з'їсти. Це не лампочка, а пресований чай. Кожен, хто хоч раз пробував приготувати пуер, знає, що відколоти навіть маленький шматочок від млинця – завдання із зірочкою. Можна проявити креатив: скористатися розвідним ключем або молотком зі стамескою. Ми пропонуємо не вигадувати велосипед, а використовувати спеціальний інструмент – шило для пуеру.

Чому пуер не зварити без «спецзасобів»

Шило для пуеру

Пуер – знаменитий витриманий чай із Китаю. Навіть любителі-початківці знають, що цей чай із віком не псується, а стає дедалі кращим і кращим. Іще одна фішка пуерів – вони фасуються не розсипом, як інші чаї, а в спеціальні форми: точі, цеглинки, гриби. Для цього чайне листя на останньому етапі дуже сильно спресовується в щільні коржики.

Після цього пуер залишають на полиці дозрівати. За 3–4 роки зберігання пресований чай стає твердим, мов камінь. Просто взяти і насипати ложку заварки, як зі звичайним листовим чаєм, не вийде, потрібно купити шило для пуеру.

Вибираємо шило: де знайти ексклюзив

Звичайно, якщо дуже хочеться випити пуеру, а під рукою немає спеціального девайса, можна відколоти заварку і звичайним кухонним ножем. Проте такий шлях – моветон для справжніх чайних естетів. У будь-якого поважаючого себе пуеромана має бути спеціальне шило для пуеру.

Шило – воно і в Африці шило: дерев'яна ручка та клинок-голка. Різниця лише в якості, адже для виготовлення пуерного шила використовуються особливі матеріали: червоне та чорне дерево, булатна сталь, бронза тощо. Тому і ціна вища, ніж звичайних інструментів. Для безпеки і зручності вістря ховається в піхви або чохол.

Купити це пристосування можна у спеціалізованому магазині, наприклад, у нашій чайній у Києві на Мінській або на сайті інтернет-магазину New Tea. Ми відправляємо замовлення по всій Україні. Просто піднімаєтеся вгору цієї сторінки і вибираєте, яке вам подобається шило для пуеру: ціна вказана в описі товару.

Шило для пуеру: як правильно ним скористатися

Шило для пуеру

Навіть якщо шило для пуеру вже у вас в руках – не поспішайте колупати точу. Справа в тому, що поверхня млинця гладка і щільна, практично без щілин: якщо колоти пуер зверху, шило зісковзне і можна вколотися. На сплячу красуню ви не перетворитесь, але травмуватися можна легко. До того ж чайне листя легко поламати, а чайна крихта в заварці пуеру – це неправильно.

У справі коління пуеру потрібен особливий підхід:

  1. Взяти шило й увіткнути лезо збоку в точу на 4–5 см у глибину.
  2. Акуратно поворухнути шилом і легенько підняти пласт чаю.
  3. Змістити шило на пару сантиметрів у бік і повторити процедуру.
  4. Колоти точу, допоки не відокремиться шар заварки.
  5. Взяти пласт пресованого чаю і розділити листя пальцями.

Далі залишається тільки заварити пуер. Помістіть чай у заварник і залийте гарячою водою, нагрітою до 80–95°С. Першу воду зливають, заливають чай знову і настоюють заварку 30–60 секунд. І все, прекрасний пуер готовий. Заварювати чай можна 5–15 разів.

Можливо, перший раз доведеться повозитись, але в подальшому коління пуерного млинця за допомогою шила стане звичним і простим заняттям – частиною чайного ритуалу. З шилом для пуеру у вас точно все вийде, головне – робіть менше крихт і бережіть пальці!

Який шило для пуеру частіше купують за вересень 2021:
Скільки коштує шило для пуеру на сайті NewTea?
Вартість на шило для пуеру від 350 до 650грн.
Нові надходження в категорії шило для пуеру:
Забудьте все, що знали про китайский чай
 
Насправді ви ніколи не були з ним знайомі по-справжньому
Ми навчимо вас правильно зберігати, заварювати і пити найкращі чаї у світі.

Так, як це відбувається під час традиційної чайної церемонії, тільки…

у 10 разів зручніше та у 20 разів швидше

Що ми робимо не так як інші
  •  
    Особисто обираємо чай у Китаї
  •  
    Заварюємо по технології чайної церемонії
  •  
    Зберігаємо чай як потрібно, зелений – заморожуємо
  •  
    Пригощаємо феєричними десертами
  •  
    Доставляємо по Києву електровелосипедом
  •  
    Запрошуємо спробувати все в чайній на Мінській