Ароматизований чорний чай
Чорний чай – улюблений гарячий напій в Україні, у середньому кожен з нас купує 500 г чаю на рік. Причому полюбляють українці не лише класику – звичний напій у чистому вигляді, багатьом до душі ароматизований чорний чай. Якщо ви теж любите чаї з найяскравішими відтінками смаків та ароматів, тоді цей розділ магазину New Tea створено спеціально для вас.
Чорний композиційний чай: що це таке?
Композиційний чорний чай містить два головних компоненти: чайне листя та смакові ароматичні добавки. Для чорного чаю у процесі виготовлення листя сильно ферментують (окислюють) на 50–80%. А «вишенька на торті» – ароматизатори, які додають у чай на завершальному етапі. В результаті виходить неймовірно запашний та смачний напій – чорний ароматизований чай, купити різні види якого можна в нас.
Чайна магія: як створюють ароматизований чай
Чорний композиційний чай, який ви бачите на полицях New Tea, приїжджає до Києва зі знаменитих чайних місць – Китаю, Індії, Цейлону (Шрі-Ланки). Відстань між країнами – тисячі кілометрів, проте виготовляється чорний ароматизований чорний за однією технологією.
Спочатку обробляють зібраний урожай чайного листя: підв'ялюють, ферментують, сушать. А потім додають спеціальні ароматизатори для чаю. Застосовуються добавки двох типів: штучні та натуральні.
Ароматизатори потрапляють до чаю двома способами:
- Після висушування чайне листя обробляють ароматичною есенцією, яка швидко абсорбується.
- До готового чаю додають подрібнені (обов'язково сухі) фрукти, ягоди, трави, перемішують і розфасовують.
Синтетичні підсилювачі роблять запах чаю інтенсивнішим, а також здешевлюють вартість напою. Зазвичай застосовуються вони при виробництві пакетованого чаю для мас-маркету.
Натуральний чай – подвійні плюси
Натуральний ароматизатор – дорожчий у виробництві, що впливає на вартість готового продукту. Його додають до преміального і просто хорошого листового чаю. Саме такий чорний ароматизований чай ви можете замовити і купити в нас. Натуральні добавки – це ефірні олії, есенції, шматочки висушених ягід та фруктів, квіти і бутони. Вони гармонійно поєднуються із смаком та ароматом чайного листя, не тягнуть ковдру на себе, як часто буває із синтетичними ароматизаторами.
Природні добавки – це не просто смачний і чудовий ароматний чай, а й подвійна користь для організму, адже чайне листя містить до 400 цінних елементів. Набір додаткових корисних речовин залежить від ароматизатора, наприклад, ефірні олії багаті на органічні кислоти, шматочки фруктів – на вітаміни та мікроелементи.
Чим ароматизують ферментований чай
Смакових та ароматичних добавок, які сьогодні додають у чай виробники, стільки, що їх поділяють на групи.
Види популярних добавок до ароматизованого чорного чаю:
- спеції: ваніль, імбир, кориця;
- ефірні олії: бергамот, апельсин, лайм, лаванда;
- шматочки фруктів: ананас, гуава, персик, вишня тощо;
- висушені ягоди: полуниця, малина, чорниця та ін.;
- квіти: троянда, жасмин, волошка, ромашка тощо;
- солодощі: шоколад, карамель.
Для тих, хто збирається купити ароматизований чорний чай на нашому сайті, пропонуємо скористатися цим списком – допоможе швидко вибрати напій. Зверніть увагу, що деякі сорти, наприклад, «Світанок над Ланкою», – це по суті багатокомпонентний чорний композиційний чай з кількома добавками.
Що потрібно знати при виборі чаю
Упевнені, що вас цікавлять виключно найкращі представники ферментованого чаю. Визначити гарний чорний ароматизований чай можна за такими ознаками:
- Вид заварки: крупнолистовий чай, листя ціле, без бурих плям, ламаних гілочок.
- Запах чаю: приємний, не різкий, ясно відчувається основна нотка добавки, при цьому добре відчутний запах самого чайного листя.
- Настій: заварений чай чорний ароматизований є прозорим, колір – від бурштинового до темно-коричневого, як у класичного чорного чаю.
- Шматочки ягід і фруктів (якщо є в чаї): сухі, без цвілі та прілого запаху.
Поради досвідчених: як правильно заварювати композиційний чай
Ароматизований чорний чай краще заварювати у фарфоровому або скляному чайнику. Глиняний посуд не підходить, адже пористі стінки вбирають запахи, що впливає на смак чаю при наступних заварюваннях.
Чорний ароматизований чай – сильно ферментований, тому його заварюють максимально гарячою водою (90–95°С) і настоюють до 5 хвилин. Гурмани, які віддають перевагу чаюванню по-китайськи (методом проливу), можуть заварювати ароматизований чорний чай 2–4 рази й із задоволенням відчувати, як змінюється смак напою.
Як купити чорний ароматизований чай у New Tea: 3 прості дії
Найпростіший спосіб скуштувати хороший чай із добавками – це купити ароматизований чорний чай у нашому магазині. Навіть якщо ви не в Києві – нічого страшного, вибрати і замовити чай можна на сайті, на це потрібно кілька хвилин. Ми дбайливо та правильно запакуємо посилку та відправимо чай чорний ароматизований до вас по Україні.
Що потрібно зробити:
- Вибрати сорт чаю та перейти на сторінку товару.
- Визначитись, яку кількість чаю ви хочете замовити. Ми продаємо порціями від 7 г, ціна виходить доступною навіть для найдорожчого чаю.
- Оформити замовлення. На сайті є опція «Замовити в 1 клік».
Ось так, просто і швидко. Далі залишається дочекатися доставки, отримати ароматизований чорний чай і не поспішаючи насолоджуватися чаюванням.