Масло какао

image-nature
image-nature

Какао-масло: ми заслужили цю смакоту!

Знайти в магазині шоколадку без трансжирів – той іще квест, не кажучи вже про те, щоб у чистому вигляді купити какао-масло харчове. Ви теж у пошуках головного інгредієнта для своїх шоколадних солодощів? Можна видихнути і розслабитись, адже ви вже знайшли натуральне какао-масло: купити його можна тут, на сайті нашого інтернет-магазину.

Найсмачніше з масел

Какао-масло – це жир, який витискають із перетертих бобів дерева какао. Найдорожчий із продуктів шоколадного дерева – какао-масло: ціна його за 1 кг починається від 800 грн. Зерна какао дуже маслянисті, хороші боби містять до 54% жиру.

image-old-man
Звучить неправдоподібно, але масло какао довго вважалося побічним продуктом: жир, який виділявся при нагріванні тертих бобів, збирали та викидали. І тільки голландський кондитер Конрад Ван Хойтен спеціально відправив обсмажені зерна під прес та отримав чисту жирову масу, якій знайшлося застосування.

Справжнє масло какао – це блідо-жовта маса, яка більше схожа на крафтове мило, ніж на шоколад. Масло швидко твердне при кімнатній температурі та легко кришиться. Зате при температурі 34–37°С плавиться, ось тому хороший шоколад тане в роті. На відміну від недорогих солодких плиток, у які додають гідрогенізовані рослинні жири, у яких температура плавлення вища.

На смак масло приємне, ніжно-вершкове, з легкою гіркуватістю. Скуштуєш і думаєш: навіщо той шоколад, якщо можна купити какао-масло в інтернет-магазині й ласувати. Продукт, звичайно, дуже смачний, проте в чистому вигляді захоплюватися не варто – це все ж таки жир. До того ж ціна какао-масла вища, ніж будь-якого шоколаду.

масло какао, як його можно їсти

Види масла какао

Залежно від технології виготовлення отримують 3 типи какао-масла:

  1. Нерафіноване масло какао: це натуральний жир, який отримують із бобів какао без додаткової обробки. Колір маси – жовтий або кремовий, аромат не сплутаєш ні з чим: масло приголомшливо пахне шоколадом. Чи це хороший шоколад пахне какао-маслом? Купити масло какао нерафіноване можете на цій сторінці.
  2. Рафіноване масло: жир спеціально очищують за допомогою абсорбентів або лугу. В результаті виходить світліша какао-маса. Корисних речовин у такому маслі менше, ніж у неочищеному, зате строк придатності збільшується в рази.
  3. Дезодороване масло: какао-сировина обробляється паром у вакуумі. Виходить світла, майже прозора маса без запаху. Корисні та смакові властивості какао-масла зберігаються. Дезодорований жир використовується при виготовленні білого шоколаду. Цей вид масла какао-бобів теж можна купити у нас.

Який вид масла потрібен: очищене або какао-масло нерафіноване – у New Tea є все, вам залишається тільки вибрати та купити ласощі.

Масло какао – рослинний жир зі знаком плюс

Какао масло – на 99% жир. І найцінніше в цьому продукті – жирні кислоти: олеїнова, стеаринова, лауринова тощо. Плюс комплекс із 12 вітамінів, а ще набір мінералів і мікроелементів. Додайте до цього кофеїн, антиоксиданти, поліфеноли й отримаєте суперкорисний продукт. Масло какао харчове, яке можна купити в нашому магазині на Мінській (Київ), є натуральним, дуже смачним і без будь-якої «синтетики».

Здоров'я маслом не зіпсуєш

Не тільки не зіпсуєш, а навіть виправиш. Перераховувати «плюшки» цього продукту можна довго, ось тільки деякі корисні властивості масла какао:

  • олеїнова кислота, а її в какао-маслі – 43%, знижує вміст холестерину в крові;
  • антиоксиданти блокують розвиток ракових клітин, допомагають шкірі виглядати молодше;
  • кофеїни тонізують, «стрясають» мозок;
  • какао-масло запускає вироблення гормону щастя – ендорфіну;
  • цинк допомагає загоювати рани на шкірі, тому масло бобів какао додають у відновлювальні креми та супозиторії;
  • теобромін знімає спазми, полегшує кашель, ефективний для профілактики інфарктів та інсультів.

Недарма ж плитки гіркого шоколаду входять до меню космонавтів. Хочете бути здоровим, як космонавт, – рекомендуємо купити какао-масло для шоколаду і самостійно приготувати десерт, у якості якого будете впевнені на 100%.

5 фактів про какао-масло

  1. Визначити вік нерафінованого масла можна за його виглядом: свіже масло кремово-жовте, прогірклий жир біліє..
  2. Масло, коли твердне, утворює один із шести типів кристалів: найкращими кондитери вважають «бета-кристали». Це ніжна маса, яка добре тримає форму: глянцеві шматочки, без патини і крапельок жиру. Ми подбали, щоб кожен бажаючий міг купити таке какао-масло в Україні.
  3. Парадокс: шоколад – сильний алерген, а ось масло з бобів какао блокує вироблення імуноглобуліну lgE, який викликає висипання на шкірі. Тому саме какао-масло використовується в деяких засобах від алергії.
  4. Натуральне масло починає плавитися в руках: продукт із твердими рослинними жирами залишається твердим, як характер Тома Харді. Враховуйте цей факт, коли збираєтеся купити масло какао харчове.
  5. Потрібно переробити мінімум 20 кг бобів, щоб отримати 1 кг масла какао: ціна чистого жиру завжди вища, ніж зерен і тертого какао. Тому, на наш превеликий жаль, не можна справжнє масло какао купити в Україні за ціною вершкового. А так хотілося б!

какао масло

Купити какао-масло: «скільки важити у грамах»?

Якщо ви були уважними, то вже знаєте, де купити масло какао. Головний інгредієнт найсмачнішого шоколаду в світі є в New Tea. Какао-масло наш інтернет-магазин замовляє з Нідерландів та Іспанії. Це необроблене та дезодороване масло з першосортних бобів какао. Можна купити какао терте і какао-масло від 50 г, якщо готові відразу замовити кілограм – зробимо приємну знижку.

image-old-man
Робити масло можна вдома. Для цього потрібен меланжер – спеціальний прилад, який перетирає боби кам'яними жорнами. Проте дешевше все-таки купити масло какао: в Києві такий девайс коштує від 30 тис. грн і потрібен, швидше, шоколадній фабриці, ніж звичайній родині. Нехай навіть у ній і всі ласуни.

Масло – це не тільки основа шоколаду. Какао-масло кондитерське додають у креми, тісто, коктейлі, які можна купити в магазині або приготувати вдома. Шматочку масельця і шкіра зрадіє, якщо змастити ним, наприклад, обвітрені руки.

Як зберігати масло з какао-бобів

Свіже какао-масло (а у нас тільки таке) можна купити в Києві та зберігати до трьох років. Місце потрібне прохолодне (з температурою до 18°С) і подалі від сонячних променів, тара – герметична. Гранична вологість – 75%.

Ніяких особливих складнощів. Проте, ми впевнені, масло у вас не залежиться. А якщо потрібно поповнити запаси, ви вже знаєте, де купити масло какао і какао терте.