Користь пуеру

26.11.17
569
Категорії
Пуер
Мітки
#Секрети чаємана
Керамічний чайник

Американський письменник Генрі Джеймс запевняв, що в житті набереться лише кілька годин, які були б приємнішими, ніж час, присвячений вечірньому чаю. Ми не будемо сперечатися з літератором, адже повністю поділяємо його думку. Чому? Розповідаємо про все детально за чашкою чаю.

Ефект «чайного п'яниці»

Мабуть, однією з небагатьох залежностей, у якій не соромно зізнатись, є чайна.

У цьому плані пуер овіяний легендами набагато більше від інших сортів чаю. Чого тільки вартий міф про його наркотичний ефект, що надовго замінює сон. Насправді все складається трохи інакше. Пуер дійсно дарує бадьорість і просвітлення, але чекати результату «в лоб» не варто.

Смак і ефект пуеру розкриваються не поспішаючи, через напівтони.

image-old-man
Від будь-якого справжнього чаю моментального лікувального ефекту не буває.

Усі можливості пуеру

Як і будь-який інший справжній китайський чай, пуер важливо правильно збирати, обробляти і зберігати. Тільки тоді всі корисні хімічні мікроелементи і вітаміни, що зберігаються в його листках, не пропадуть, а дадуть відчутну користь.

Це підтверджується не тільки відчуттями чаєлюбів, але й результатами досліджень найкращих наукових центрів планети.

Користь пуеру підтверджують дослідження Національного університету Тайваню, Ратґерського університету США, а також Університетського коледжу Лондона.

Чим же корисний пуер?

Сила пуэра
Тонізує - і все завдяки високому вмісту танінів
Красивий китайський чай
Допомагає зосередитись - за це відповідає кофеїн, який міститься в чайних листочках пуеру
Посуд для чаювання
Покращує травлення і сприяє зниженню ваги. Чай допомагає краще засвоюватися залізу, яке відповідає за правильне функціонування шлунку. Йод і пектин  покращують діяльність щитовидної залози, яка відповідає за розподіл жирів в організмі
Чайная церемония
Підвищує стресостійкість. Незамінна властивість, яка дуже стане в нагоді в сучасному світі

Безумовно, пуер – один з найкорисніших видів чаю. Недарма в стародавні часи він використовувався насамперед як ліки. І тільки через деякий час – як повсякденний напій.

Встояти перед таким корисним напоєм – складне завдання. Ми і не намагаємося.

Хочете приєднатися до клубу чайних п'яниць? Каталог найкращих пуерів Китаю чекає вас.

Приємного чаювання і гарного настрою!

Ще по темі
Китайська чайна церемонія
Яке приладдя потрібне для чайної церемонії, і як саме вона проводиться? Чи є відмінності в сучасній церемонії в Піднебесній та Європі? Про все це ви дізнаєтеся просто зараз, познайомившись із коротким, але докладним описом кожного етапу.
Китайська чайна церемонія
«Великий Червоний Халат» і Уішанські улуни: чаї, за якими полюють гурмани
У 2002 році на аукціоні в провінції Фуцзянь трапилося щось неймовірне. Китайський ресторан купив 7 лянів (350 грамів) чаю за шокуючі 120 тисяч доларів. Це був Да Хун Пао – «Великий Червоний Халат» – з найперших, материнських кущів.
«Великий Червоний Халат» і Уішанські улуни: чаї, за якими полюють гурмани
Що таке ізіпот (тіпот)?
Виявляється, і досі не всі знають, що таке ізіпот і як ним користуватись. Шок і сенсація! Як же ви отримуєте чайну насолоду від карантину, друзі? Це ж така гастрономічна приємність – пити якісний, правильно заварений китайський чайок у себе на балконі… Кайф же!
Що таке ізіпот (тіпот)?
Смачна компанія: які продукти подають до чаю
Чай – улюблений напій мільйонів і другий за популярністю у світі після води. Чай п'ють тисячі років, і за цей час у різних народів склалися певні звички та навіть традиції чаювання. З чим п'ють чай? У чистому вигляді або ж додають молоко, цукор і навіть спеції – у кожного народу своя відповідь на це запитання.
Смачна компанія: які продукти подають до чаю
Чай з молоком: цікаві чайні традиції
Лимон або мед – звичне і смачне доповнення до чаю, так п'ють цей напій у нас. Жителі Туманного Альбіону вважають за краще додавати в чай ​​молоко. Ми розповімо, звідки взялась така звичка і як пити чай з молоком, щоб отримати від чаювання максимум задоволення та користі.
Чай з молоком
Пийте на здоров'я: як довго зберігається заварений чай
Чай – найпопулярніший напій у світі після води, його п'ють на всіх континентах. Здавалося б, вживання знайомого кожному українцеві напою не викликає питань. Але, судячи за зверненнями наших клієнтів, це не так. Часто запитують: скільки можна зберігати заварений чай? Давайте розбиратися.
як довго зберігається заварений чай
Як зберегти душу листового чаю: правила зберігання
Дістати в чайну колекцію млинець пуеру 30-річної витримки – справжня удача. Однак пресоване листя, що «дозрівало» десятки років, легко зіпсувати вже після покупки.
правила зберігання листового чаю
Чай для бані: не грішно і вдосталь
«Як заново народився» – так часто говорять, коли виходять з парилки. Емпіричним шляхом десятків поколінь наших предків перевірено, що приємний і корисний ефект після лазні зростає в рази, якщо в парній пити трав'яний чай.
Чай для бані