image-nature
image-nature

Ми зібрали все про душу кави, щоб ви змогли пробігтися тонкощами виробництва, основними сортами, видами і марками, дізнатися про назви напоїв та уявити собі їх смак. А потім – терміново поповнити запаси найулюбленішого напою вдома.

А ви як ставитеся до кави? Варите тільки у вихідні чи не уявляєте ранок без бадьористого аромату? Не випускати з рук кофеїнове зілля, може, і не найкращий варіант, але повністю відмовлятися від задоволення – гірше. Вчені давно довели, що в розумних кількостях натуральна кава не шкідлива, а навіть дуже корисна. І навіть якщо ви віддаєте перевагу чаю як менш «агресивному» напою, навряд чи у вас виходить пройти повз симпатичну кав'ярню і хоч іноді не купити каву. Саме таку, як вам подобається.

Love is, тобто кава – це…

image-old-man
Серце кавових бобів. У неї вкладено не тільки сонячні промінчики та розкіш родючого ґрунту, а й величезну працю, а ще – натхнення та любов тих, хто вирощує, збирає, обробляє, фасує та брендує цей унікальний продукт. Кожний етап безпосередньо впливає на смак кави у вашій чашці. Ось чому, перш ніж купити нову каву в улюбленому інтернет-магазині, краще дізнатись, як вона туди дісталася.

Кава свіжообсмажена

Виробництво кави: 7 етапів

Найбільш тривалий і найважливіший етап – це, звісно, виробництво кави. Кожний крок у ньому особливий:

  1. Саджання кавових зерен – те, з чого колись починалася будь-яка плантація. За кожним деревом необхідний догляд:
    • обробляють для захисту від шкідників;
    • регулярно оглядають на предмет хвороб;
    • підрізають до потрібної висоти (за 6-метровим «диким» деревом доглядати важче);
    • уважно стежать за розвитком, прогнозуючи врожай.
  2. Збирання першого врожаю з молодого дерева можливе лише через 3–4 роки. Але це вже та натуральна кава, яка зможе порадувати вас.
  3. Обробка та просушка включають у себе позбавлення врожаю від сміття (камінців та листя), відбір найкращих зерен і викладання їх на сонці.
  4. Обсмажування зерен відбувається за допомогою ростера – власне, «підсмажувача» кави.
  5. Капінг – професійна дегустація. Вона починається з оцінки зовнішнього вигляду зерен, їх розміру, відтінку та аромату. Далі відбуваються правильне заварювання, оцінка смаку отриманого напою та благородності його післясмаку.
  6. Створення купажів, тобто кавових «букетів» із різних сортів певних ступенів помелу та обсмажування. На цьому етапі на перший план виступають не сорти кави, а марки кави: бренди, відомі по всьому світу.
  7. Упаковування за допомогою спеціальної техніки забезпечує збереження аромату зернової або меленої кави, захищає продукт від окислення повітрям та всихання. Марки натуральної кави, що поважають себе, роблять усе, щоб подбати про його тривалу свіжість і щастя покупця, що відкриває нову кавову упаковку. Від її якості залежить також вартість кави.

Магазини з продажу кави в Києві знають походження та історію своїх товарів і готові ділитися ними з новими та постійними клієнтами. Телефонуйте і пишіть до New Tea: розповімо про все, що тільки зможе вас зацікавити!

Основні сорти кави: арабіка та робуста

Основні сорти натуральної кави – це арабіка та робуста. У кожного з них – власний характер, відмінності у смаку та насиченості кофеїном.

Арабіка завоювала мільярди сердець. Усе через багатогранність смаку з нотками ягід, фруктів і навіть горіхів. Видовжені зерна арабіки ростуть на високогір'ях. Туди не дістатися найбільш маневреній техніці, тож доглядають за цією кавою та збирають тільки вручну. Ви зараз теж відчули цей теплий потік подяки вмілим аграріям?

Робуста – для поціновувачів міцної кави. У ній більше кофеїну, терпкості та благородної гірчинки. А ще її простіше вирощувати. Дерева робусти невибагливі, їх легко доглядати на низьких висотах. Каву з плантацій робусти збирають за допомогою комбайнів.

Справжня кава може бути моносортовою: з арабіки, що росте на високогір'ях на іншому кінці світу, або з бадьористої робусти – ідеального натурального енергетика. Проте частіше виробники змішують сорти в різних пропорціях, отримуючи нові смаки: горіхові, шоколадні або ніжну кислинку. До речі, у New Tea ви можете купити каву, ціна якої порадує вас не менше, ніж приголомшливий смак.

купити каву
Види кави

Види кави та відмінності напоїв

Молотий чи зерновий? А може, якісний сублімований? Від того, з чого починається приготування вашого напою, залежить його смак. Правильно упаковані зерна зберігають максимум «душі» до попадання в чашку, зате мелена кава створює атмосферу в усьому приміщенні, де її збираються готувати. Сублімована кава – найшвидший, «похідний» варіант. Види натуральної кави відрізняються правилами і тривалістю зберігання після відкриття упаковки:

  • сублімована – 2–3 місяці за рахунок специфіки обробки;
  • зернова – 1–2 місяці;
  • мелена – до місяця: вона починає потихеньку втрачати аромат і смак відразу після відкриття.

З молоком чи без, із різним обсягом молока – усе це відображається на назві конкретних напоїв. Їх безліч:

  • без молока, але з різним обсягом води – ристретто, еспресо, американо;
  • з молоком – флет-вайт, капучіно, латте;
  • холодна кава з молоком – айс-латте, фраппе, фрапучіно та інші.

Звичайно ж, усі ці напої створюються тільки із зернової або молотої кави. А отже, обов'язково потрібно купити натуральну каву з відповідним смаком та підходящого вигляду. Ціни на каву відрізняються залежно від її походження, сорту, марки. В інтернет-магазині кави у Києві ви можете купити каву онлайн у потрібному обсязі: на пробу, якщо це новий сорт, і навіть оптом – для вашої кав'ярні.

Смак кави і ступінь обсмажування

На смак кави впливає і ступінь обсмажування. Від неї залежить кількість ефірних олій, що «розкриваються» в зернах. Ціна натуральної кави не залежить від ступеня обсмажування, але ви можете обирати її особисто для себе за значенням на упаковці: від 1 до 5. Слабке обсмажування – 1, сильне – 5. У Києві в магазині New Tea ви можете замовити каву, яка точно припаде вам до душі.

Марки кави

image-old-man
У Києві ви можете купити каву саме тієї марки, в яку давно закохались, або спробувати щось нове та розкішне. Вас точно порадують ціни на каву різного ступеня обсмажування та помелу від унікальних брендів.
  • Montana;
  • Cafe Cult;
  • Fresh Black;
  • Cagliari та інших.

Де можна купити каву?

Ви вже переконалися, що ціна кави в Києві залежить від багатьох важливих факторів. І разом з цим, скоріше за все, помітили, що можна не тільки купити каву в Києві за приємною ціною, а й, головне, обрати найбільш підходящу з широкого асортименту. Інтернет-магазин у найкоротші строки доставить вашу покупку по всій Україні через «Нову Пошту», а купити натуральну каву в Києві ви зможете не тільки з доставкою кур'єром, але і безпосередньо в New Tea. До того ж дегустація – обов'язковий атрибут!