Sama Doyo
Китайська чайна церемонія «Гунфу Ча» триває від 40 хвилин до 2 годин. Це складний ритуал, для якого потрібно мати п'ять предметів: чайник, чахе, чахай, чабань, чашку.
Щоб приготувати, наприклад, улун «Да Хун Пао», потрібно нагріти воду до 85°С, прогріти посуд, промити чай, злити першу заварку. Ще раз налити воду в чайник і настояти її. Перелити настій у чахай. Потім потрібно розлити напій у високі чашки і накрити їх. І тільки після цього можна пити цей чарівний улун.
А тепер уяви, що всі ці маніпуляції можна зробити за допомогою одного девайсу лише за кілька хвилин. Усе завдяки тіподам (ще одна назва – ізіпоти) Sama Doyo.
Тіпод складається з трьох предметів, без яких неможлива традиційна чайна церемонія: чайника, ситечка і чахая, – 3 в 1. Чай заварюється методом «проливу». Чаїнки не залежуються у воді, а промиваються, немов заварювались у гайвані. Смак і аромат чайного листя повністю розкриваються.
Ми пробували «Да Хун Пао» в найкращих чайних у Китаї. Чітко пам'ятаємо його насичений смак. Після заварювання в чайнику Sama Doyo смак виходить такий самий.