Хто б міг подумати, що Великдень ми будемо святкувати у чотирьох стінах, без посвяченої ковбаски, шашличків з друзями і гостин у родичів.
Ну але раз таке діло, можна удосконалити свої кулінарні здібності та приготувати суперпасочку з матча-чаєм! І не кажіть, що у вас немає часу! ;) А потім налити собі келих кагору, запустити Zoom-трансляцію з рідними та друзями і влаштувати віртуальне застілля. Чим не свято?
Якщо такий сценарій вас влаштовує, тримайте наш фірмовий рецепт смачнющої «чайної пасочки». Пальчики оближете (але перед цим обов’язково вимийте руки)!
Рецепт сирної пасочки з матчею (без випікання)
Розуміємо, звучить незвично :) Але це дуууже смачно, чесно!
Паска виходить схожою на традиційне японське морозиво з зеленим чаєм – ніжна, вишукана, стримана. При цьому, сирна нотка приємно доповнює холодність японського десерту своєю українською щедрістю і відкритістю.
Отже, які інгредієнти?
- 1 кг свіжого, жирного, добре віджатого домашнього сиру;
- 250 г цукру;
- 4 яйця;
- 2/3 склянки вершків;
- 50-100 г вершкового масла;
- 150 г фісташок;
- 3-4 ст. л. Матчі.
Етап 1
Сир, вершкове масло (розігріте) і цукор поміщаємо в ємність і перетираємо блендером чи комбайном до однорідної маси. Кількість вершкового масла залежить від жирності сиру – якщо він дуже сухий, краще додайте трохи більше масла.
Етап 2
В окремій кастрюльці змішайте яйця з вершками, додайте матчу, добре перетріть і поставте на мінімальний вогонь. Постійно помішуючи, доведіть до кипіння і відразу вимикайте. Остудіть до кімнатної температури.
Етап 3
У сирну масу додайте яєчно-сметанний мус і очищені фісташки. Перемеліть все в комбайні чи блендером. Але слідкуйте за тим, щоб фісташки не стали надто дрібними.
Етап 4
Форму для сирної паски застеліть змоченою у воді марлею. Викладіть сирну масу. Закрийте марлею і сховайте в холодильник. Через 3 дні паску можна їсти. Так-так, ніякого випікання. Все максимально просто)
Якщо у вас немає спеціальної форми, можна взяти напівкругле сито. Гарно виглядають пасочки, приготовані в звичайних квіткових горщиках конусної форми (дірочка – обов'язкова: сироватка повинна витікати).