Готуємо сирну пасочку з матча-чаєм: рецепт від New Tea

16.04.20
323
Мітки
#Рецепти
Чайна пасочка

Хто б міг подумати, що Великдень ми будемо святкувати у чотирьох стінах, без посвяченої ковбаски, шашличків з друзями і гостин у родичів.

Ну але раз таке діло, можна удосконалити свої кулінарні здібності та приготувати суперпасочку з матча-чаєм! І не кажіть, що у вас немає часу! ;) А потім налити собі келих кагору, запустити Zoom-трансляцію з рідними та друзями і влаштувати віртуальне застілля. Чим не свято?

Якщо такий сценарій вас влаштовує, тримайте наш фірмовий рецепт смачнющої «чайної пасочки». Пальчики оближете (але перед цим обов’язково вимийте руки)!

Рецепт сирної пасочки з матчею (без випікання)

Розуміємо, звучить незвично :) Але це дуууже смачно, чесно!

Паска виходить схожою на традиційне японське морозиво з зеленим чаєм – ніжна, вишукана, стримана. При цьому, сирна нотка приємно доповнює холодність японського десерту своєю українською щедрістю і відкритістю.

Отже, які інгредієнти?

  • 1 кг свіжого, жирного, добре віджатого домашнього сиру;
  • 250 г цукру;
  • 4 яйця;
  • 2/3 склянки вершків;
  • 50-100 г вершкового масла;
  • 150 г фісташок;
  • 3-4 ст. л. Матчі.

Етап 1

Сир, вершкове масло (розігріте) і цукор поміщаємо в ємність і перетираємо блендером чи комбайном до однорідної маси. Кількість вершкового масла залежить від жирності сиру – якщо він дуже сухий, краще додайте трохи більше масла. 

Етап 2

В окремій кастрюльці змішайте яйця з вершками, додайте матчу, добре перетріть і поставте на мінімальний вогонь. Постійно помішуючи, доведіть до кипіння і відразу вимикайте. Остудіть до кімнатної температури.

Етап 3

У сирну масу додайте яєчно-сметанний мус і очищені фісташки. Перемеліть все в комбайні чи блендером. Але слідкуйте за тим, щоб фісташки не стали надто дрібними.  

Етап 4

Форму для сирної паски застеліть змоченою у воді марлею. Викладіть сирну масу. Закрийте марлею і сховайте в холодильник. Через 3 дні паску можна їсти. Так-так, ніякого випікання. Все максимально просто)

Якщо у вас немає спеціальної форми, можна взяти напівкругле сито. Гарно виглядають пасочки, приготовані в звичайних квіткових горщиках конусної форми (дірочка – обов'язкова: сироватка повинна витікати).

image-old-man
Ну що ж, смачного вам! Гарно відсвяткуйте Великдень, наберіться сил, терпіння і все буде добре!
Ще по темі
Какао на Новий рік та Різдво
Як зробити звичний смак какао новорічним і різдвяним? Якими інгредієнтами його доповнити, щоб перетворити розпивання напою на свято смаку? Про все це, з рецептами та тонкощами докладно розповість стаття від New Tea.
Какао на Новий рік та Різдво
Способи приготування кави
Від способу приготування залежать не тільки смак, а й насиченість кави, а також можливість розкрити її найкращі риси. З усієї різноманітності методів професійні кавомани New Tea вибрали топ-7 найзначніших, і готові вам про них розповісти.
Способи приготування кави
Як зварити какао: класичний рецепт
Какао – південноамериканське диво, улюблене мільйонами. І як би не прискорювався ритм життя, кілька разів на тиждень можна знайти момент, щоб приготувати чудовий напій. До того ж не тільки для дітей: він не менш корисний і для дорослих.
Як зварити какао: класичний рецепт
Кероб – шоколадний смак без какао
Ви куштували колись шоколад без какао? Йдеться не про дешеві замінники у вигляді рослинних жирів, які додають до продукту. Вони не потрібні, якщо є кероб – гідна заміна кави та цукру.
Кероб – шоколадний смак без какао
Заварний холодний чай: користь зі смаком
Хочете освіжитись у літню спеку – випийте холодного чаю. Але йдеться не про розкручений рекламою «айс ті», від якого користі нуль, а легких вуглеводів та ароматизаторів – хоч відбавляй. Ми розповімо, чим корисний і як приготувати листовий чай холодної заварки.
Заварний холодний чай: користь зі смаком
Ice, ice, baby: топ-3 холодних напоїв на основі чаю
Зізнайтеся, ви всі чекали яскравого, фруктового і сонячного літа! Ну хто не любить довгі вечори з піснями під гітару, вилазки на природу з друзями і невагомість легкого одягу?
Ice, ice, baby: топ-3 холодних напоїв на основі чаю