Какао-порошок: користь
Какао-порошок – той головний інгредієнт, аромат якого так і хочеться скоріше вдихнути. І якість, і корисні властивості, і неперевершений запах напряму залежать від жирності: вона має бути не нижчою за 15%, а краще – 20–25%.
Корисні властивості, які має терте какао, відомі з давніх-давен:
- покращує роботу мозку;
- сприяє концентрації уваги;
- ефективно знижує стрес і допомагає боротися з депресією;
- насичує організм вітамінами та незамінними амінокислотами.
Щоб зберегти всю цю розкіш, варити какао потрібно правильно. Як зварити какао, яке буде і смачним, і корисним?
Рецепти приготування какао та інгредієнти
Не тільки бариста, а й кожен досвідчений кулінар у курсі, як приготувати какао за різними рецептами.
Найчастіше варити какао пропонують на молоці, включаючи вівсяне та безлактозне. Проте з якісного продукту вдасться зварити какао і на воді, і навіть без молока, а результат вийде не гіршим. Саме такий рецепт прийшов до нас від ацтеків.
Інші інгредієнти надають рецепту шарм і можуть слугувати як для збагачення смаку, так і для прикрашання:
- шоколадна стружка й маршмелоу;
- кориця та лимонна цедра;
- імбир і гвоздика;
- ванілін та мускатний горіх;
- цукор і мед;
- кава й алкоголь – для дорослих.
Окрім класичного рецепта напою з молоком і цукром, звареного на плиті, можна спробувати приготувати какао навіть у мікрохвильовці. В ній закип'ятити молоко вийде навіть швидше, ніж у сотейнику. Головне – не прогаяти моменту і ретельно розмішати інгредієнти, щоб отримати зілля без грудочок.
Існує безліч швидкорозчинних напоїв, з якими какао завжди виходить без осаду. Проте мінуси також є:
- досить високий відсоток цукру;
- вершки у складі – не завжди найвищої якості;
- какао надто мало, щоб отримати від нього користь;
- аромат часто не природний, а ідентичний натуральному.
Ось чому варто приготувати какао самостійно, і це заняття може стати вашою сімейною традицією.
Існує також какао для вендингу в капсулах. Його готують у кавомашині. Проте не менше задоволення від напою можна отримати вдома, не виходячи в кав'ярню та не дегустуючи напій у різних закладах.
Класичний спосіб приготування какао
Як варити той самий какао з дитинства, з пінкою та казковою насиченістю? На 0,5 літра молока вам знадобиться 1–1,5 столової ложки хорошого какао (саме таке какао ви знайдете в інтернет-магазині New Tea). Можна обійтися без цукру, але для чарівного напою з дитинства вам буде потрібна приблизно столова ложка цукру.
Молоко доводимо до кипіння і всипаємо какао тонкою цівкою при активному помішуванні. Також можна розмішати його в невеликій кількості гарячої води: такий розчин зручно вливати в молоко.
Після цього додаємо цукор, варимо на невеликому вогні близько п'яти хвилин і залишаємо настоятися під кришкою. Прикрасити напій у чашці можна шоколадною стружкою та маршмелоу, лимонною або апельсиновою цедрою. А для неперевершеного смаку варто додати корицю чи дрібку мускатного горіха. Це відчуття свята не сплутати ні з чим!
Щоб знайти ідеальний головний інгредієнт і зварити какао своєї мрії, зазирніть до какао-каталогу New Tea. Ми швидко доставимо вам какао найкращих брендів з кур'єром по Києву та з допомогою «Нової Пошти» по всій Україні, щоб ви якнайшвидше змогли розпочати приготування напою.