Як зварити какао: класичний рецепт

03.07.22
7322
Категорії
Какао
Мітки
#Рецепти
Як зварити какао: класичний рецепт
image-old-man
Какао – південноамериканське диво, улюблене мільйонами. І як би не прискорювався ритм життя, кілька разів на тиждень можна знайти момент, щоб приготувати чудовий напій. До того ж не тільки для дітей: він не менш корисний і для дорослих.

Какао-порошок: польза

Какао-порошок: користь

Какао-порошок – той головний інгредієнт, аромат якого так і хочеться скоріше вдихнути. І якість, і корисні властивості, і неперевершений запах напряму залежать від жирності: вона має бути не нижчою за 15%, а краще – 20–25%.

Корисні властивості, які має терте какао, відомі з давніх-давен:

  • покращує роботу мозку;
  • сприяє концентрації уваги;
  • ефективно знижує стрес і допомагає боротися з депресією;
  • насичує організм вітамінами та незамінними амінокислотами.

Щоб зберегти всю цю розкіш, варити какао потрібно правильно. Як зварити какао, яке буде і смачним, і корисним?

Какао на вибір
Какао-порошок Червоний
50 г
  • 50 г
  • 100 г + 5 г
  • 200 г + 10 г
  • 1 кг
55 ₴
Какао-порошок Добрий ранок
50 г
  • 50 г
  • 100 г + 5 г
  • 200 г + 10 г
  • 1 кг
45 ₴
Какао-порошок Брют
50 г
  • 50 г
  • 100 г + 5 г
  • 200 г + 10 г
  • 1 кг
55 ₴
Какао-порошок Барний Cargill
50 г
  • 50 г
  • 100 г + 5 г
  • 200 г + 10 г
  • 1 кг
55 ₴

Рецепти приготування какао та інгредієнти

Не тільки бариста, а й кожен досвідчений кулінар у курсі, як приготувати какао за різними рецептами.

Найчастіше варити какао пропонують на молоці, включаючи вівсяне та безлактозне. Проте з якісного продукту вдасться зварити какао і на воді, і навіть без молока, а результат вийде не гіршим. Саме такий рецепт прийшов до нас від ацтеків.

Інші інгредієнти надають рецепту шарм і можуть слугувати як для збагачення смаку, так і для прикрашання:

  • шоколадна стружка й маршмелоу;
  • кориця та лимонна цедра;
  • імбир і гвоздика;
  • ванілін та мускатний горіх;
  • цукор і мед;
  • кава й алкоголь – для дорослих.

Окрім класичного рецепта напою з молоком і цукром, звареного на плиті, можна спробувати приготувати какао навіть у мікрохвильовці. В ній закип'ятити молоко вийде навіть швидше, ніж у сотейнику. Головне – не прогаяти моменту і ретельно розмішати інгредієнти, щоб отримати зілля без грудочок.

Існує безліч швидкорозчинних напоїв, з якими какао завжди виходить без осаду. Проте мінуси також є:

  • досить високий відсоток цукру;
  • вершки у складі – не завжди найвищої якості;
  • какао надто мало, щоб отримати від нього користь;
  • аромат часто не природний, а ідентичний натуральному.

Ось чому варто приготувати какао самостійно, і це заняття може стати вашою сімейною традицією.

Існує також какао для вендингу в капсулах. Його готують у кавомашині. Проте не менше задоволення від напою можна отримати вдома, не виходячи в кав'ярню та не дегустуючи напій у різних закладах.

Классический способ приготовления какао

Класичний спосіб приготування какао

Як варити той самий какао з дитинства, з пінкою та казковою насиченістю? На 0,5 літра молока вам знадобиться 1–1,5 столової ложки хорошого какао (саме таке какао ви знайдете в інтернет-магазині New Tea). Можна обійтися без цукру, але для чарівного напою з дитинства вам буде потрібна приблизно столова ложка цукру.

Молоко доводимо до кипіння і всипаємо какао тонкою цівкою при активному помішуванні. Також можна розмішати його в невеликій кількості гарячої води: такий розчин зручно вливати в молоко.

Після цього додаємо цукор, варимо на невеликому вогні близько п'яти хвилин і залишаємо настоятися під кришкою. Прикрасити напій у чашці можна шоколадною стружкою та маршмелоу, лимонною або апельсиновою цедрою. А для неперевершеного смаку варто додати корицю чи дрібку мускатного горіха. Це відчуття свята не сплутати ні з чим!

Щоб знайти ідеальний головний інгредієнт і зварити какао своєї мрії, зазирніть до какао-каталогу New Tea. Ми швидко доставимо вам какао найкращих брендів з кур'єром по Києву та з допомогою «Нової Пошти» по всій Україні, щоб ви якнайшвидше змогли розпочати приготування напою.

Ще по темі
Какао на Новий рік та Різдво
Як зробити звичний смак какао новорічним і різдвяним? Якими інгредієнтами його доповнити, щоб перетворити розпивання напою на свято смаку? Про все це, з рецептами та тонкощами докладно розповість стаття від New Tea.
Какао на Новий рік та Різдво
Способи приготування кави
Від способу приготування залежать не тільки смак, а й насиченість кави, а також можливість розкрити її найкращі риси. З усієї різноманітності методів професійні кавомани New Tea вибрали топ-7 найзначніших, і готові вам про них розповісти.
Способи приготування кави
Кероб – шоколадний смак без какао
Ви куштували колись шоколад без какао? Йдеться не про дешеві замінники у вигляді рослинних жирів, які додають до продукту. Вони не потрібні, якщо є кероб – гідна заміна кави та цукру.
Кероб – шоколадний смак без какао
Заварний холодний чай: користь зі смаком
Хочете освіжитись у літню спеку – випийте холодного чаю. Але йдеться не про розкручений рекламою «айс ті», від якого користі нуль, а легких вуглеводів та ароматизаторів – хоч відбавляй. Ми розповімо, чим корисний і як приготувати листовий чай холодної заварки.
Заварний холодний чай: користь зі смаком
Ice, ice, baby: топ-3 холодних напоїв на основі чаю
Зізнайтеся, ви всі чекали яскравого, фруктового і сонячного літа! Ну хто не любить довгі вечори з піснями під гітару, вилазки на природу з друзями і невагомість легкого одягу?
Ice, ice, baby: топ-3 холодних напоїв на основі чаю
Готуємо сирну пасочку з матча-чаєм: рецепт від New Tea
Хто б міг подумати, що Великдень ми будемо святкувати у чотирьох стінах, без посвяченої ковбаски, шашличків з друзями і гостин у родичів.
Чайна пасочка