Чай Бі Ло Чунь

Чай бі ло чунь
Справжній скарб серед зелених чаїв. Немов сапфір серед гірського кришталю. Смарагдові...
Всесвітньо відомий зелений чай, входить до топ-10 найкращих чаїв Піднебесної. Це клас...
Бі Ло Чунь – це другий за популярністю зелений чай у Китаї. Починати знайомство із зе...
Чекаємо поставку
Складно щось додати до цього чаю. Та й нічого не треба додавати. Це – цар гори, top o...
Чекаємо поставку
Чай-антистрес з Піднебесної. Його чудовий аромат збиває з ніг. Чайні равлики з пелюст...
Чекаємо поставку
Чекаємо поставку
Отримай знижку +3% при замовленні 3-х різних товарів
Відкрито
Закрити
Залишилося ще 3 товара
* Знижка не нараховується на акційні товари
Приємний аромат жасмину ширяє над буденністю днів. Усього одна чашка чаю здатна створ...
Немає в наявності

«Ти впізнаєш його з тисячі...» за скрученими зеленими чаїнками в ніжному пушку і фантастичному аромату. Бі Ло Чунь з гір Дунтін заслужено входить до десятки знаменитих чаїв Китаю. Він має багатомільйонну армію прихильників по всьому світу (і ми серед них).

Цей чай раніше називали «вбивчо ароматним». Аромат дійсно дуже сильний (після того, як відкриєте пачку, можуть збігтися сусіди). Справа в тому, що чайні плантації ростуть біля квітучих плодових садів. І листя вбирає в себе цей фантастичний аромат. А завдяки формі тонких скручених равликів він зберігається довше. Спробуйте, це не чай, а мрія!

Історія чаю

Які тільки міфи ми не чули від китайських гідів про «Бі Ло Чунь». Один переконував нас в тому, що через брак кошиків збиральництва кладуть чай собі за пазуху, чого листя набувають особливого аромату. Інший гід розповідав, що раніше цей чай дозволялося збирати тільки незайманим.

Але насправді це все маркетингові виверти, які нібито підвищують цінність чаю в очах туристів. Неймовірний аромат «Бі Ло Чунь» досягається завдяки сусіднім фруктовим садам. Чайне листя просто вбирає в себе всі ці фантастичні квітучі запахи, тому й стає ще смачнішим.

Білочунь: зелений чай в формі равлика

Так виглядає заварений «Бі Ло Чунь».

Все, що потрібно знати про «Бі Ло Чунь»

  • Другий за популярністю зелений чай в Китаї (після «Лунцзину»).
  • Збирається ранньою весною з 20 березня по 20 квітня.
  • Повністю ручне виробництво: від збору до скручування в форму равлика.
  • В основі чаю тільки молоді пагони (1-2 верхніх листочки + тіпса). В одному кілограмі «Бі Ло Чунь» близько 120-150-ти тисяч равликів, зібраних і скручених вручну.
  • Входить в десятку знаменитих чаїв Китаю.
  • Часто ароматизується жасмином.
  • Чаїнки вкриті ніжним пушком.
  • Для виробництва чаю збираються тільки молоді пагони, тому в них багато амінокислот і поліфенолів, які зміцнюють імунітет.
  • Всього існує 7 сортів «Бі Ло Чунь».

При заварюванні «Смарагдові равлики» красиво розпускаються у воді, немов бутони квіток на світанку. Це справжня насолода для очей.

Смарагдові равлики весни: ароматна корисність

У двох словах про чай Дунтін Білочунь можна сказати, що це ніжна свіжість, яка проявляється в ароматі, смаку та кольорі настою. А ще цей сорт називають чаєм з квітковим запахом і плодовим смаком. Смарагдовий відтінок – «особлива прикмета» не тільки сухого листя: у чашці настій теж світло-зелений, прозорий, як смарагд у променях світла.

Природний лікар: цінні властивості Бі Ло Чунь

Чарівний аромат, яскравий смак і колір – те, чим приваблює зелений чай Бі Ло Чунь з першої чашки. Однак цим цінність даного сорту не обмежується: як і інші слабоферментовані сорти, «Смарагдові равлики весни» – просто скарб корисних елементів. Якщо напій припав до душі, і ви насолоджуєтеся чаюванням кожний день, отже, скоро відчуєте цілющу дію чаю.

Як діє Бі Ло Чунь на організм:

  • знижує рівень шкідливого холестерину;
  • виводить токсини;
  • зміцнює стінки кровоносних судин;
  • розщеплює жирову тканину;
  • нормалізує обмін речовин;
  • зміцнює імунітет;
  • захищає зуби від карієсу за рахунок фтору, кальцію і фосфору в чайному листі;
  • підвищує працездатність.
Жасминовий Бі Ло Чунь
Жасминовий Бі Ло Чунь заварка

Як заварювати і зберігати зелений чай № 1

Чай Білочунь – неймовірно популярний і цінується в Китаї: чайний експерт Чжень Цзюнь віддав цьому сорту перше місце серед зелених чаїв. Уже не терпиться купити і спробувати смарагдовий напій? Стривайте – спочатку дізнайтесь, як правильно приготувати цей чай.

Правила заварювання Бі Ло Чунь:

  1. Порцеляновий чайник і м'яка вода – найкращий варіант для приготування цього чаю.
  2. Порція заварки: 4–5 г на 200 мл води, нагрітої до 70–80°С.
  3. Перша протока зливається через 10 секунд.
  4. Наступні протоки настоюють 10–30 секунд. Кожний новий настій витримують на 10 секунд довше.

Щоб відчути чарівний аромат і яскравий смак Білочунь, чай потрібно наливати в чашки відразу, перетриманий настій починає гірчити. Зберігається зелений чай у герметичній ємності, в темному прохолодному місці.

У магазині New Tea можна Бі Ло Чунь купити і навіть спробувати, якщо завітаєте до нашої чайної в Києві. Ціна, до речі, є дуже привабливою для оригінального сорту, привезеного в Україну прямо з китайських гірських плантацій Дунтішань.

Милуйтеся танцем смарагдових чаїнок і насолоджуйтесь чаюванням!

Забудьте все, що знали про китайский чай
 
Насправді ви ніколи не були з ним знайомі по-справжньому
Ми навчимо вас правильно зберігати, заварювати і пити найкращі чаї у світі.

Так, як це відбувається під час традиційної чайної церемонії, тільки…

у 10 разів зручніше та у 20 разів швидше

Что мы делаем не так как другие
  •  
    Особисто обираємо чай у Китаї
  •  
    Заварюємо по технології чайної церемонії
  •  
    Зберігаємо чай як потрібно, зелений – заморожуємо
  •  
    Пригощаємо феєричними десертами
  •  
    Доставляємо по Києву електровелосипедом
  •  
    Запрошуємо спробувати все в чайній на Мінській