Сінь Ян Мао Цзянь
- 50 г
- 7 г
- 25 г
- 50 г
- 100 г + 5 г
- 200 г + 10 г
745 ₴
Чай, який люблять самі китайці, – це Сіньян Маоцзянь, із давньою історією, свіжим, солодким смаком і кількома врожаями на рік, різними за властивостями. Щоб доторкнутися до китайської культури та зрозуміти її зсередини, варто хоч раз скуштувати цей зелений чай.
Бажаєте сповнитися китайською культурою і просто зрозуміти, чому цей стародавній східний народ живе так, як живе, і любить те, що любить? Тоді вам не пройти повз Сіньян Маоцзянь – напый, який уже понад півстоліття щорічно входить до десятки найшанованіших і найпопулярніших чаїв усередині Китаю.
Смак та аромат Сіньян Маоцзяня
Листя чаю Сінь Ян Мао Цзянь щільне, тоненьке, темно-зелене, відносно маленьке порівняно з іншими сортами зеленого чаю. Сінь Янь Мао Цзянь завдячує своїм ароматом туманному клімату терруару та унікальній спіральній технології скручування листя. Воно пахне лататтям і зеленню, невловимою солодкістю зі смолистими нотками. Нагадує за ароматом китайський каштан і дає сріблясто-зелений прозорий настій.
Смак чаю Сіньян Маоцзянь – із нотками надкушеної травинки, солодкуватого горіха та квітковим пряно-орхідейним післясмаком.
Поціновувачі стверджують, що чай Сіньян Маоцзянь – ідеальний спосіб зосередитись і заспокоїтись. А отже, підходить він і для роботи, і для вечора мрій та медитації.
Чай Сіньян Маоцзянь: види
Зазвичай Сіньян Маоцзянь збирають навесні та влітку, і найвидатніший чай отримують із сировини квітневого врожаю. При цьому місцеві жителі класифікують чайне листя як весняний, літній та осінній чай, і ціна на Сіньян Маоцзянь залежить від часу збирання.
- Весняний чай – весь Сінь Ян Мао Цзянь, зібраний до кінця травня, з витонченим ароматом і максимумом корисних властивостей. Він поділяється на чай Мінцянь, зібраний до 5 квітня: це найкращий представник зеленого чаю Сіньян Маоцзянь. Потім – Юцянь: «чай перед дощем», який зібраний приблизно до 20 квітня і трохи поступається за смаком, і Чужвей: «весняний хвіст», доступніший за вартістю.
- Літній чай Xinyang Maojian виготовлено в червні-липні. Велика кількість сонця стимулює швидкий ріст чаю, розчинних речовин у листі стає менше, а теїну і поліфенолів, що відповідають за терпкість і гіркоту, – більше. Аромат у цього напою не такий насичений, як у весняного, листя більше, і він підходить тим, хто цінує зелений чай, що бадьорить.
- Осінній чай збирають після серпня, його друга назва – чай білої роси. Розмір чайного листя в цей час відрізняється, а смак і аромат вважаються більш тьмяними, ніж у весняного чаю. Зате цей Сіньян Маоцзянь варто купити тим, кому до смаку менш сухий і гіркий чай, ніж літній, і тим, кому цікавий унікальний солодкуватий аромат цього напою.
Як заварювати Сіньян Маоцзянь?
Як і для інших зелених чаїв, температура води має бути невисокою: близько 70–80 градусів. Посуд перед заварюванням потрібно прогріти, щоб вода надмірно не охолоджувалася. На 150 мл води потрібно 3–4 г чаю Сінь Янь Мао Цзянь, і настоюватися напій буде 10–15 секунд.
Де придбати оригінальний чай в Україні?
Тільки у спеціалізованому чайному магазині, такому як New Tea, з адресною доставкою по Києву або до поштового відділення по всій Україні. В нашій чаївні в Києві ви можете відразу ж оцінити смак цього чаю, який люблять китайці, і порівняти аромат різних його представників перед покупкою. Дегустуйте із задоволенням!