Генмайча

Ви коли-небудь куштували зелений чай зі смаженим рисом? Це чай Генмайча, із запашним ароматом, ситний, оздоровлюючий, із мінімумом кофеїну. Хочете схуднути, заземлитись і просто спробувати щось новеньке? Тоді японський Геммайтя – ваш варіант.

Екзотику смаку та близькість Японії – ось що ви одразу виявите у характері чаю Генмайча, або Геммайтя, – дивовижного традиційного напою, який уже встиг стати світовим хітом. У чаївні New Tea в Києві про нього також запитують дедалі частіше.

Генмайча: знайомство

Чай Генмайча – максимально нестандартний напій. Секрет його незвичайного смаку в тому, що це зелений чай зі смаженим рисом. Тому він колись давно став напоєм простих японців, і його друге ім'я – «японський рисовий чай», або просто «народний чай». Він міг би загубитись у розмаїтті приголомшливих сучасних чаїв, але полюбився гурманам, поціновувачам оригінальних напоїв і людям, які вміють стежити за своїм здоров'ям.

Генмайча – це чай, який складається із суміші сухого листя зеленого чаю та обсмаженого коричневого рису. Його насиченість і прозорість (і ціна) залежать від виду рису, який використовується у виготовленні напою. Їх два: більш клейкий і більш розсипчастий. У суміші з «мотіґоме» (так називається більш клейкий рис) аромат насиченіший, а отже, й цінується він вище.

image-old-man
На вигляд Генмайча-чай не сплутати ні з чим: серед чайного листя ви бачитимете рис, що нагадує зерна попкорну (вони навіть вибухають при обсмажуванні). Запах сухої суміші поєднує в собі аромати чаю, смаженого насіння й риби.

Genmaicha чай: где купити справжній?

Генмайча-чай: розкриваємо унікальність

Хоча Генмайча-чай із нейтральним смаком, нешліфований бурий рис дарує йому надзвичайний, напрочуд запашний аромат. Найкраще букет чаю Генмайча розкривається, якщо попередньо прогріти чашку. Як заварювати:

  • лише 3–5 хвилин;
  • не більше двох разів;
  • очищеною водою, нагрітою до 90°С.

Зелений чай із рисом виходить каламутним і досить густим, жовто-зеленого кольору. До аромату смаженого рису додається ніжний горіховий післясмак. А ще – відчуття ситості: цей японський чай із рисом містить лише 1–2 калорії, але може стати вдалою заміною легкому сніданку чи вечері. На вигляд він навіть трохи нагадує суп, і гурмани іноді поєднують його не з медом, а з дрібкою солі.

Чай Генмайча: користь

Крім помічника щодо підтримання форми Генмайтя – ще й джерело антиоксидантів. Тож Геммайтя купити варто кожному, хто хоче:

  • зміцнити імунітет;
  • очистити організм від токсинів;
  • відновити сили;
  • покращити травлення;
  • прискорити метаболізм;
  • стати стрункішим.

Пити японський чай Генмайча можна і вранці, і ввечері: у ньому мало кофеїну. А після випитої чашки приємно насолодитися неочищеними рисовими зернятками із заварки, які насичують, забезпечують організм додатковою клітковиною та благотворно впливають не лише на рівень глюкози у крові, а й на настрій.

Чай Гейнманча як правильно заварювати

Genmaicha чай: де купити справжній?

Через простоту напою цей чай зі смаженим рисом часто прагнуть підробити. Щоб купити чай Генмайча і не помилитися, зверніть увагу на нюанси:

  1. Якщо ви збираєтеся купити Генмайча-чай уперше, вас має насторожити надмірно низька ціна.
  2. Оригінальний японський продукт буде маркований: 玄米茶.
  3. Перш ніж купити Генмайча, звіртеся з інтернет-каталогами спеціалізованих чайних магазинів України, таких як New Teа, щоб порівняти вартість, розглянути фотографії та дізнатися більше про особливості чайної суміші й кольору напою.

А взагалі, краще особисто продегустувати чай Геммайтя перед покупкою. В Києві для цього (і для багатьох інших приємних цілей) ви можете відвідати чаївню New Teа. І нехай японський чай із рисом із загадки перетвориться на нове знайомство чи хорошого друга, з яким приємно провести ранок чи вечір.