Кукіча
Чай на ранок і на вечір, що освіжає і втамовує спрагу, зігріває та зміцнює, підходить для дорослих і дітей. Секрет, звісно, у складі: мінімум кофеїну та максимум корисних речовин. Дізнайтеся просто зараз, яким є оригінальний японський Кукіча на смак.
Якщо ви ще не пробували «сіно», він же черешковий чай Кукіча, для вас настав час це зробити. Він не лише виглядає незвичайно, а й підходить для всієї родини, для будь-якої події та навіть опівнічного чаювання. Як ви вже зрозуміли, за кофеїном (теїном) Кукіча скромний. То в чому ж його унікальність? Розберемося просто зараз.
Кукіча – чай із паличок
Японський чай Кукіча створюється з обсмаженого листя і жовто-зелених гілочок, стеблинок та тіпсів чайної рослини. Таке купажування – базова японська технологія, і воно завжди неповторне. Тому кожна чашка напою буде індивідуальним витвором чайного мистецтва. І якщо зрозуміти легкий грайливий характер Кукіча, вам точно захочеться брати його із собою скрізь, як хорошого друга та компаньйона.
Завдяки малій міцності за кофеїновими мірками цей чай має надзвичайно солодкий смак: додавати підсолоджувачі не захочеться навіть дітям. У Японії малюкам пропонують саме його, і дорослим не доводиться замислюватися про міцність настою, кількість ложок цукру та хвилюватися за дитяче здоров'я. Чим не альтернатива горезвісному компоту і супам?
Чай Кукіча: корисний склад
Секрет солодкості – у високому вмісті амінокислоти L-теаніну: вона активно виробляється в корінні, надходить у стебла та зберігається у продуманому купажі. Щоб L-теанін не зник, за 2–3 тижні до збирання сировини кущі захищають навісами від прямого сонячного світла. Ще одна перевага використання різних частин рослини – це високий вміст вітаміну С. А за вмістом кальцію Кукіча – чай-рекордсмен.
Коли та який Кукіча пити?
Кукіча – чай, який можна пити будь-коли:
- вранці та після довгого робочого дня;
- після водних процедур, особливо після сауни, щоб відновити водний баланс;
- під час дружньої зустрічі або сімейних посиденьок;
- при застуді та отруєнні – як оздоровчий напій.
Заварювати його краще негарячою, 80-градусною, водою: хоч проливом, хоч у термосі.
Чай Кукіча купити не так просто, тому що видів його – безліч, і ціна їх відрізняється:
- Чай із великого і примітного листя, гілок і черешків уважається найкращим за якістю.
- Більш скромні сорти містять у складі дрібні коричневі пагони та стебла; у них присмак та аромат смаженого, але гіркоти і терпкості майже немає, як і кофеїну.
Звичайно, Кукіча – чай, купити який уперше краще саме у спеціалізованому магазині. Інакше як визначити на око, що за різнотрав'я перед вами, і як зрозуміти, чого чекати від конкретного продукту? У Києві ви можете відвідати чаївню New Tea для дегустації або замовити японський чай Кукіча з доставкою (доставляємо не тільки в Києві, а й по Україні). І нехай цей незвичайний напій стане маленьким святом чи доброю традицією та порадує універсальністю і природною насолодою всіх, про кого хочеться дбати.