Женьшень улун


Китайський женьшеневий чай улун
Чай женьшень улун – це не просто ароматизований напій, який можна купити в будь-якому супермаркеті. В оригінальному чаї з Китаю ви не знайдете штучних добавок і ароматизаторів, у ньому лише натуральні компоненти.

Виходить неймовірно смачний напій і водночас «еліксир довголіття» з масою корисних для організму властивостей. Щоб відчути реальну користь напою, потрібно улун з женьшенем купити і пити регулярно протягом мінімум двох тижнів.
Чаювання з користю
Улун женьшень – чай, який покращує самопочуття:
- знімає головний біль;
- покращує настрій;
- підвищує потенцію;
- зміцнює нерви;
- освіжає подих;
- усуває чутливість ясен;
- виводить токсини;
- підвищує імунітет;
- нормалізує артеріальний тиск;
- стимулює травлення;
- знижує рівень глюкози у крові.

Де роблять женьшеневий улун
Китайський женьшеневий чай улун родом з південної провінції Фуцзянь, відомої своїми чайними сортами, його ще називають «фуцзяньський улун». Улун, або в англійській транслітерації оолонг, – це напівферментований чай, листя окислюється на 50%. Жень шень улун займає проміжну позицію між зеленими і червоними (у нас – чорними) сортами.
Зібране чайне листя підв’ялюють у бамбукових ситах, а опісля залишають ферментуватися на сонці. Чаєводи постійно струшують сита, щоб листя перемішувалось і виділялись ефірні масла. Завдяки цьому женьшень улун чай виходить неймовірно запашним. Висушене велике листя згортається в зелено-коричневі грудочки, а при заварюванні ефектно розпускається.
Чай оолонг з женьшенем: віртуальна дегустація
Давайте приготуємо чай женьшеневий улун. Для цього візьмемо ложку скручених листочків – це 7–8 г заварки – і висипаємо в заварник. Китайці зазвичай використовують глиняні чайнички, але щоб побачити трансформацію чаю, рекомендуємо заварювати оолонг женьшень у скляному заварнику.
Заллємо улун водою, яка підігріта до 90°С: це коли вода ще не кипить, але з дна вже піднімаються маленькі бульбашки. Почекаємо пару секунд і відразу виллємо воду – так ми промиємо і «розбудимо» чайне листя. Наллємо воду знову, почекаємо 10–15 секунд, і чай женьшень оолонг готовий – можна насолоджуватися чаюванням.
Саме насолоджуватись, адже чай має тонкий квітковий смак із солодкуватим присмаком. У першому настої відчувається легка терпкість, яка зникає в наступних проливах, натомість смак стає більш делікатним. Аромат дуже приємний, уловлюються ноти орхідеї та бузку. Заварений чай улун з женьшенем спочатку зеленуватий, а потім стає янтарно-золотистим.



Чайна New Tea: чекаємо в гості
Ласкаво просимо до світу китайських чаїв, адже ви вже на сторінці спеціалізованого магазину. На сайті New Tea можна обрати женьшеневий улун і купити сорт, який сподобався. Вирішуйте, скільки чаю потрібно: можете взяти на пробу порцію класичного женьшень улуна – 7 г, ціна за все становить 17 грн. Для впевнених користувачів пропонуємо фасований чай оолонг з женьшенем по 100 чи 200 г.
Якщо ви нині в Києві, запрошуємо до нас у чайну на Оболонському проспекті: тут можна спробувати справжній китайський чай женьшень, який ми відбираємо і замовляємо прямо з чайної фабрики у провінції Фуцзянь. Спробуйте жень шень улун і переконайтеся самі, як це смачно. Многая літа!