Хей Ча
- 100 шт.
- 1 шт.
- 10 шт.
- 100 шт.
4500 ₴3600 ₴
Максимально темний, загадковий і водночас стародавній Хей Ча – скарб китайських чайних плантацій. Його смак і корисні властивості вражають, а незвичайний аромат та особливі умови виготовлення ріднять напій із вином. Чи хотіли б дізнатися про нього більше?
У чому його секрет?
Хей Ча – це чай, ферментований на 100% і тому надзвичайно насичений і за відтінком, і за смаком. Він близький до сім'ї Шу Пуерів і при цьому індивідуальний, унікальний та має ще більший спектр смакових ноток. З'явився напій ще наприкінці 14-го століття. Як? Легенда свідчить: одного разу чайний урожай у повіті Аньхой провінції Ху Нань виявився настільки великим, що селяни просто не встигли обробити його вчасно. Чайне листя майбутнього Аньхуа
Аньхуа Хей Ча пожухло й почорніло, і щоб виручити за нього хоч якісь гроші, його дешево продали купцям. Ті, своєю чергою, запропонували зіпсований урожай прикордонним народам, назвавши його новим видом чаю. І, на диво, цей «новий чай» сподобався всім, хто спробував. Із тих давніх-давен сировина для нього стала якісною, а технологія виробництва постійно відточувалася. Сьогодні популярність 黑茶 не згасає, і є сім'ї, які виробляють чай Хей Ча вже понад 180 років. А отже – це той самий традиційний якісний чай, який таїть у собі давнину.
Чай Хей Ча: характер і смак
Унікальність виготовлення різних видів Хей Ча, терруарів його вирощування і, звичайно, смаки поціновувачів визначають тонкі відмінності чаїв із різних провінцій. Від походження залежить і ціна.
Здається, темно-медовий, або непроглядно-чорний, чай Хей Ча має бути міцним, терпким, танінним і досить гірким. Що ви відчуєте насправді, вирішивши купити Хей Ча вперше? Солодкість і м'якість, легку димно-мрійливу нотку та легкість пиття. Це стане приємним сюрпризом для кожного, хто дегустує чай Hei Cha вперше.
Який він на смак? Хей Ча варто купити, щоб оцінити його смак з олійними нотками горіхів (в основному мигдалю), насіння, сухофруктів, кори. Аромат чаю буяє деревними, торф'яними і навіть винними нотками.
Хей Ча: як заварювати?
Заварювання краще робити проливами, 2–4 г на мініатюрну 100-мілілітрову піалу. І тільки окропом: у воді нижчої температури цей чай зможе утримати найкращі відтінки і не відкриється вам повністю. Заварювати Хей Ча можна стільки разів, скільки він буде готовий дарувати аромат і колір настою..
Користь Хей Ча
Цей чай багатий на корисні мікроелементи і вітаміни, тож здатний не лише підняти настрій та бойовий дух, а й:
- Покращити роботу ШКТ: він допомагає впоратися з важкою їжею після застілля, активізує обмінні процеси, допомагає стрункішати.
- Зміцнити серце та нормалізувати роботу судин.
- Регулювати рівні цукру і холестерину.
- Активізувати мозкову діяльність: він тонізує, покращує працездатність і знижує нервову напруженість.
- Очистити організм від токсичних речовин та зняти похмілля.
- Підтримати імунітет завдяки унікальним бактерицидним та протизапальним властивостям.
Чай Хей Ча: унікальність виготовлення
Традиційне збирання, зав'ялення під сонцем і зминання продовжує особливий процес «во-дуй». Це вологе скиртування. При ньому сировина зсипається в купи, які обливають водою в контрольованих умовах фабрики. Робиться це для того, щоб у чайному листі розвинулися спеціальні грибкові ферменти, подібні до винних. Завдяки їм чай окислюється та бродить.
Щоб процеси відбувалися рівномірно, сировину регулярно перевертають і ворушать. Тривати це може від кількох днів до двох місяців. Потрібен такий етап для того, щоб зімітувати умови караванного перевезення, а кінцевий продукт був максимально збагачений вітамінами та амінокислотами. Далі чай Хей Ча сушать, пресують у формі цеглинок і циліндрів та упаковують.
Де спробувати?
У Києві якісний чай Хей Ча можна знайти й одразу ж спробувати в чаївні New Tea, а також придбати на місці або в інтернет-магазині, з відправкою в будь-яку точку України: собі та в подарунок (закохалися в чай самі – поділіться радістю з друзями 😊). А ціна унікальних представників цього чаю вас також порадує.