Зелений чай з жасмином

Зелений чай з жасмином
Цей жасминовий чай виготовлено з добірних чайних листочків, які кілька тижнів відлежу...
Чай і жасмин об'єдналися, щоб звести вас з розуму. Як Бонні і Клайд. Як кава і с...
«Найсмачніший жасминовий чай, – сказала Олеся, коли вперше спробувала «Нефритовий ста...
Чекаємо поставку
«Жасминове око Фенікса» (Молі Фен Янь) – найдорожчий жасминовий чай.
Чекаємо поставку
Чай-антистрес з Піднебесної. Його чудовий аромат збиває з ніг. Чайні равлики з пелюст...
Чекаємо поставку
Приємний аромат жасмину ширяє над буденністю днів. Усього одна чашка чаю здатна створ...
Немає в наявності
Отримай знижку +3% при замовленні від 1000 грн + безкоштовна доставка
Відкрито
Закрити
0 грн
Залишилося 1000 грн
1000+ грн
* Знижка не нараховується на акційні товари

Бівіс і Батхед, Курт Кобейн та Кортні Лав, Адам і Єва – ці імена ми звикли чути в парі. У чайному світі дует, який у всіх на слуху, – це китайський зелений чай з жасмином. Історія замовчує, хто вперше додумався заварити чайне листя з ароматними квітками, але це на 200% було геніальною ідеєю.

Зелений чай з жасмином: як створюється ідеальна пара

Король ароматів – так називають жасмин у Китаї. Ніжний вишуканий аромат білих квіток приваблює не тільки парфумерів, але й чайних майстрів. Зелений чай від компанії жасмину тільки виграє: настій солодшає, навіть цукор не потрібний. Аромат такий, що здається, що це не напій, а парфуми.

Звичайно, при можливостях сучасної хімічної індустрії простіше і дешевше ароматизувати чай синтетичними добавками. Але це варіант для дешевих чаїв, про які ми навіть говорити не будемо. Тільки натуральний жасминовий зелений чай дарує справжнє задоволення і чудесним чином діє на організм. Не дарма ж у Китаї цей напій прирівнюють до ліків.

У Китаї виготовляють два типи чаїв: з пелюстками жасмину і без квіток. У першому варіанті чайне листя сушать разом із жасмином. Застосовується технологія прискореної термообробки, такий напій зробити простіше, тому чай коштує дешевше.

Зелений жасминовий чай вищої категорії створюється по-іншому: квіти разом з листям піддають мінімальній ферментації, а потім залишають на 3–5 місяців сушитися. Коли заварка готова, пелюстки жасмину вручну вибирають з чаю: виходить ароматизований, але на 100% натуральний напій.

чай жасминовый
жасмин

Чай зелений з жасмином: лікування із задоволенням

Квіти жасмину збирають о 4–5 годині ранку, адже саме в цей час у пелюстках підвищується концентрація ефірних масел. Масло надає напою неповторного аромату, а ще виявляє розслаблювальну дію. Проте в зеленому чаї жасмин – не єдиний дорогоцінний компонент. У напої міститься більш як 400 корисних елементів, які зберігаються після обробки листя, адже ферментація становить усього 3–12%. Такий чай – не просто смачний напій, а еліксир здоров'я. 1-2 чашки на день – і поліпшення самопочуття гарантовано.

Як діє чай з пелюстками жасмину:

  • виводить токсини завдяки антиоксидантам, вміст яких є вищим, ніж у чорному чаї;
  • підвищує настрій, чай зелений з жасмином діє як природний антидепресант;
  • нормалізує обмін речовин, покращує травлення, тому чай рекомендується пити для схуднення;
  • зміцнює імунітет;
  • покращує роботу серця;
  • допомагає шкірі розгладитися, виглядати молодшою;
  • використовується для профілактики онкозахворювань;
  • зміцнює зубну емаль, захищає зуби від карієсу;
  • розслабляє, допомагає при розладах сну.

Зелений чай з жасмином – це біотаблетка з мультидією: і зуби збереже здоровими, і настрій підніме. У багатомільйонному Києві з катастрофічною загазованістю цей напій – просто must have, адже завдяки регулярному його вживанню токсини не затримуються в організмі, а виводяться максимально швидко.

Приємне чаювання: як приготувати жасминовий чай

Щоб створити чайний шедевр, потрібно виконати всього 3 дії.

Перша: знайти якісний зелений чай з жасмином, купити такий можна у нас в інтернет-магазині New Tea.

Друга: правильно заварити. Порцію заварки – 3–5 г – залити 200–250 мл води, нагрітої до 80–85°С. Водопровідна вода не годиться, потрібна вода з джерела або в пляшках. Почекати пару секунд і злити воду. Залити заварку знову. Дати настоятися протягом 1–2 хвилин. Після цього настій одразу наливають у чашки.

Третя: власне, чаювання. Правильний жасминовий чай є прозорим, смарагдово-жовтого кольору, без каламуті. Смак солодкуватий, без гірчинки. Про аромат жасмину говорити не будемо: цей запах – один на мільйон, упізнається миттєво.

Насолодившись чашкою чаю, процедуру можна повторювати знову і знову: зелений чай заварюється 3-4 рази. Смачного та ароматного чаювання!

Забудьте все, що знали про китайский чай
 
Насправді ви ніколи не були з ним знайомі по-справжньому
Ми навчимо вас правильно зберігати, заварювати і пити найкращі чаї у світі.

Так, як це відбувається під час традиційної чайної церемонії, тільки…

у 10 разів зручніше та у 20 разів швидше

Что мы делаем не так как другие
  •  
    Особисто обираємо чай у Китаї
  •  
    Заварюємо по технології чайної церемонії
  •  
    Зберігаємо чай як потрібно, зелений – заморожуємо
  •  
    Пригощаємо феєричними десертами
  •  
    Доставляємо по Києву електровелосипедом
  •  
    Запрошуємо спробувати все в чайній на Мінській