Чай брови старця (шоу мей)

Чай брови старця (шоу мей)
Цей білий чай Олеся вирвала з чіпких рук головного контрабандиста Фуцзяну. В нерівн...
Великі дерева (Да Шу) - це чайні дерева віком від 80 до 150 років. Зазвичай вони рост...
Ніколи такого не було – і ось! Білий чай у точі (по-нашому – у гнізді) – це рідкість....
Ви куштували білий чай? Якщо ні, почніть таке знайомство з Шоу Мей. Це ідеальний варі...
Як ви вже знаєте - у нас найкращий білий чай в Україні. І це не тільки тому, що ми та...
Чекаємо поставку
Отримай знижку +3% при замовленні 3-х різних товарів
Відкрито
Закрити
Залишилося ще 3 товара
* Знижка не нараховується на акційні товари
Ви тільки погляньте на цього апетитного красеня! У ньому проглядається структура кожн...
Чекаємо поставку
Перед вами чарівний млинець білого чаю 6-річної ферментації. Олдскульний красень, оди...
Немає в наявності

Яка несподівана назва для напою – «Брови Старця». Однак для китайців у цьому немає нічого дивного. Різновид білих чаїв отримав свою назву завдяки формі та виду чаїнок – це довгі, тонкі чайні листочки і тіпси, вигнуті у формі півмісяця і вкриті білим ворсом. Та й у самому чаї є щось від мудреця: смак збалансований, стриманий, без яскравих специфічних відтінків. Шоу Мей можна пити щодня: не приїдається і для здоров'я корисний.

Чай Шоу Мей: народжений у Фуцзяні

«Брови Старця» – класика чаїв, входить до трійки найвідоміших білих сортів разом із «Срібними Голками» і «Білою Півонією». Батьківщина напою – чайна провінція Фуцзянь. Тут, на високогір'ї, урожай досі збирають вручну, адже тільки так вдається зберегти довгі тіпси і чайне листя цілими. Із середини весни до середини літа – період для збирання врожаю.

Технологія виготовлення передбачає мінімальне втручання людини: працює тільки природа. Зірвані листочки і тіпси підв’ялюють і сушать на відкритому повітрі. Чаю влаштовують SPA-процедури: то виносять на сонце, то прибирають у тінь. Листя природним чином ферментуються, але окислення досягає лише 5–7%. У результаті такої делікатної обробки чай Брови Старця зберігає максимум корисних елементів.

Цілющий Шоу Мей

У Китаї білий чай здавна називають ліками від ста хвороб. Жителі Піднебесної давно підмітили, що цей напій благотворно впливає на організм. Сучасні вчені вивчили склад чаю і прийшли до висновку, що китайські лікарі мали рацію.

Чим корисний чай Шоу Мей:

  • сприяє омолодженню організму за рахунок регенерації клітин;
  • нормалізує вміст холестерину;
  • стимулює роботу кишечника;
  • бореться з вільними радикалами;
  • захищає зуби від карієсу;
  • зміцнює імунітет.

А ще він просто дарує гарний настрій, допомагає розслабитись і відпочити наодинці або в душевній компанії.

У передчутті чаювання: смак, аромат і колір чаю

Знайомство з чаєм Брови Старця є приємним на всіх етапах. Перше враження складається ще до того, як з'явиться бажання купити цей сорт: висушені листочки акуратні, без ламаних країв і пилу. Допускається тільки наявність невеликої кількості черешків. Фасування розсипом або в точі (гніздах).

Коли заварка з'єднується з водою, чайне листя віддає настою свій чудовий смак і розкриває аромат. Свіжозаварений чай пахне листям і луговою травою, а в смаку відчуваються солодкуваті медово-яблучні нотки. Це гідний представник білих чаїв, делікатний напій. Шоу Мей – як леді, яка одягнена не в зухвало-кричущий наряд, а в елегантну сукню, легку та вишукану.

як заварювати білий чай
білий чай шоу мей

Шоу Мей: секрети заварювання

У чаї «Брови Старця» поєднуються Китай і Україна. Батьківщина цього напою знаходиться за тисячі кілометрів від нашої країни, проте спробувати оригінальний Шоу Мей ви можете в нашій київській чайній. Інший варіант – купити і заварити чай вдома. Запевняємо, нічого складного в цьому немає. Потрібно тільки враховувати деякі моменти, інакше смак чаю не розкриється повністю.

Як правильно приготувати білий чай:

  1. Покласти у фарфоровий або скляний чайничок порцію заварки: 5–7 грамів на 200 мілілітрів води.
  2. Налити до заварника м'яку воду, нагріту до 75°С.
  3. Злити воду і залити знову.
  4. Витримати 15–20 секунд і розлити в чашки.
  5. Чай заварюється 2–4 рази: кожний новий протік настоюється на 15–30 секунд довше.

Чай Брови Старця, як і інші слабоферментовані сорти, рекомендується зберігати до наступного врожаю, тобто рік, хоча самі жителі провінції Фуцзянь уважають, що з роками смакові якості напою тільки поліпшуються. Найкращий варіант зберігання білого чаю – герметична ємність і температура до 10°С. У будинку таке місце – холодильник.

Не терпиться спробувати справжній Шоу Мей? Київ, звичайно, не Фучжоу, але знайти оригінальний напій можна і в Україні. Загляньте до нас в чайну-магазин New Tea на Мінській або замовте на сайті.

Ми вибираємо і привозимо чай «Брови Старця» прямо з чайних фабрик у Фуцзяні. Зберігаємо чаї правильно, і ціна вас приємно здивує. Сьогодні найкращий день для знайомства з чудовим чаєм!

Забудьте все, що знали про китайский чай
 
Насправді ви ніколи не були з ним знайомі по-справжньому
Ми навчимо вас правильно зберігати, заварювати і пити найкращі чаї у світі.

Так, як це відбувається під час традиційної чайної церемонії, тільки…

у 10 разів зручніше та у 20 разів швидше

Что мы делаем не так как другие
  •  
    Особисто обираємо чай у Китаї
  •  
    Заварюємо по технології чайної церемонії
  •  
    Зберігаємо чай як потрібно, зелений – заморожуємо
  •  
    Пригощаємо феєричними десертами
  •  
    Доставляємо по Києву електровелосипедом
  •  
    Запрошуємо спробувати все в чайній на Мінській