Молочний улун

Сортировать
Сортировать
Отримай знижку +3% при замовленні від 1 000 грн
Відкрито
Закрити
0 грн
Залишилося 1000 грн
1 000 + грн
* Знижка не нараховується на акційні товари

Чай-блокбастер, який так подобається молоді

Молочний улун – модний тренд у чайній індустрії. Він є в меню будь-якого шанованого ресторану, в чайній карті кожного кафе і навіть на прилавках звичайного супермаркету.

Але навряд чи всі знають, як виробляють китайський молочний улун і чи є в ньому молоко. Спробуємо розвінчати популярний міф.

Молочний улун без молока

Китайський зелений чай молочний улун – це не один сорт, а ціла група слабо- і середньоферментованих чаїв напівсферичного скручування. Зазвичай такі чаї мають у назві словосполучення «Най Сян», що в перекладі українською означає «молочний аромат».

Фішка цих улунів у тому, що їх ароматизують штучними молочними і подібними (карамелевими, вершковими) ароматизаторами. При цьому якість і смак напою залежать від чаю-основи, ароматизатора, який використовують, і його кількості.Фішка цих улунів у тому, що їх ароматизують штучними молочними і подібними (карамелевими, вершковими) ароматизаторами. При цьому якість і смак напою залежать від чаю-основи, ароматизатора, який використовують, і його кількості.

Молочний улун

Це Дуся і Муся, корівки з Карпат. Вони дають найсмачніше і найнатуральніше молочко у світі

Цзінь Сюань – прототип ароматизованого улуну

Вважається, що зелений молочний чай улун – «нащадок» неароматизованого улуну. Його виробляють із листя особливого виду чайних кущів – Цзінь Сюань. У натуральному ароматі цього чаю присутні молочні нотки, але вони звучать дуже ненав'язливо, ледь помітно.

Знавці точно оцінять таку властивість чаю, але для мас-маркету він не годиться – не вистачає сталості смаку. До того ж виробництво ароматизованого молочного улуну обходиться набагато дешевше. Тому молочний оолонг (європейський варіант вимови китайського слова «улун») – це спокуслива альтернатива дорогому сортовому чаю.

Чайне листя елітних сортів при виготовленні вимочують у молочній сироватці. Навіть у сухому вигляді листя є промасленим, жирним, а молочний улун з молоком дивує ніжним присмаком вершкового морозива. До улунів нижчого класу додають штучні ароматизатори. Виходить карамельний чай молочний оолонг: ціна його є більш демократичною, а обсяги виробництва промисловими.

Практично весь молочний улун на ринку – це ароматизований чай. Порівняно з пуерами або класичними улунами, які відомі вже сотні років, зелений чай молочний оолонг – новачок, що з'явився всього 40 років тому. Виробляють його в китайській провінції Фуцзянь, причому тільки на експорт. Самі китайці не оцінили модифікацію класичного сорту Цзінь Сюань. Вони залишаються прихильниками класичних сортів, тому купити чай молочний оолонг простіше за межами Китаю, ніж на батьківщині цього напою, – наприклад, в Україні.

Як роблять молочний улун

Чай молочний улун: 5 фактів, які вам треба знати

  1. Технологія виробництва є простою. Зелений улун чай просочують спеціальним ароматним розчином, після чого дають йому висохнути.
  2. Ароматизаторів є багато. Вони різняться нотками в ароматі (карамелі, ірису, молока, вершків, шоколаду) та інтенсивністю. Тому не дивуйтесь, якщо два молочних улуни звучатимуть по-різному.
  3. Від якості основи залежить якість чаю. Ароматизується не тільки добірний китайський молочний чай, а й низькосортна сировина. Визначити якість заварки просто – за «поведінкою» чаїнок у гарячій воді. В хорошому чаї листя цільне, а в поганому – поламане. Скручені сухі кульки є однаковими за розміром, при заварюванні листя розкривається і збільшується у 2–3 рази. Це правильний молочний оолонг: ціна є вищою, зате якість і смак кращими.
  4. Молочний улун (Китай) – не єдиний чай, який ароматизують вершковими добавками. Дуже смачними виходять молочні зелені чаї та деякі пуери. Але завдяки вдалому збігу обставин і спритному маркетингу саме чай улун з молочним ароматом став улюбленцем мільйонів чаєманів.
  5. Секрет популярності полягає у смаку. Улун – молочний чай, він просочений ароматизатором, тому багатший за смаковими відтінками та обертонами. Саме завдяки цьому китайський чай молочний оолонг посідає таке саме місце в чайній культурі, як шампанське у французькому виноробстві.

Молочний улун – напій із користю

Наявність вершкових добавок не впливає на корисні властивості чаю. Зелений чай молочний улун виробляють зі слабоферментованого листя, тому в ньому зберігається максимум цінних елементів: вітаміни, мінерали, ефірні масла, амінокислоти – усього понад 400 компонентів. У цьому зв'язку замість комплексу вітамінів у пігулках краще молочний оолонг купити: буде корисно і дуже смачно.

Цікаво знати

За вмістом антиоксидантів чай улун з молоком у два рази перевершує чорний чай. Чашка чаю після ситного обіду із жирними стравами звільнить від тяжкості у шлунку. Антиоксиданти виводять шлаки з організму. Тому тим, хто бажає схуднути, радимо: пийте молочний улун, ціна пристрасті до цього напою – пара скинутих кілограмів.

Молочний улун: користь та шкідливісь

Як виглядає якісний молочний улун

Як заварювати і зберігати

Заварювати молочний улун потрібно так само, як і всі інші улуни: водою з температурою 85°C і швидкими проливами. Настоювати кожну заварку потрібно 10–15 секунд. Найкраще для приготування цього чаю підходить будь-який з нашої колекції ізіпот. Молочний оолонг – чай слабоферментований, однак заварюється як чорні сорти, до 20 разів. Ніжний смак напою «переливається», його відтінки змінюються з кожним новим проливом.

Додаткову естетичну насолоду можна отримати, якщо заварити чай мілк оолонг у скляному чайничку або заварнику із прозорим інфузером. Ви побачите, як розпускаються бірюзові кульки і перетворюють просту воду на фантастично смачний і ароматний чай. Це додаткове естетичне задоволення для справжнього гурме.

Правильно заварений китайський чай молочний улун дає прозорий настій жовтого відтінку і фантастичний аромат із нотками молока та солодкої карамелі. Може, тому чай молочний улун так подобається всім, хто любить солодке.

Може, тому чай молочний улун так подобається всім, хто любить солодке.

Кіт не може зрозуміти – де молоко в улуні цьому?

Зелений чай молочний оолонг – це світлий улун. Як і для зелених чаїв, свіжість світлого улуну – критичний показник. Тому зберігається молочний оолонг у морозилці при температурі -18°С. Упаковка є герметичною, найкраще підійде вакуумний пакет.

Чому і за якою ціною варто купити молочний оолонг

Сьогодні молочний улун купити в Києві не становить проблеми. Модний напій продається всюди: на ринку і в магазинах. Проте аромат і смак чаю «ноунейм» можуть сильно і неприємно здивувати. Тому, щоб не розчаруватися, рекомендуємо молочний улун замовити на пробу на нашому сайті, адже починати знайомство потрібно з хорошого чаю.

Чай, молоко + улун, працює так: улун дає глибину і чайну насиченість смаку, а молоко – аромат, який починає працювати, коли ви тільки підносите чашку до рота. Якщо просто додати до улуну кілька столових ложок молока, то це не буде тим самим. Незбиране молоко дає не тільки аромат, а й смак, що повністю змінює чай. Молоко додає щільності й трохи кислить. А молочний аромат без молока не спотворює смак чаю. Вже тільки тому варто молочний олонг купити і спробувати.

Чай, молоко та улун, – безпрограшна композиція. Чай із молочним смаком, але без молока, вас приємно здивує, і, можливо, ви, як і ми колись, поповните ряди чайних гурманів, які в захваті від молочного улуну.

У нас є різний чай молочний оолонг, ціна залежить від категорії чайного листя. Демократичний за ціною, м'який і приємний на смак класичний мілк оолонг пропонуємо за 130 грн за 50 г. Для розкішного чаювання підійде королівський чай молочний улун: ціна становить 550 грн за 50 г. У будь-якому випадку це буде справжній чай китайський молочний улун, який ми відбираємо і замовляємо на мануфактурах у провінції Фуцзянь.

До речі, можна купити чай молочний улун і відразу ж продегустувати, якщо ви знаходитесь у столиці (Київ). Наша затишна чайна New Tea розташована на Оболонському проспекті. На вибір пропонуються не тільки чай бірюзовий молочний оолонг, а й десятки сортів смачного листового чаю з Китаю, Індії, Цейлону. Так що чекаємо в гості.

Забудьте все, що знали про китайский чай
 
Насправді ви ніколи не були з ним знайомі по-справжньому
Ми навчимо вас правильно зберігати, заварювати і пити найкращі чаї у світі.

Так, як це відбувається під час традиційної чайної церемонії, тільки…

у 10 разів зручніше та у 20 разів швидше

Что мы делаем не так как другие
  •  
    Особисто обираємо чай у Китаї
  •  
    Заварюємо по технології чайної церемонії
  •  
    Зберігаємо чай як потрібно, зелений – заморожуємо
  •  
    Пригощаємо феєричними десертами
  •  
    Доставляємо по Києву електровелосипедом
  •  
    Запрошуємо спробувати все в чайній на Мінській