Молочний улун

Молочний улун
Насправді молочний улун не має нічого спільного з молоком. Такий смак досягається шля...
На свіжий молочний улун чекають багато клієнтів. Цей чай обожнюють усі дівчата за йог...
Король серед молочних улунів. Еталонна сировина відібрана вручну мовчазними фермерами...
Чекаємо поставку
Отримай знижку +3% при замовленні 3-х товарів
Відкрито
Закрити
Залишилося ще 3 товара

Чай-блокбастер, який так подобається молоді

Молочний улун – модний тренд у чайній індустрії. Він є в меню будь-якого шанованого ресторану, в чайній карті кожного кафе і навіть на прилавках звичайного супермаркету.

Але чи всі знають, як виробляють цей чай і чи є в ньому молоко. Спробуємо розвінчати популярний міф.

Молока в улуні немає

Молочним улуном називають не один сорт чаю, а цілу групу слабо- і середньоферментованих чаїв напівсферичного скручування. Зазвичай такі чаї мають у назві словосполучення Най Сян, що в перекладі українською означає «молочний аромат».

Фішка цих улунів у тому, що їх ароматизують штучними молочними і подібними (карамелевими, вершковими) ароматизаторами. При цьому якість і смак напою залежать від чаю-основи, ароматизатора, який використовують, і його кількості.Фішка цих улунів у тому, що їх ароматизують штучними молочними і подібними (карамелевими, вершковими) ароматизаторами. При цьому якість і смак напою залежать від чаю-основи, ароматизатора, який використовують, і його кількості.

Молочний улун

Це Дуся і Муся, корівки з Карпат. Вони дають найсмачніше і найнатуральніше молочко у світі

Цзінь Сюань – прототип ароматизованого улуну

Прототипом молочних улунів прийнято вважати неароматизований улун. Його виробляють з листя чайного куща Цзінь Сюань. У природному ароматі цього чаю присутні молочні нотки, але вони звучать слабко і нестабільно.

Знавці точно оцінять таку властивість чаю, але для мас-маркету він не годиться – не вистачає сталості смаку. До того ж виробництво ароматизованого молочного улуну обходиться набагато дешевше. Тому молочний оолонг (європейський варіант вимови китайського слова «улун») – це спокуслива альтернатива дорогому сортовому чаю.

Практично весь молочний улун на ринку – це ароматизований чай. Роблять його в Китаї у провінції Фуцзянь, причому тільки на експорт. Місцеві жителі не оцінили модифікацію класичного сорту Цзінь Сюань. Вони залишаються прихильниками класичних сортів.

Як роблять молочний улун

Чай молочний улун: 5 фактів, які вам треба знати

  1. Технологія виробництва проста. Улун поливають з пульверизатора спеціальним ароматним розчином, після чого дають йому висохнути.
  2. Ароматизаторів багато. Вони різняться нотками в ароматі (карамель, ірис, молоко, вершки, шоколад) та інтенсивністю. Тому не дивуйтесь, якщо два молочних улуни звучатимуть по-різному.
  3. Від якості основи залежить якість чаю. Ароматизується не тільки добірний улун, а й низькосортна сировина. Визначити якість основи-чаю просто – по цілісності розварених чаїнок. У хорошому чаї листя цільні, а в поганому – поламані.
  4. Улун – не єдиний чай, який підходить для молочної ароматизації. Дуже смачними виходять молочні зелені чаї та деякі пуери. Але завдяки вдалому збігу обставин і спритному маркетингу саме улун став улюбленцем мільйонів чаєлюбів.
  5. Секрет популярності полягає у смаку. Улун, просочений молочним ароматизатором, багатший смаковими відтінками та обертонами. Саме тому займає таке саме місце в чайній культурі, як Сангрія в іспанському виноробстві.
Молочний улун: користь та шкідливісь

Як виглядає якісний молочний улун

Як заварювати

Заварювати молочний улун потрібно, як і всі інші улуни: водою з температурою 85°C і швидкими протоками. Настоювати кожну заварку потрібно 10–15 секунд. Найкраще для приготування цього чаю підходить ізіпот Samo Doyo, будь-який з нашої колекції.

Правильно заварений чай дає прозорий настій жовтого відтінку і фантастичний аромат з нотками молока та солодкої карамелі. Можливо, саме тому молочний улун так подобається дівчатам.

Спробувати цей чай однозначно варто. Хоча б для того, щоб бути «в темі». Адже вся просунута молодь із задоволенням п'є смачний і ароматний молочний улун. Це напій ХХІ століття.

Забудьте все, що знали про китайский чай
 
Насправді ви ніколи не були з ним знайомі по-справжньому
Ми навчимо вас правильно зберігати, заварювати і пити найкращі чаї у світі.

Так, як це відбувається під час традиційної чайної церемонії, тільки…

у 10 разів зручніше та у 20 разів швидше

Что мы делаем не так как другие
  •  
    Особисто обираємо чай у Китаї
  •  
    Заварюємо по технології чайної церемонії
  •  
    Зберігаємо чай як потрібно, зелений – заморожуємо
  •  
    Пригощаємо феєричними десертами
  •  
    Доставляємо по Києву електровелосипедом
  •  
    Запрошуємо спробувати все в чайній на Мінській