Чай лун цзин

Чай лун цзин
Лунцзин - це класика. Це король зелених чаїв. Це найвідоміший зелений чай Китаю. Мабу...
Найкращий Лунцзин, який ми змогли знайти в Китаї. Лу Юй і Шень Нун заплачуть від зазд...
Друзі, знайомтеся – це наш новий чай, національна гордість Китаю. Тільки з'явивс...
Лунцзину, королю зелених чаїв, Сходу мало. Він прижився на Заході, Півдні, Півночі. С...
Коли я чую, як хтось говорить, що пробував Лун Цзин, мені завжди хочеться запитати -...
Чекаємо поставку
Отримай знижку +3% при замовленні 3-х різних товарів
Відкрито
Закрити
Залишилося ще 3 товара
* Знижка не нараховується на акційні товари

З 900 сортів китайського чаю статус Gong Cha – «імператорський напій» – присвоєно лише одиницям. Чай Лунцзин удостоївся цього почесного титулу ще 400 років тому в епоху правління династії Цин.

Імператор Хун Лі спробував цей чай і був вражений смаком напою настільки, що тут же надав кущам, з яких збирали листя для чаю, статус імператорських. До речі, китайці зберегли материнські кущі у провінції Чжецзян і в наші дні роблять чай з приголомшливим смаком, який колись полонив правителя.

Колодязь дракона: як пов'язані чай і казкова рептилія

Переклад назви Лунцзин – Колодязь дракона. Здавалося б, де чай, а де дракони. Проте китайці не бачать у назві нічого дивного: Піднебесна – батьківщина чаю, а дракон – один з ключових персонажів китайської міфології.

Походження напою оповите легендами, ми нарахували щонайменше п'ять історій. Одна з найпопулярніших: «Давним-давно мудрець викопав криницю, в якій оселився дракон. Через деякий час мудрець верхи на драконі злетів до небес, а жителям села Лунцзин залишився колодязь із чарівною водою, якою заварювали чай».

Прагматики пояснюють історії про лунцзинського дракона оптичною ілюзією: вранці над колодязем підіймався густий пар, який місцеві селяни сприймали за дракона. Інші стверджують, що сухе чайне листя формою нагадує довге зігнуте тіло дракона, а чаїнки кружляють у воді так, немов це дракон, що літає в небі.

Лунцзин – чайна еліта

Лунцзин – чай, який відносять до зелених сортів. Урожай збирають навесні на сонячних схилах плантацій у провінції Чжецзян. За якістю продукт поділяють на 6 класів. Для виготовлення напою екстра-класу використовується листя, зібране вручну: з гілки обривають тільки бруньку і два верхніх листочки.

Щоб отримати 1 кг чаю, збирачам потрібно обірвати 100 000 гілочок. Це елітний чай Лунцзин, ціна на нього найвища. Напій, виготовлений з материнських кущів на плантації біля озера Сі Ху, продається на закритих чайних аукціонах. Для чаю 1–5-го класу використовуються вже розкрите чайне листя, яке відрізняється зрілістю та довжиною.

лунцзин
чай колодязь дракона

Чай Лунцзин: божественний смак, реальна користь

Незалежно від класу напою, Колодязь дракона привертає до себе увагу характерним смаком і особливим ароматом. Проте впізнати цей сорт можна ще до дегустації, з вигляду заварки.

Як визначити Лун цзин:

  • Чайне листя: рівне, одного розміру, витягнуте, а не скручене в кульки, без обламаних країв. Текстура масляниста, листочки зелені й блискучі.
  • Сертифікат справжності: підтверджує, що чай зібрано у провінції Чжецзян. Якщо Лу цзин екстра – в упаковці, шукайте сріблясту наклейку з номером партії. За номером можна «пробити» товар на сайті чайної компанії-виробника.
  • Колір завареного чаю: від ніжно-зеленого до жовто-бурштинового. Настій прозорий, без каламутності.
  • Аромат напою: свіжий, ніжний, весняний.
  • Смакові якості: з першого ковтка відчуваються солодкість і одночасно терпкість, але без гіркуватості.
  • Особлива прикмета: «поведінка» чаїнок у заварнику. Листочки не тонуть, а плавають, ніби літають у воді, як дракон у небі.

Чай Колодязь дракона не просто дарує насолоду смаком: чайне листя зберігає масу корисних речовин, які благотворно діють на організм. Напій тонізує та освіжає, очищує організм від шлаків, зміцнює імунітет. Якщо пити цей зелений чай регулярно, шкіра розгладжується, виглядає молодою, артеріальний тиск приходить у норму.

Ну що, готові бронювати авіаквитки Київ – Пекін, щоб відправитися на пошуки «Колодязя дракона»? Не поспішайте, адже справжній Луцзин купити можна і вдома: ми привезли імператорський чай до Києва. Більш того, цей напій уже перед вами – на сайті New Tea. Залишається тільки обрати, який вид спробуєте першим: імператорський чи суперлюкс, а може, чай з екзотичним османтусом.

Визначайтеся, пробуйте, а спустившись із небес після чаювання, не забудьте покласти заварку в морозильник, адже цей чай зберігається при температурі –18°С.

Забудьте все, що знали про китайский чай
 
Насправді ви ніколи не були з ним знайомі по-справжньому
Ми навчимо вас правильно зберігати, заварювати і пити найкращі чаї у світі.

Так, як це відбувається під час традиційної чайної церемонії, тільки…

у 10 разів зручніше та у 20 разів швидше

Что мы делаем не так как другие
  •  
    Особисто обираємо чай у Китаї
  •  
    Заварюємо по технології чайної церемонії
  •  
    Зберігаємо чай як потрібно, зелений – заморожуємо
  •  
    Пригощаємо феєричними десертами
  •  
    Доставляємо по Києву електровелосипедом
  •  
    Запрошуємо спробувати все в чайній на Мінській