Імбирний чай: зимова пряність в улюбленому напої

02.10.18
4897
Категорії
Нечайний чай
Мітки
#Секрети чаємана
Чай з імбирем

«Біле коріння», «Золотий воїн», «Корінь життя», або просто імбир, – у пошані на Сході настільки, що навіть у Корані згадується ця райська пряність.

Таке ставлення до рослини не випадкове: імбир запам’ятовується оригінальним смаком і благотворною дією на організм. Пекучу пряність додають до м’ясних страв та випічки, маринують і подають разом із суші. Смакує імбир і в напоях: чашка пряного чаю зігріє у мороз, захистить від застуди та збадьорить.

image-decor-triangle
image-decor-circle
Користь зимового чаю
Сучасні вчені довели, що давні лікарі не помилялися: в імбирі містяться корисні елементи, що здатні покращити самопочуття та захистити від хвороб.

Напій з історією

Імбир – ровесник чаю, адже відомий людству вже 5000 років. Батьківщиною пряності вважається Індія, рослину із золотавим корінням вирощували в північних гірських провінціях. Сьогодні головні постачальники пряності – країни Південної Азії та Західної Африки, Індонезія, Китай. До речі, чай родом з Китаю, тому два цих продукти зустрілися не випадково. У Піднебесній імбирний чай називали «вогнем життя», що розігріває кров і наповнює тіло енергією.

Кущ імбиру
Квітучий кущ імбиру

До складу свіжого кореня входять:

  • вітаміни А, В і С;
  • ефірні масла (до 3%);
  • амінокислоти
  • макро- та мікроелементи: залізо, цинк, натрій, калій;
  • гінгерол – компонент, якому імбир завдячує пекучим смаком; а ще ця речовина діє на зразок аспірину, розріджує кров і знижує рівень холестерину.

Який ефект дає імбирний чай:

  • очищує організм від шлаків;
  • покращує обмін речовин і допомагає схуднути;
  • зігріває та бадьорить;
  • зміцнює імунітет;
  • діє як болезаспокійливий та антисептичний засіб;
  • покращує чоловічу силу;
  • знижує метеоризм;
  • рятує від нудоти: є актуальним для тих, хто захитується в дорозі;
  • зміцнює пам’ять, підвищує концентрацію уваги.

Звичайно, так діє не чай у пакетиках або штучно ароматизований напій, а лише натуральний імбир, який заварюють разом з чайним листям.

Але пекучий чай можна пити не всім. Протипоказання до вживання імбиру: виразка шлунку, погане згортання крові, камені в жовчному міхурі, алергія на пряність.

Чаї з імбирем
Зелений імбир
50 г
  • 7 г
  • 25 г
  • 50 г
  • 100 г + 5 г
  • 200 г + 10 г
180 ₴
Зелений чай Імбирна Малина
50 г
  • 7 г
  • 25 г
  • 50 г
  • 100 г + 5 г
  • 200 г + 10 г
120 ₴
Сушений імбир
50 г
  • 7 г
  • 25 г
  • 50 г
  • 100 г + 5 г
  • 200 г + 10 г
190 ₴

Рецепт приготування чаю з імбиром

Імбир – унікальна рослина, яка зберігає корисні та смакові якості навіть після заморожування. Тому для заварювання напою підійде свіжий, заморожений або висушений корінь імбиру.

Імбир при застуді
Гарячий імбирний чай допоможе врятуватись від застуди. І котик під бочком :-)
Холодний імбирний чай
А холодний – відновити сили в спекотний день

Як правильно зробити чай:

  1. Вимити корінь імбиру, відрізати 2 см і натерти на тертці або нарізати тонкими слайсами. Порція: 2 чайні ложки тертого продукту на чайник.
  2. Помістити пряність у заварник, додати чайну ложку зеленого або чорного листового чаю.
  3. Залити водою, нагрітою до 60°С.
  4. Настоювати 2–5 хвилин. Якщо перетримати, напій буде занадто пекучим і гірким.
  5. Налити чай у чашку. Для солодкості до напою, який трішки охолов, можна додати ложку меду.

Імбирний чай – «вогонь життя», що зігріє в холоднечу і збадьорить зранку!

Ще по темі
Китайська чайна церемонія
Яке приладдя потрібне для чайної церемонії, і як саме вона проводиться? Чи є відмінності в сучасній церемонії в Піднебесній та Європі? Про все це ви дізнаєтеся просто зараз, познайомившись із коротким, але докладним описом кожного етапу.
Китайська чайна церемонія
«Великий Червоний Халат» і Уішанські улуни: чаї, за якими полюють гурмани
У 2002 році на аукціоні в провінції Фуцзянь трапилося щось неймовірне. Китайський ресторан купив 7 лянів (350 грамів) чаю за шокуючі 120 тисяч доларів. Це був Да Хун Пао – «Великий Червоний Халат» – з найперших, материнських кущів.
«Великий Червоний Халат» і Уішанські улуни: чаї, за якими полюють гурмани
Що таке ізіпот (тіпот)?
Виявляється, і досі не всі знають, що таке ізіпот і як ним користуватись. Шок і сенсація! Як же ви отримуєте чайну насолоду від карантину, друзі? Це ж така гастрономічна приємність – пити якісний, правильно заварений китайський чайок у себе на балконі… Кайф же!
Що таке ізіпот (тіпот)?
Смачна компанія: які продукти подають до чаю
Чай – улюблений напій мільйонів і другий за популярністю у світі після води. Чай п'ють тисячі років, і за цей час у різних народів склалися певні звички та навіть традиції чаювання. З чим п'ють чай? У чистому вигляді або ж додають молоко, цукор і навіть спеції – у кожного народу своя відповідь на це запитання.
Смачна компанія: які продукти подають до чаю
Чай з молоком: цікаві чайні традиції
Лимон або мед – звичне і смачне доповнення до чаю, так п'ють цей напій у нас. Жителі Туманного Альбіону вважають за краще додавати в чай ​​молоко. Ми розповімо, звідки взялась така звичка і як пити чай з молоком, щоб отримати від чаювання максимум задоволення та користі.
Чай з молоком
Пийте на здоров'я: як довго зберігається заварений чай
Чай – найпопулярніший напій у світі після води, його п'ють на всіх континентах. Здавалося б, вживання знайомого кожному українцеві напою не викликає питань. Але, судячи за зверненнями наших клієнтів, це не так. Часто запитують: скільки можна зберігати заварений чай? Давайте розбиратися.
як довго зберігається заварений чай
Як зберегти душу листового чаю: правила зберігання
Дістати в чайну колекцію млинець пуеру 30-річної витримки – справжня удача. Однак пресоване листя, що «дозрівало» десятки років, легко зіпсувати вже після покупки.
правила зберігання листового чаю
Чай для бані: не грішно і вдосталь
«Як заново народився» – так часто говорять, коли виходять з парилки. Емпіричним шляхом десятків поколінь наших предків перевірено, що приємний і корисний ефект після лазні зростає в рази, якщо в парній пити трав'яний чай.
Чай для бані