Крупнолистий зелений чай

image-nature
image-nature
У чашці крупнолистого зеленого чаю вітамінів і корисних речовин більше, ніж в одній морквині. А все тому, що у зрілих чайних листках є багато катехінів, каротиноїдів і мінералів. Це сильний антиоксидант. Саме тому зелений чай за останні 10 років став об'єктом досліджень у наукових і медичних центрах.
Але це ще не все. Кофеїн, якого в зеленому чаї багато, прискорює обмін речовин, що сприяє схудненню. Цікаво те, що слабозаварений зелений чай бадьорить, а сильнозаварений – заспокоює. Контролювати міцність заварки вам допоможе чайник с кнопкою. Приємного чаювання!

Все, що треба знати про зелений крупнолистий чай

  • Заварюється довше, ніж дрібнолистий чай.
  • Має більш насичений аромат.
  • Зроблений із цільних листків, тому вважається елітною сировиною.
  • Не можна заварювати окропом, інакше він не принесе користі.
  • Для ефективного впливу на організм рекомендуємо пити дві чашки зеленого чаю на день.
  • Чудово очищує організм від шлаків і токсинів.
  • Дослідження британських вчених доводять, що зелений чай допомагає схуднути, якщо його правильно заварювати і пити.
  • Для заварки вистачає кілька листочків (5–7 г).
  • Зберігати його потрібно при температурі -18°C (у морозильній камері).

Якщо хочете отримати максимум користі від зеленого чаю, дотримуйтеся трьох правил: правильно зберігайте, правильно заварюйте і правильно подавайте напій.

P. S. Пийте зелений чай не поспішаючи. І краще без цукру. Так ви зможете насолодитися благородним смаком і багатим післясмаком напою.