Шу Пуер

Шу пуер (темний)
Колекційний млинець. Цзоу (Дзоу) Бін Лян був технічним директором фабрики Tae Tea. Са...
Цей рецепт був створений спеціально для Гонконгу на замовлення компанії "Нань Тя...
Цеглинка 7562 випускається з 1975 року. У 2010 році поряд з цифровим кодом з'яви...
Отримай знижку +3% при замовленні 3-х товарів
Відкрито
Закрити
Залишилося ще 3 товара
Пу Ер "Ультра-Преміум" класу. До 2005 роки його не пресували в млинці, а пр...
Один з найдорожчих рецептів від Тае Теа. Глибокий смак горіхів і шоколаду, чорнющий н...
Унікальна в своєму роді цеглинка. Вона спресована не з розсипного Пу Ера (як всі інші...
Гу Шу - означає "старі дерева". Ці дерева найбільш близькі до того самого п...
Зірка Менхая - один з найвідоміших рецептів Шу Пу Ера. І цей не підкачав - відмінна с...
Імператорський палацовий - це рідкість серед Пу Ерів. Аристократ серед чаїв. Та й 200...
Гарний подарунок для друзів. Шу Пу Ер з трояндою - класичне поєднання, подобається пр...
Цей млинець вищої якості зроблений вручну. Крім сили чаю, в ньому ще й дух чайних май...
Це просто енергетична бомба! У відмінний Шу Пу Ер додали порошок женьшеню. Потужний і...
Показать еще 14

Шу – це той міцний пуер, який чорний-чорний, неначе нафта. Дешевий Шу пахне землею і рибою, якісний – сухофруктами, шоколадом і горіхами.

Готується Шу за технологією прискореної ферментації. Немає сенсу зберігати його довго, адже з часом він кращим не стане, на відміну від свого побратима Шена.

Вся правда про Шу

Технологію виробництва темних Шу пуерів придумали не так давно, 40 років тому. А близько 25 років тому вона стала причиною різкого зростання загального інтересу до витриманих чаїв.

Суть технології в тому, що пуер готують прискореним методом. За півтора місяці Шу пуер проходить приблизно такі самі стадії ферментації, як Шен за 20 років витримки на полиці. Іншими словами, Шу пуер навмисне зістаріють. І коштує він у рази дешевше 20-річного Шену.

Заварений пуер Шу дає густий непрозорий настій інтенсивного кольору в діапазоні від коньяку до кави. Він міцний. Пахне корою, старим горищем, землею, шоколадом і сухофруктами. Недарма з'явився міф, що цей чай зберігають у землі (більше про міфи читайте тут). Новачків часто бентежить така симфонія, але як тільки до неї звикаєш, відірватися від чашки вже неможливо.

Млинець Шу Пуеру

Як виробляють Шу (найцікавіше)

  1. Зібрану сировину висушують на сонечку, отримуючи «грубий чай»..
  2. Після чого 15 хвилин листя коптять у глибоких сковорідках на вогні, безперервно помішуючи.
  3. Знову просушують, перебирають і завантажують у мішки. Відправляють сировину на чайні фабрики, де з неї роблять світлий і темний пуери.
  4. На заводі чай з мішків зсипають в одну велику купу, висота якої іноді сягає кількох десятків метрів.
  5. Цю гору чаю поливають водою і накривають герметичним ковпаком. Так відбувається етап відпарювання, а точніше – прискореної ферментації.
  6. Майбутній чай Шу пуер відпарюється при температурі 70°C, у результаті чого листя чорніє. Щоб ферментація проходила рівномірно, листки регулярно ворушать. Цей процес триває 45 днів.
  7. Фінішна пряма – листя відправляють у сушильні шафи. Потім сировину пресують у млинці та інші форми.
Сырье маоча: из чего делают пуэр

Фишка темного Пуэра в том, что его можно пить молодым. И даже несколькодневный свежий блин вполне хорош.

Якщо всі етапи було виконано правильно, то виходить неймовірно смачний і тонізуючий Шу пуер, за яким пристрасно полюють чайні фанати.

Це цікаво

Для виготовлення темних пуерів ніколи не використовується дорога сировина. Цілком підходить молоде чайне листя. Саме тому чай пуер Шу рідко колекціонують, на відміну від Шену.

Чим корисний Шу пуер

Китайці впевнені, що темні сильноферментовані пуери покращують травлення і роботу шлунку. А ще сприяють схудненню і ряду інших процесів, що поліпшують роботу організму. Тому кожен другий китаєць включив Шу пуер у свій раціон.

До речі, в провінції Юньнань, де роблять пуери, найвища тривалість життя. Збіг?

Як заварювати?

Шу пуер – єдиний китайський чай, смак якого не зіпсувати неправильним способом приготування. Заварювати його можна окропом і в будь-якому посуді (ізіпот, гайвань, чашка). Не бійтеся, що зробили щось не так, це неможливо. Про те, як заварювати пуер, читайте тут.

На смак Шу оксамитовий і м'який, трохи терпкий, але п'ється легко. Купити якісний Шу можна в нашому магазині. Нам поставляють млинці з Юньнані, праматері всіх пуерів. У цьому чарівному місці просто не можуть робити неякісний чай. Спробуйте і переконайтесь у цьому самі!

Забудьте все, що знали про китайский чай
 
Насправді ви ніколи не були з ним знайомі по-справжньому
Ми навчимо вас правильно зберігати, заварювати і пити найкращі чаї у світі.

Так, як це відбувається під час традиційної чайної церемонії, тільки…

у 10 разів зручніше та у 20 разів швидше

Что мы делаем не так как другие
  •  
    Особисто обираємо чай у Китаї
  •  
    Заварюємо по технології чайної церемонії
  •  
    Зберігаємо чай як потрібно, зелений – заморожуємо
  •  
    Пригощаємо феєричними десертами
  •  
    Доставляємо по Києву електровелосипедом
  •  
    Запрошуємо спробувати все в чайній на Мінській