Да Хун Пао

Чай да хун пао
Шкода, що Лу Юй не застав відкриття знаменитих скельних чаїв і Да Хун Пао, зокрема. Т...
Це найкращий Да Хун Пао, який ми змогли знайти в Китаї. Писати більше нема про що. Т...
Як і пуер, цей улун бадьорить і викликає чайне сп'яніння, але діє м'якше. С...
Про цей чай складено сотні китайських легенд і міфів. Про нього написано десятки книг...
Отримай знижку +3% при замовленні 3-х товарів
Відкрито
Закрити
Залишилося ще 3 товара
Складно щось нового розповісти про Да Хун Пао. Все-таки найвідоміший і найдорожчий ча...
Чекаємо поставку

Гід по одному з найстаріших чаїв Китаю

Да Хун Пао (в перекладі – «Великий червоний халат») – це напівферментований темний улун, родом з міста Уїшань провінції Фуцзянь. Входить до десятки найпопулярніших чаїв Піднебесної. Один з гаряче обожнюваних молоддю чаїв.

Як і пуер, улун Да Хун Пао викликає чайне «сп'яніння», але діє набагато м'якше. Бадьорить, освіжає, дарує відчуття легкості й душевної гармонії. Це один з улюблених наших чаїв. Вам він теж сподобається, обіцяємо.

Заповідник Уїшань – батьківщина знаменитого улуну

Мальовниче місто Уїшань знаходиться на півночі провінції Фуцзянь. І це фантастичне за своєю красою місце. Тут річки розрізають гори, тут справжні тропічні ліси і прямовисні стрімчаки, тут сонячні дні й родючий ґрунт. Це улюблене місце кінорежисерів і мисливців за рідкісними кадрами. А з 1999 року заповідник Уїшань включено до Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Заповідник Уїшань – батьківщина знаменитого улуну

Тут народився знаменитий фуцзянський улун

Екскурсоводи у Фуцзянь люблять говорити туристам, що чайні кущі, з листків яких роблять чай Да Хун Пао, ростуть на крутих скелях на висоті декількох десятків метрів. А збирають чай професійні скелелази.

На екстремальних кручах дійсно ростуть материнські кущі, з яких почалась історія Да Хун Пао чотири тисячоліття тому. І залишилось їх усього шість. У рік з цих кущів збирається 400 г чаю. І цінність його вкрай висока.

Це цікаво

Останній урожай «Великого червоного халата» був проданий 10 сезонів тому на чайному аукціоні за півмільйона доларів. Зараз весь чай, який збирається і виготовляється з материнських кущів, знаходиться під охороною в державному сховищі.

Натовпи туристів приїжджали в місто Уїшань за легендарним улуном. Для того, щоб не розчаровувати їх у зв'язку з відсутністю Да Хун Пао, чай почали виробляти з інших кущів, яких у регіоні вдосталь. Завдяки однаковій технології, смак і аромат «нового» улуну не відрізнявся від оригіналу. Навіть китайські чайні майстри не могли їх відрізнити.

Сьогодні селективні чайні кущі Да Хун Пао ростуть спокійно в ідеальних рядах на гірських терасах. І не на каменях, а на плодовитому ґрунті. Обробляються і збираються не спритними альпіністами, а натрудженими руками дбайливих китайських селян і селянок.

Виробництво улуну

Так висушують зібраний чай

Клімат в Уїшані ідеальний для вирощування чаю, тому кущі завжди дають багатий урожай. Але, незважаючи на це, попит на «Великий червоний халат» перевищує пропозиції.

Чай Да Хун Пао досконалий у всьому

Колір

Чаїнки однорідного коричневого кольору із зеленуватим відтінком. Заварений улун має колір хорошого коньяку.

Да Хун Пао - фуцзянський улун

Смак і аромат

Да Хун Пао розкривається поступово, за кілька етапів. Спочатку смак насичений, міцний, терпкий. Потім він стає м'яким і ніжним, приходить оксамитовий і солодкий післясмак з нотками карамелі. Якщо постаратися, можна відчути натяк на фрукти і навіть іриски.

Запах глибокий і солодкий. Присутні нотки ванілі. Якщо чай свіжий, аромат простежується постійно, для будь-якої заварки.

Ефект

Чай Да Хун Пао п'янить не так, як чарка горілки, і бадьорить не так, як «Редбулл». Вираженого миттєвого ефекту не буде. Він тонізує повільно, поступово забезпечує ясність розуму і спокій. Це, безперечно, ранковий чай.

Усім нашим клієнтам ми рекомендуємо купити Да Хун Пао. За нього не буває соромно. Він завжди гідний овацій і захоплень.

Приємного вам чаювання!

Забудьте все, що знали про китайский чай
 
Насправді ви ніколи не були з ним знайомі по-справжньому
Ми навчимо вас правильно зберігати, заварювати і пити найкращі чаї у світі.

Так, як це відбувається під час традиційної чайної церемонії, тільки…

у 10 разів зручніше та у 20 разів швидше

Что мы делаем не так как другие
  •  
    Особисто обираємо чай у Китаї
  •  
    Заварюємо по технології чайної церемонії
  •  
    Зберігаємо чай як потрібно, зелений – заморожуємо
  •  
    Пригощаємо феєричними десертами
  •  
    Доставляємо по Києву електровелосипедом
  •  
    Запрошуємо спробувати все в чайній на Мінській