Освіжаючий чай

Освіжаючий чай
Писать о пользе имбиря или о его аромате - дело бесполезное. Вы все и так знаете. На...
Мяту перечную (Mentha piperita L.) называют английской мятой, холодной мятой, холодян...
Ми вже так звикли до тайванських GABA-улунів, що абсолютно забули, хто подарував нам...
Якщо піти на ринок, то в м'ясному ряду веселі тітоньки обов'язково запропон...
Складно описати аромат шоколаду із трюфелем. Але якщо ви хоч раз його куштували, то...
Отримай знижку +3% при замовленні від 1 000 грн
Відкрито
Закрити
0 грн
Залишилося 1000 грн
1 000 + грн
* Знижка не нараховується на акційні товари
Класичне поєднання шоколаду і апельсина. Пам'ятаю в дитинстві вперше спробувала...
Никому не говори, но старый Шу "Три Пагоды" очень скучал по своей младшей с...
Цілком собі статевозрілий, красивий і смачний Шен. Приставка "Цзя Цзи" в н...
Те Цзі - означає вищу якість. Дуже приємний Шен. Ся Гуань - це все-таки рівень. Гу...
З майже побожним захопленням і жахом ми несли додому на пробу цей неймовірний чай. З...
Цього красеня ми знайшли в селі Іу у самого підніжжя Шести Великих Чайних Гор (Лю Да...
Класичне поєднання чорного чаю і чебрецю. Чебрець, сам по собі, дає дуже сильний аро...
Прекрасний варіант для непосидьків, мандрівників по життю. Через постійні локдауни з...
Добралися ми і до шена "Три Пагоди". Це зухвалий, молодий, завзятий чай....
Показать еще 20

Листовий чай – це 3 в 1. Однак кава у стіках тут ні до чого. Справа в ефекті. У Китаї кажуть, що чай освіжає тіло, зміцнює дух і пом'якшує серце. І це всього одна чашка хорошого чаю. Парадокс цього напою в тому, що навіть у спеку свіжозаварений чай освіжає, бадьорить і втамовує спрагу краще за лимонад та крижану воду.

Чому гарячий чай охолоджує

Лайфхак від кочівників Середньої Азії: хочете швидко і надовго втамувати спрагу, випийте освіжаючий чай. І йдеться зовсім не про охолоджені напої з льодом, усілякі «айс-ті» з холодильника. Пити потрібно гарячий листовий чай.

Справа в тому, що коли ми п'ємо у спеку звичайну воду, посилюється потовиділення і рідина швидко виводиться з організму. Разом із водою вимиваються солі, які утримують рідину. В підсумку ми відчуваємо втому, слабкість і запаморочення. Виходить замкнуте коло: чим більше п'ємо, тим більше організм потребує води, щоб відновити баланс.

Свіжозаварений чай «працює» інакше. Напій не посилює виведення солей з організму, тому навіть невеликої кількості чаю вистачає, щоб утамувати спрагу на 3–4 години і поліпшити самопочуття. А смакові рецептори, сприймаючи сигнал «гаряче», передають мозку команду на негайне охолодження. Тому ефект від гарячого чаю – як від сауни: спочатку дуже жарко, а потім огортає блаженство. Україна, на щастя, знаходиться за тисячі кілометрів від Каракумів, проте порада азіатів стане в нагоді літом, коли температура у столиці (Київ) сягає +40°С

Освіжаючії чаї з чебрицем

Сорти листового чаю, що освіжають і бадьорять

Китайські чаєводи, а це гуру в чайній справі, сказали нам, що найкраще освіжають листові чаї, які піддавалися мінімальній термічній обробці. Це білий освіжаючий чай і витриманий пуер, трав'яні та квіткові чаї з жасмином, чебрецем, шматочками фруктів тощо.

Легкий білий чай

Це найдавніший із листових чаїв – прачай: перший сорт з'явився дев'ять століть тому. Принцип виготовлення передбачає максимальне збереження чайного листя, тому врожай збирають вручну, листя не скручують і ферментують тільки на 5–7%. У результаті в чаї зберігаються майже всі цінні речовини. Це еліта китайських чаїв, сорти рідкісні, тому і ціна висока. Відомі представники «білого сімейства»: Бай Му Дань, Шоу Мей, Бай Хао.

Витримані пуери

Шен Пуер – освіжаючий чай, ціна і витримка якого не поступаються марочному коньяку. У чайній ієрархії пуери належать до слабоферментованих сортів. Найкращі пуери роблять у провінції Юньнань. Перед тим, як купити пуер, виготовлений за класичною технологією, чай повинен визрівати мінімум три роки. Заварений чай не тільки освіжає, а й тонізує, допомагає «перезавантажити» мозок.

Фруктові та квіткові чаї смакують гарячими та охолодженими. Коли хочете пити холодний чай, тоді після заварювання злийте напій в окрему ємність. Якщо цього не зробити, заварка «перестоїть», настій стане гірким.

мятний чай, купити

Освіжаючий чай: як правильно заварити

Щоб приготувати освіжаючий чай, потрібна чиста вода. Стоп, спочатку потрібно купити освіжаючий чай. Найпростіше це зробити в нашому магазині: всі сорти є в наявності, якість відмінна, ціни приємні.

Вода підійде джерельна або бутильована. Заливати заварку потрібно гарячою водою, але тільки не окропом. Температура нагрівання залежить від виду листового чаю. Для ніжних білих сортів воду нагрівають максимум до 75°С. Пуери – більш «суворі», вода підігрівається до 95°С.

Настоюють чай 15–30 секунд, перший пролив зливають. Білі та трав'яні чаї заварюють до 10 разів, а ферментовані сорти – до 20 разів. Коли чай настоявся, насолоджуємося чаюванням: освіжаємось і радіємо життю, навіть якщо на вулиці від спеки плавиться асфальт.

Забудьте все, що знали про китайский чай
 
Насправді ви ніколи не були з ним знайомі по-справжньому
Ми навчимо вас правильно зберігати, заварювати і пити найкращі чаї у світі.

Так, як це відбувається під час традиційної чайної церемонії, тільки…

у 10 разів зручніше та у 20 разів швидше

Что мы делаем не так как другие
  •  
    Особисто обираємо чай у Китаї
  •  
    Заварюємо по технології чайної церемонії
  •  
    Зберігаємо чай як потрібно, зелений – заморожуємо
  •  
    Пригощаємо феєричними десертами
  •  
    Доставляємо по Києву електровелосипедом
  •  
    Запрошуємо спробувати все в чайній на Мінській