DDos fuck off

Каркаде: властивості і рецепти приготування

11.05.18
1289
Категорії
Нечайний чай
Мітки
#Як заварювати
Чай із суданської троянди

Мальва Венеції, суданська троянда, напій фараонів і, звичайно, каркаде — так називають знаменитий кислуватий напій рубінового кольору. Назв багато, а продукт один: настій роблять із сушених пелюсток гібіскусу, або розели. Популярність каркаде висока по всьому світу, але особливо на Сході. Вирощується гібіскус в тропічних широтах, тому головні постачальники цього продукту — Судан, Єгипет, Китай, Індія, Шрі-Ланка. Пелюстки китайського каркаде продаються на нашому сайті і в чайній New Tea на Оболоні.

Як п'ють «червоний чай»

image-old-man
Каркаде — напій фараонів, родом він з тропіків. Не дивно, що п'ють такий чай і гарячим, і охолодженим, додаючи шматочки льоду. Парадоксально звучить, але в спеку гарячий відвар освіжає не гірше віяла або вентилятора.

Готують чай двома способами:

1. Гарячий рецепт.

Чайну ложку сухих пелюсток заливають 200-250 мл води, нагрітої до 90 ° С. Настоюють 3-5 хв і розливають по чашках. Правильний настій має насичений рубіновий колір. Якщо заварити окропом і перетримати, чай стає сірувато-брудним на вигляд.

2. Холодний рецепт.

Тут можливі варіанти. Найпростіший спосіб: 1-2 столові ложки гібіскуса залити літром води кімнатної температури, залишити на 1-2 години.

Можна заварити каркаде, як зазначено вище, а потім охолодити.

image-old-man
Є ще варіант: пелюстки залити холодною водою на пару годин, потім прокип'ятити та додати лід. Настій зберігає смак і корисні властивості до 48 годин.

Смак каркаде тільки виграє, якщо додати в настій мед, родзинки або курагу.

image
Холодный каркаде легко втамує спрагу у спекотний день

Як бачите, не потрібно бути шефом мішленівського ресторану, щоб приготувати освіжаючий і смачний напій.

Суданська троянда — ліки від усіх хвороб

Так вважають на Сході, а араби знаються на медицині. Це вже доведений факт: компоненти, що містяться в листі рослин, на організм діють комплексно.

Чим цінний напій:

  • антоціани, через які настій стає яскраво-червоним, насичують організм вітаміном Р, зміцнюють судини;
  • в листках рослини міститься суттєва доза вітаміну С, що відповідає за імунітет;
  • антиоксиданти виводять токсини і шлаки;
  • жирні кислоти знімають стрес і відчуття втоми, тонізують;
  • природний «алкозельцер» нейтралізує дію алкоголю;
  • чай діє як спазмолітик і жарознижуючий засіб;
  • регулярне вживання каркаде нормалізує обмін речовин, отже, допомагає при схудненні.
Бутони гібіскусу
Бутони гібіскусу
Квітка суданської троянди
Так цвіте суданська троянда

Однак навіть у природних ліків існують протипоказання. Не рекомендується вживати чай з гібіскусу:

  • гіпотонікам;
  • людям з порушеннями серцевої діяльності;
  • вагітним жінкам;
  • пацієнтам з виразкою шлунка або гастритом;
  • при лікуванні гормональними препаратами, а також таблетками, що містять парацетамол;
  • дітям до року.

Щоб чай був тільки в радість і на користь, рекомендуємо в день випивати максимум 2-3 чашки каркаде.

Ще по темі
Чорний плюс зелений – невдалий експеримент чи новий смак чаю
Якщо приїлися звичні смаки, то можна влаштувати гастроексперимент – зробити чайний купаж. Ось тільки чи можна змішувати зелений і чорний чай при заварюванні?
Чорний плюс зелений – невдалий експеримент чи новий смак чаю
Жовтий єгипетський чай: як заварювати
Єгипет країна кольору сонця: спекотні пляжі, піщані піраміди, жовтий чай хельба. Цей напій такий же традиційний для єгиптян, як улун для китайців або мате для аргентинців. По суті, це і не чай зовсім, адже в ньому немає листя чайного куща, а тільки насіння пажитника або хельби.
єгипетський чай: як заварювати
Як заварювати пресований пуер
Пуери – знамениті китайські чаї. Цьому напою вже понад 3000 років. Чай-мандрівник, що долав тисячі кілометрів шляху на спинах коней у купецьких караванах.
Пуер заварювання
Чай кудін: корисні властивості та заварювання
Зелені та червоні чаї, пуери та улуни сьогодні популярні не лише в Китаї, але й серед поціновувачів цього напою в усьому світі. А ось інший китайський різновид чаю – кудін – відомий значно менше. Тим часом про цілющі властивості «гіркої сльози» у Піднебесній знали ще два тисячоліття тому.
Чай кудін
Що таке Ян-Ча?
Ян-Ча (йє-ча) (岩茶-yan — це правильне написання на ханю-піньїнь, але відтворюється трохи ближче до «йєнє»). Означає «стрімчаковий чай», і його так називають через скелястий грунт стрімчаків, місць, де він історично росте. Мы говоримо про район Wuyishan (Уі-Шань) («шань» —значить гора) провинція Фуцзянь в Китаї.
Стрімчакові чаї Китаю
Як заварюють чай у Китаї
Чай – улюблений напій мільярдів людей. У кожній країні – свої правила чаювання: тайці додають у настій молоко, вершки або аніс, американці вважають за краще охолоджений чай з льодом, французи доливають апельсиновий сік і коньяк.
Традиційне китайське чаювання
Як правильно пити зелений чай
Складно в це повірити, але є люди, які не вміють правильно пити китайський зелений чай. Тому ми підготували невеличкий лікнеп, який допоможе початківцям уникнути типових помилок.
Як правильно пити зелений чай
Як заварювати чорний улун Да Хун Пао
«Да Хун Пао», чи «Великий червоний халат», – найпопулярніший темний улун. Входить до десятки знаменитих чаїв Китаю. Його обожнюють хіпстери, репери та інша прогресивна молодь.
Темний улун Да Хун Пао